Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I właśnie w tym problem, ale skoro ktoś wie to nie dużo trzeba żeby sprawę wyjaśnić.

Wystarczy ludźmi pokierować, ale nie lepiej siedzieć cicho a później strajki.

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

A kto ma wiedzieć, że nie płacisz, KOWR nigdzie nie publikuje umorzeń czynszu, a powinien, tak samo, jak gminy publikują umorzenia podatku

I wtedy by wyszło że największe bambry najwięcej umorzonego mają bo bida u nich piszczy i każdy wniosek pierwsi składają  

Wiem z autopsji że tak jest bo nawet w nawet w moim rejonie takie kwiatki są 

• Thanks 1
Opublikowano
23 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Jeżeli

Awsowskie .

Siema szaro buro i ponuro.

@gregor1284 co tu słychać dziadu 

A nic szczególnego. Jeden szuka żony to dał nowej koleżance spermy popróbować ale była zdegustowana a tak to się kłócą kto ma więcej i kto bogatszy

• Haha 3
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Jeden tysiąc do hektara 🤭 i starczy na opryskiwacz i vat odda 😁 i na udka do lidla skoczy...

Chyba oglądałaś chłopakow do wzięcia...

Gdzie te drogie nawozy 😉😲

Nie kupi mnie tosk piniedzami

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał(a):

A kto ma wiedzieć, że nie płacisz, KOWR nigdzie nie publikuje umorzeń czynszu, a powinien, tak samo, jak gminy publikują umorzenia podatku

Przez kilkadziesiąt lat u mnie w mieście powiatowym rządził burmistrz z kilkoma biznesmenami. Burmistrz praktycznie co roku jednemu obszarnikowi umarzał podatki za ponad 100tys uzasadniając że stwarza miejsca pracy ludziom.na biednych terenach. Sprawa wyszła dopiero jak zmienił się włodarz miasteczkogminy.

Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Przez kilkadziesiąt lat u mnie w mieście powiatowym rządził burmistrz z kilkoma biznesmenami. Burmistrz praktycznie co roku jednemu obszarnikowi umarzał podatki za ponad 100tys uzasadniając że stwarza miejsca pracy ludziom.na biednych terenach. Sprawa wyszła dopiero jak zmienił się włodarz miasteczkogminy.

U moich rodziców w gminie było identycznie - tez po ponad 100 tys podatków umarzane bez mrugnięcia okiem, a reszta płaciła. Sprawa wyszła jak się władze zmieniły. Teraz każde umorzenie musi być w internecie izłoty biznesik sie urwał

Opublikowano

Powinniście gonić tych krętaczy, już nie samych urzędników ale i rolników. Skoro są te strajki to publicznie nagłośnić kto z kim i co. Raka trzeba zwalczać a nie dawać mu jeszcze kroplówki.

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

3 minuty temu, jahooo napisał(a):

U moich rodziców w gminie było identycznie - tez po ponad 100 tys podatków umarzane bez mrugnięcia okiem, a reszta płaciła. Sprawa wyszła jak się władze zmieniły. Teraz każde umorzenie musi być w internecie izłoty biznesik sie urwał

Bo to są wszystko mocni gospodarze...ale w pyskach 🤦

• Thanks 1
Opublikowano

Tu też są tacy głupio-mądrzy co sami jadą na układach, kombinują ile można często koszrem innych, albo ich rodzice byli, poprzejmowali ziemie i majątki za grosze po PGRach i wielkich biznesmenów, obszarników zgrywają.

