Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, wojtal24 napisał(a):

to oni biorą takie małe ilości 

Teraz czytałem że na poldasiu 50-60gr premi daja tam 

🚍

Biorą u mnie we wsi każdy ma mało jeden ma tylko może z  1500 l na odbiór ale co z tego jak tylko 12-13 ha własnych ponad 100 sztuk bydła   a reszta dzierżawy .                                Jest 55 gr premi za grudzień              moja okolica to małorolni 10 -15ha  krowiarze   

Edytowane przez Michal2399
Opublikowano

cimno,zimno,ponuro.. moze by cos stalerzowal i sezon zakonczyl przed mikolajem -jak nigdy ?

Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Sam to i tak tego nie zrobię bo mam problem wejść na 4 szczebel drabiny

Trza by od kolegi rusztowanie przywieźć abo przyczepę podstawić. 

znam ten bol..

jedyna rada -trzeba zaczac  kozakowac, latarnia morska. kolo mlynskie,kolejka gorska,wieza widokowa.

po parunastu takich akcja lek znacznie sie zmniejsza-ae zniknacchyba nigdy nie zniknie.

Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

A jakby tak pierwsza Magda wchodziła, a Ty za nią 🤔🤭

Do Polmleku

samochod przedstawiciea zaczal krazyc po okolicy , chyba ktos tu mieszka albo ambitnie podchodiz do pracy,wczesniej nie widzialem..

37 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna...

Qwazi, zberezniku jeden...

A cza iść, coś pomaistrowac...przy samochodzie

a ta natena to kierunkowa czy szerokopasmowa ??

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Akurat na GSa się ciężko wsiada z ziemi. Ale podnóżek spokojnie wystarcza aby w miarę sprawna osoba bez problemu na niego wsiadła.

Nie chodzi o same wsiadanie. Ten facet ledwo chodzi. Jaki on ma czas reakcji, refleks czy też wzrok? Motocykl czy też samochód. Trzeba wiedzieć kiedy przestać bo można zrobić komuś krzywde.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie chodzi o same wsiadanie. Ten facet ledwo chodzi. Jaki on ma czas reakcji, refleks czy też wzrok? 

Tu akurat pełna zgoda, nawet motocykl gorszy niż samochód dla takiej osoby ... Bo wbrew pozorom 🏍️ ma dłuższą drogę hamowania niż osobówka. Równowagę trzeba trzymać czego nie ma w aucie, podpierać ciężar nogą, zresztą co by nie było, po 65 roku powinno się robić testy czasu reakcji, jak nie zdajesz to niestety trzeba oddać prawko ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Kwasi. Dlaczego z moimi klonami rozmawiasz a ze mną już nie? Zamiast przeprosić za zniesławienie to strzelasz fochi jak cnotliwa stara panna rocznik 85🤣 

Powiem ci tak Qwazi ma rację że nie rozmawia z tobą. Bo niestety nic ciekawego nie masz do powiedzenia w żadnym temacie. Bo sam nie wiesz czego chcesz. Zmieniasz jak chorągiewka na wietrze. Więc poco ma strzępic język na kogoś kto nie jest tego wart. Niestety jest osobą zbyt mało inteligentna i tylko zafiksowany na jeden temat🫢

Edytowane przez Patrycja2
  • Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Kwasi. Dlaczego z moimi klonami rozmawiasz a ze mną już nie? Zamiast przeprosić za zniesławienie to strzelasz fochi jak cnotliwa stara panna rocznik 85🤣 

Sam nie zaczepiam i nie odpowiadam na zaczepki...tak Twoje, jak i klonów. Jakieś pojedyncze odpowiedzi się przytrafiły powodowane grzecznością bądź chęcią sprostowania czegoś 🤷

To nie foch, to konsekwencja

12 minut temu, jacus napisał(a):

samochod przedstawiciea zaczal krazyc po okolicy , chyba ktos tu mieszka albo ambitnie podchodiz do pracy,wczesniej nie widzialem..

Teraz szukanie mleka będzie normą, podwyżki też...jak się skończy niebieski język będzie normą płacz i zgrzytanie zębami. Kółko się musi obracać 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Patrycja2 napisał(a):

Powiem ci tak Pafnucy ma rację że nie rozmawia z tobą. Bo niestety nic ciekawego nie masz do powiedzenia w żadnym temacie. Bo sam nie wiesz czego chcesz. Zmieniasz jak chorągiewka na wietrze. Więc poco ma strzępic język na kogoś kto nie jest tego wart. Niestety jest osobą zbyt mało inteligentna i tylko zafiksowany na jeden temat🫢

@Elon a Ty co o tym sądzisz ? 

