Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał(a):

To ja chyba wezmę grubszą aby dalej leciało.Targowałeś się.

Ja zawsze brałem te drobniejsza, troche rabatu dostałem na przysłowiowe piwo, dużo nie brałem to nie było o co afery robić 😁

Opublikowano

Co ś w tym jest że do polityki garną się śliskie  miernoty liczące na łatwą kase. Kiedyś politykiem zostawała osoba z wiedzą i doświadczeniem życiowym. Teraz wszelkiego rodzaju dorobkiewicze i kombinatorzy. Dlatego też ludzie którzy mogli by zrobić wiele dla lokalnej społeczności czy kraju nie chcą babrać się w gównie z takimi zerami.

• Like 6
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Qwazi napisał(a):

Jednak sąd jest niezawisły i może je dotrzeć 

Trzeba pamiętać że Sprawiedliwość jest ślepa a co za tym idzie jest ona karykatura niewydolności sądu a w średniowieczu opaska nie oznaczała ślepoty tylko zaślepienia.  Wygrana w sądzie  zależna od tego kto jest silniejszy i kto ma lepsza gadułę. 

A nie od niezawislości sądów. 

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano
13 minut temu, Uziu92 napisał(a):

A do policji inaczej ? Tak samo biorą jakieś życiowe miernoty 

To jest fakt. Ostatnio się to dość mocno nasiliło 

5 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Trzeba pamiętać że Sprawiedliwość jest ślepa a co za tym idzie jest ona karykatura niewydolności sądu a w średniowieczu opaska nie oznaczała ślepoty tylko zaślepienia. niezawisłość sądów jej zależna od tego kto jest silniejszy i kto ma lepsza gadułę 

....

A już nic

Opublikowano
6 minut temu, marulekk napisał(a):

Wiecie co ja wam powiem, śnieg zaprószył

A no biało

Dobra trza spać

😣⚒️🔨⛏️T i T i UvdL i tych co przyczynili siė do P0 wstania uśmiechniętych koalicjantów 

🙋‍♂️

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Qwazi napisał(a):

To jest fakt. Ostatnio się to dość mocno nasiliło 

....

A już nic

A kogo mają dawać do policji jak nikt tak już nie chce służyć. Pieniądze prawie takie same jak gdzie indziej. Więc poco się narażać. Biorą z łapanki. 

Ty wierzysz że niezawisłość sędziowską. Uważasz że sędzia rozstrzygając sprawę polega wyłącznie Konstytucji i ustawa, nie podlega żadnym naciskom i żadnym zależnością z zewnątrz  a szczególności władzy. 

Szanuję twoje poglądy ale niestety wiem że to tak nie wygląda w dużo ilości spraw. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Patrycja2 napisał(a):

Ty wierzysz że niezawisłość sędziowską. Uważasz że sędzia rozstrzygając sprawę polega wyłącznie Konstytucji i ustawa, nie podlega żadnym naciskom i żadnym zależnością z zewnątrz  a szczególności władzy. 

Szanuję twoje poglądy ale niestety wiem że to tak nie wygląda w dużo ilości spraw. 

Nie rozkręcaj się zbytnio bo nie w tym kierunku patrzysz

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano (edytowane)

To mnie uświadom w jakim kierunku mam patrzeć. 🤔

5 godzin temu, Kowalsky30 napisał(a):

Cieszę się, że znaleźliście z babką wspólny język i znikły uprzedzenia

Uprzedzenia nigdy nie znikną. Zawsze pozostaną. Nawet jeśli jestem tylko z rodzinny MSWiA to zawsze Policja z nimi się nie dogadywała.  

Opublikowano (edytowane)

W realnym...wiem jak to działa w rzeczywistości, a lubię sobie nieraz dopisać formułkę z konstytucji...zresztą co ja Ci mam tłumaczyć kiedy doskonale wiesz🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
51 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Ja zawsze brałem te drobniejsza, troche rabatu dostałem na przysłowiowe piwo, dużo nie brałem to nie było o co afery robić 😁

Drobniejsza ładniej kryje.

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie bajki są o niezawisłości sądów. Po prostu ją to inaczej widzę niż ty. 

Ja cię nie znam więc nie wiem kiedy robisz sobie żarty a kiedy mówisz poważnie. Więc wybacz jeśli nie umiem na razie tego dotrzeć 

Opublikowano

Dopisuję nieraz taką przekorną wstawkę typu sąd jest niezawisły, albo prokurator ma prawo swobody oceny materiału dowodowego. Żebym nie zapomniał🤷😉 

A co do niezawisłości sądów to ona istnieje. Gorzej z bezstronnością. Wiele nie zależy od samego sądu tylko od jakości stron w sprawach. Ale już mnie nie ciągnik za język, bo nie będę tego rozwijał 

Opublikowano (edytowane)

Sądy patrzą na wyroki jakie były wcześniej i tak samo postępują.

Więc wystarczy postudiować wyroki i wiadomo czy się wygra czy nie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Co ś w tym jest że do polityki garną się śliskie  miernoty liczące na łatwą kase. Kiedyś politykiem zostawała osoba z wiedzą i doświadczeniem życiowym. Teraz wszelkiego rodzaju dorobkiewicze i kombinatorzy. 

Proszę nie obrażać mojego kolegi Mieczysława 

Chyba spodobało Ci się jeżdżenie po sądach 🤨

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dopisuję nieraz taką przekorną wstawkę typu sąd jest niezawisły, albo prokurator ma prawo swobody oceny materiału dowodowego. Żebym nie zapomniał🤷😉 

A co do niezawisłości sądów to ona istnieje. Gorzej z bezstronnością. Wiele nie zależy od samego sądu tylko od jakości stron w sprawach. Ale już mnie nie ciągnik za język, bo nie będę tego rozwijał 

Będę teraz wiedzieć w przyszłości mi się zapewnie przyda ta wiedza reagując na twoje komentarze 😉

Poza tym lubię ciągnąć za język. 

Dobranoc Qwazi  

• Confused 1
Opublikowano
9 minut temu, Strongman napisał(a):

Sądy patrzą na wyroki jakie były wcześniej i tak samo postępują.

Więc wystarczy postudiować wyroki i wiadomo czy się wygra czy nie.

Bo w prawie ważnym aspektem jest piśmiennictwo i orzecznictwo. Sądownictwo ma swoją strukturę. I musi mieć bo jest trzecią władzą konstytucyjną. Odnosze się ogólnie 

10 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Będę teraz wiedzieć w przyszłości mi się zapewnie przyda ta wiedza reagując na twoje komentarze 😉

A poza tym lubię wtrącać swoje trzy grosze. 

Dobranoc Qwazi  

Mam się bać🤔. Dobranoc

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v