Tak jest ten świat zbudowany i trzeba pchać ten swój wózek do przodu 😀 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał(a):

To jest właśnie chore. Daje się furtke dyrektorom KOWru czy innych instytucji państwowych, burmistrzom, wujtom itp. Niby nie można ale jest kruczek prawny że "w szczególnych przypadkach...". Te szczególne przypadki to: kolega, rodzina, beneficient :)

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Nie będzie styropianu

Docieplenie miedzykomorowe

A to tak można 🤔w sensie Ursula pozwoli 

5 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Nigdy dobrego słowa na t nie P0wiem

Choćby przy bramie nasraj dał złotem 

A pierdzielisz pan teraz, jakby była kupa złota za płotem to moment przygarnął byś 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano

mroz,mgla,slonce wychodzi.

10 godzin temu, Patrycja2 napisał(a):

Jakoś nie widzę tu żadnego chłopa. Samych chłopców widzę bawiących się w piaskownicy 

Dziwnie czy nie. Ale realia w większości  teraz tak wyglądają. 

o tej porze prawdziwi mezczyzni sa w sypialni a nie w"piaskownicy af "

10 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

ja wiem co powinienem ...tobie nic do tego 

mnie pomylone stare panny co ich nikt nie chce  nie obchodzą...tak samo jak nie do ruchane mężatki ... 😜

10 godzin temu, Patrycja2 napisał(a):

Jakoś tego po tobie nie widzę. Zawsze masz dużo do powiedzenia w tym temacie. Widocznie bierzesz to z życiowego doświadczenia.😜

nieruchana mezatke ma w domu- w koncu z jakiegos powodu po nocach siedzi na af.

2 godziny temu, jahooo napisał(a):

https://www.facebook.com/reel/1594343134815469

a oriantowałeś się w cenach ostatnio ? ja jestem na etapie zamawiania, ceny zkoczyły w dwa tygodnie o około 150 zł na tonie i dalej idą w górę

doplaty przyszly i ceny poszly.

17 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

☁️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️  Tych od 15.10 co x P0 stawili na Ten zlep

w domu wszyscy zdrowi ??

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Tu też są tacy głupio-mądrzy co sami jadą na układach, kombinują ile można często koszrem innych, albo ich rodzice byli, poprzejmowali ziemie i majątki za grosze po PGRach i wielkich biznesmenów, obszarników zgrywają.

Tak jest ten świat zbudowany i trzeba pchać ten swój wózek do przodu 😀 

Ano trzeba. Ja porządnego gospodarza to widzę w chłopaku, który już niestety nie żyje. Dwa lata niedługo będzie. Gospodarzył na około 40 ha. Żadnego dofinansowania, żadnego długu. Ok 45 szt wszystkiego bydła. Ale jak oczy zamknął i został 16 letni syn ze schorowaną matką (czyli żoną zmarłego), to mieli wyjście w każdym kierunku. Chłopak na gospodarkę brany, to matkę przekonał, że będzie robił, 15 sztuk sprzedali, reszta jest. Ciągniki, maszyny i budynki nieboszczyk zostawił eleganckie, więc dzieciak ciągnie. Uczy się i gospodarzy. Sąsiedzi nieraz coś pomogą z dobrej woli, jednego emeryta do pomocy przy obrządku zatrudnił. Ale wszystko co zostało było jego, bez żadnych obciążeń i zobowiązań. Nie bujał się z niczym. Ja wiem, że to trzeba mieć charakter, bo inni 16 latkowie, to by nawet nie tknęli tej gospodarki, ale on ten charakter ma, a ojciec swoim gospodarzeniem dał mu start dobry, choć w trudnych życiowo okolicznościach. 

• Like 4
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co to o znaczy?

Pianka w ścianę?

Jak tak, to nie rób tego.

No tak przyjadą,  chałupę otworamiPOnawiercają jak rycki ser, pianki za 10 tys wpuszczą , piec za 15 i ponad 100k  kasy do kieszeni firmy i biznes  złodziejski ma się w najlepsze a to PiS zapoczątkował 😇

• Like 4
Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

P0zwoli

Gruba sciama suporeks przerwa i P0łówka suporeksu

Tam wjepie się piany i będzie lepiej

A stropy lub dach masz ocieplone?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v