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Qwazi napisał(a):

Sam nie zaczepiam i nie odpowiadam na zaczepki...tak Twoje, jak i klonów. Jakieś pojedyncze odpowiedzi się przytrafiły powodowane grzecznością bądź chęcią sprostowania czegoś 🤷

To nie foch, to konsekwencja

Bardzo dobrze mówisz bo to zaczęło być chore. Ale niestety ludzie chorzy tak już mają. Potrzebują ciągłej atencji innych ludzi. Tylko niewinni ludzie na tym cierpią. Tego już nie wziąłeś pod uwagę Qwazi bo niestety ja jestem jedną z nich która cierpi z powodu jego chorego umysłu. Bo niestety nikt nie chciał zobaczyć kim tak naprawdę jest osoba która się kryje za moim nikiem Tylko od razu było stwierdzenie klon. 

Edytowane przez Patrycja2
  • Haha 2
Opublikowano
Teraz, Kowalsky30 napisał(a):

Kwasi. Ok. Ake skoro jesteś grzeczny powinieneś chociaż przeprosić jak to Pafnucy uczynił

Każdemu pomyłka się może zdarzyć. 😛

• Haha 1
Opublikowano

@Qwazi dobrze robisz to jest najlepszy sposób na pozbycie się go. Nie odpisujesz na jego zaczepki i już mu się tu nudzi 🤝👍

Opublikowano
35 minut temu, wojtal24 napisał(a):

tera je dobrze po co strajkować 

(...)

Teraz płacą premie, a na wiosnę będzie płacz jak zaczną ciągnąć nabiał ze wschodu.

Zjadacze masła i innego nabiału zmienią nawyki, to i premie się skończą.

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

...a ja tam wszędzie se wleze...

Któregoś dnia po dachu se łaziłem..do anteny...

Ja po upadku z wideł wózka widłowego trochę się boję... Człowiek to głupie stworzenie jednak...

Godzinę temu, marulekk napisał(a):

Kawalery taką szukajcie

FB_IMG_1733385703165.jpg

Wystarczy nic nie robić.

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

No mleko jest drogie

Żeby 4 z kawałkiem kosztował litr to jak zyć

Krowę sobie kup...🙋‍♂️

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

A mleko do zboża P0równaj

Dużo tego mleka pijesz 🤔🤦

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Krowę sobie kup...🙋‍♂️

Dużo tego mleka pijesz 🤔🤦

On nie będzie krowy kupował, jemu Tfusk ma dać dodatek na zakup mleka, jakieś mlekowe na przykład xD

• Haha 3
Opublikowano

W szkole fala zachorowań u nas, siedzę z córką lekcje odrabiamy, z religii trzeba było obrazek z księdzem POkolorować. Włosy mu na rudo pomalowała, ja się pytam czemu rudy kolor a ona "a co ksiądz nie może być rudy" 🙅

Widzisz Rysiek nie tylko Tusk jest rudy😝

• Haha 3
Opublikowano

Nasz ksiądz cwany jest...moja młodsza najbardziej lubi religie, bo ksiądz cukierki przynosi i daje zamiast ocen. Jak się dziecko umie przeżegnać i zademonstruje to dostaje cukierka, jak odpowie na jakieś pytanie też cukierek. Moja wczoraj mu odpowiedziała na pytanie kim był św. Mikołaj oprócz tego że przynosi prezenty. Powiedziała, że biskupem i dostała 3 cukierki, bo proboszcz powiedział, że tego nie wiedziały dzieci w drugiej klasie, więc jej się należą trzy. Dopytywał jej skąd znała odpowiedź. Ja też byłem tego ciekaw. Myślałem, że może jej ktoś powiedział, a ona mówi, że w bajce widziała

• Like 3
Opublikowano
Godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

tera je dobrze po co strajkować 

zobacz Rysiek śpi do 9.00 

rano w radiu słyszałem że jakiś port zbożowy Tusk chce wydzierżawić Niemcom 

a Ty 🚍?

porządny gospodarz dba o obejście 

Dziś o 19. 

Godzinę temu, jacus napisał(a):

cimno,zimno,ponuro.. moze by cos stalerzowal i sezon zakonczyl przed mikolajem -jak nigdy ?

znam ten bol..

jedyna rada -trzeba zaczac  kozakowac, latarnia morska. kolo mlynskie,kolejka gorska,wieza widokowa.

po parunastu takich akcja lek znacznie sie zmniejsza-ae zniknacchyba nigdy nie zniknie.

Byłem młodszy to chodziłem trochę ciesielskie rzeczy robiłem z gościem. Nie było zbytnio leku choć byłem ostrożny. Po covidzie się ostro nasiliło. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v