Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Każdy system da się obejść. 

Jednak np jakieś drobne pijaczki trochę się obawiają.

Na tych drobnych złodzieji pijaczków to u nas pomogły psy, mieszkam gdzie mieszkam, no i często się zdarzało że jacyś się kręcili bo może coś się uda wynieść bez świadków. Odkąd psy są duże to się boją wejść, chociaż one to by prędzej w zabawie zameczyly niż zaatakowały. 

Chociaż był przypadek że znajomy zostawił samochód na drodze i wszedł wieczorem to go przegoniły. 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Po co mówić informować o monitoringu 

Lepiej nagrać 

A kamery muszą być niewidoczne

To może widoczne atrapy a niewidoczne kamery??

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Te stare gsy miały tak że podbitkę odchylales i szło wejść. Złodziei z wiochy obok złapali bo wbili się do sklepu i napili się winami 

Na tym naprzeciwko to chyba był stropodach, tak coś mi się kojarzy 

Wtedy to był taki czas że w ciągu miesiąca trzy razy potrafili go wyczyścić, najczęściej z soboty na niedzielę, albo z niedzieli na poniedziałek 

Opublikowano
2 godziny temu, jacor73 napisał:

Plastiki dla nich, to nie problem. Na wiosce mi weszli z 10 lat temu, to okna do tej pory są, lekkie podważenie i okno otwarte. Jak dobre "fachowce" to nawet śladu po otwarciu nie zostawią.

Drewno dla nich też żaden problem. Parę lat temu okradli mi dom rodzinny. Dom w którym praktycznie na 99% zawsze ktoś jest w domu. Pech chciał, że było to w triduum paschalne. W ciągu godziny opierdolili dom, tak był czujnie obserwowany. Kilka dni przed zauważyłem samochód który wolno porusza się wzdłuż ogrodzenia- akurat wracałem do domu ze wsi na nogach. Myślałem, że ktoś czegoś szuka, a to już było działane. Akcja przeprowadzona przez nie byle kogo- tak określili policjanci. Weszli przodem działki, wyszli tyłem działki- z 500m dalej polami. Pies doprowadził do drogi i ślad się urwał. A jak dostali się do środka? Okna drewniane, porządne. Wystarczyło wyrwać listwę przymykową okna na balkonie. Łomem zdołałi uchylić okno i jakimś drutem normalnie otworzyli okno balkonowe przez to uchylone. U góry buszował kto inny, na dole kto inny. 10zł na farta zostawili, piwem się poczęstowali i szukaj wiatru w polu. Z dwojga złego, lepiej to niż mieliby poniszczyć wszystko bo nic nie znajdą. Ubezpieczalnia pieniądze jakieś tam zwróciła. Jedynie psa się zaskoczyli na podwórku i mocno go poturbowali. Od tej pory pies nietolerował obcych- żadnych. I to nietolerował tak, że kojec potrafił chodzić. Od jakiegoś czasu cisza z włamaniami- bo kiedyś to ciągle coś- podobno chłopcy z śląska odwiedzali nasze okolice.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Qwazi napisał:

To ten zasadniczy problem...

Na kamerach można jedynie szukać jak się kręcili i wcześniej obserwowali, wtedy mogli popełnić jakiś błąd. Tak jak pisałem wcześniej, na złodzieja niestety nie ma skutecznego sposobu ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Na tym naprzeciwko to chyba był stropodach, tak coś mi się kojarzy 

Wtedy to był taki czas że w ciągu miesiąca trzy razy potrafili go wyczyścić, najczęściej z soboty na niedzielę, albo z niedzieli na poniedziałek 

Znajomy opowiadał jak jechał rowerem do roboty i widział jak sklep gsu okradali ale przypadkiem i milicja czy policja tam się kręciła. Wezwali go później na zeznania bo wiedzieli że codziennie jeździ i Stasiek go pyta 

- widziałeś żeby ten sklep okradali?

-widziałem.

-jak wyglądali?

-no jeden ten co pilnował to jak pan wyglądał. 

- wypier... 

• Haha 4
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

To ten zasadniczy problem...

Dlatego jedynie co przychodzi do głowy- fotopułapka w strategicznym miejscu- uruchamiana podczas opuszczania domu. Przychodzi powiadomienie sms, że coś zarejestrowała i można działać dalej, bo wiesz co się dzieje tam aktualnie.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Popier96 napisał:

Dlatego jedynie co przychodzi do głowy- fotopułapka w strategicznym miejscu- uruchamiana podczas opuszczania domu. Przychodzi powiadomienie sms, że coś zarejestrowała i można działać dalej, bo wiesz co się dzieje tam aktualnie.

Dobrze ukryte kontaktrony w futrynach okiennych i drzwiach ;) Ale wtedy mogą wybić szybę i kontaktrony już nie pomogą ;) 

Tylko to wszystko kosztuje, może się okazać, że system ochrony będzie droższy niż chronione dobra xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

lepiej zwracać uwagę jak ktoś się obcy kręci wszelskich akwizytorów i innych sprzedających nie wpuszczać na podrórko czy do domu bo czasem takie kwiatki... ale zdarza się

Potrafią chodzić i szukać niezamkniętych mieszkań, domów i w biały dzień opierdolić... Teraz masa przybyszy zza wschodniej granicy. Gru zini kradną na potęgę, opierdolą i ewakuacja do siebie. Były reportaże w internecie jakie szajki są choćby w stolicy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, slawek74 napisał:

długo tam mieszkasz? sąsiadów znasz? lepiej nie trzymać dużo kosztowności niestety takie mieszkanie ciężko dobrze zabezpieczyć...

Oni go obserwowali ze jeździ na wieś , tak samo on ze wsi do miasta i myszy mogą na wsi harcować.

Ta metoda na wnuczka tez te złodzieje obserwują ofiary ,bo są takie babki ze by wp***dol jeszcze dali za darmo a nie jąka kasę wnuczkowi.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v