Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Radziu

nie było mi dane urodzić się i wychowywać w dobrym domu u zaradnych, dobrych i pracowitych rodziców pod opięką których można byłoby czegoś mądrego i potrzebnego w przyszłości sie nauczyć czy nawiązywać dobre relacje społeczne

dziś żyję tylko po to aby przeżyć bo nic dobrego z tego życia nie będzie ,ani sukcesów czy osiągnięć  ani dorobku ani wspomnień 

• Confused 1
  • Sad 3
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Nie, ale na płytkiej ciężej utrzymać, żeby były czyste

Co się przejmować, na rusztach jakoś są i ludzie mają w dupieczy są czyste czy nie

Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał(a):

Radziu

nie było mi dane urodzić się i wychowywać w dobrym domu u zaradnych, dobrych i pracowitych rodziców pod opięką których można byłoby czegoś mądrego i potrzebnego w przyszłości sie nauczyć czy nawiązywać dobre relacje społeczne

dziś żyję tylko po to aby przeżyć bo nic dobrego z tego życia nie będzie ,ani sukcesów czy osiągnięć  ani dorobku ani wspomnień 

Masz dom i pracę z której Ci wystarcza na życie, a może i coś zostaje. Czyli już więcej niż 90% ludności. Ty nie masz problemów ze swoją pozycją, ale ze swoim nastawieniem, czy poczuciem wartości. 

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Wiem, bo młodzież jest czysta w kojcu mimo że nieraz mają mokro 

Jałowizna to jest czysta, nawet jak przez miesiąc nie miały słane. Jak siedzą latem na wybiegu, to tam jest wręcz sucho. 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał(a):

ale ze swoim nastawieniem, czy poczuciem wartości.

miałem i w domu i spotykałem zarówno w szkole jak i w pracy ludzi którzy to poczucie jeszcze bardziej zaniżali 

Opublikowano
11 minut temu, konteno napisał(a):

Radziu

A co chciałeś od rodziców ? To od nas samych zalezy co w życiu osiągniemy i kim będziemy , jak będziemy postrzegani przez otoczenie , najważniejsze to po wejsciu w dorosłość otaczać sie z madrzejszymi od nas samych i sie uczyć z pokorą . 

• Like 5
Opublikowano
16 minut temu, konteno napisał(a):

Radziu

Ale masz tą świadomość, co mógłbyś zrobić inaczej. To już wiele. 

• Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Wiesz w różnych miejscach,różni ludzie a papierów szkoda...

Zresztą amunicja,mniejsza większą nie ma różnicy a obuchem 🤦Mariusz po prostu wygoda

Wim Przemek...nawet umiem😉

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

A co chciałeś od rodziców ? To od nas samych zalezy co w życiu osiągniemy i kim będziemy , jak będziemy postrzegani przez otoczenie , najważniejsze to po wejsciu w dorosłość otaczać sie z madrzejszymi od nas samych i sie uczyć z pokorą . 

niestety powtarzasz frazesy. kto ma większe szanse na spokojne życie w dobrobycie ten co urodził się na gospodarstwie 100ha rozwijanym przez pokolenia czy ten co na 15 ha jeszcze ma do spłaty rodzeństwo i do końca życia zapracuje się na śmierć

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, MonteChristo napisał(a):

Co się przejmować, na rusztach jakoś są i ludzie mają w dupieczy są czyste czy nie

Byłem kilka razy w oborach na rusztach. Nawet w takiej wolnostanowiskowej, gdzie zgarniacz jeździ co 2 godziny, krowy uje...ne. To nie po mojemu🤷

16 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Wiem, bo młodzież jest czysta w kojcu mimo że nieraz mają mokro 

Ototo👌

Opublikowano
6 godzin temu, Michal2399 napisał(a):

Niektórzy to modelki by chcieli na wieś do dojenia krów 😲

Jak to mówią z ładnej miski się nie najesz, owszem wygląd też jest ważny, nie mniej jednak najważniejsze jest to jakim jest się człowiekiem, jak podchodzi się do życia i krótko mówiąc jakie ma się serce gdyż wygląd przemija, a charakter pozostaje z nami na dużo dłużej.

I właśnie przez tych niektórych, którzy szukają kobiety do dojenia, to spora część normalnych kobiet, mimo że pozna tego dobrego faceta to nie chce iść na wieś bo myślą, że krótko mówiąc będą musiały pracować na gospodarstwie i wtedy trzeba nieźle się postarać, żeby dana osoba przestała tak myśleć.

Podsumowując każdy rolnik, który jeszcze nie ma szczęścia w miłości powinien mieć takie podejście, że on pracownika na gospodarstwo nie szuka, a szuka właśnie towarzyszki życia i wtedy w życiu każdy z nas miałby dużo łatwiej.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

niestety powtarzasz frazesy. kto ma większe szanse na spokojne życie w dobrobycie ten co urodził się na gospodarstwie 100ha rozwijanym przez pokolenia czy ten co na 15 ha jeszcze ma do spłaty rodzeństwo i do końca życia zapracuje się na śmierć

Zgoda buduje - niezgoda rujnuje

Można nie żyć w dobrobycie i na 500 ha jak w rodzinie do spadku same hieny, a można dorabiać się z 5ha jak dobrze żyjesz z rodzeństwem. Uwierz, pieniądze szczęścia nie daje same z siebie. Czasem szczęścliwsze życie prowadzi ten, kto spokojnie uprawia 15 ha niż ten, co się szarpie w nerwach na 100ha i wiecznie coś nie wychodzi. Małą łyżka też można się najeść.

• Like 8
Opublikowano
9 minut temu, WitekRolnik napisał(a):

Jak to mówią z ładnej miski się nie najesz, owszem wygląd też jest ważny, nie mniej jednak najważniejsze jest to jakim jest się człowiekiem, jak podchodzi się do życia i krótko mówiąc jakie ma się serce gdyż wygląd przemija, a charakter pozostaje z nami na dużo dłużej.

I właśnie przez tych niektórych, którzy szukają kobiety do dojenia, to spora część normalnych kobiet, mimo że pozna tego dobrego faceta to nie chce iść na wieś bo myślą, że krótko mówiąc będą musiały pracować na gospodarstwie i wtedy trzeba nieźle się postarać, żeby dana osoba przestała tak myśleć.

Podsumowując każdy rolnik, który jeszcze nie ma szczęścia w miłości powinien mieć takie podejście, że on pracownika na gospodarstwo nie szuka, a szuka właśnie towarzyszki życia i wtedy w życiu każdy z nas miałby dużo łatwiej.

Podobniea małżonka wybrała i często pewno kwestię powtarza🤭

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, konteno napisał(a):

Radziu

Piotrek nie gniewaj się, ale trochę głupoty piszesz. Podam Ci przykład mojego kolegi. Kiedy był w zerówce komornik zabrał mu telewizor podczas oglądania bajek. W domu miał tylko wódę i kłótnie. W końcu rodzice się rozwiedli. Ojciec pił sobie dalej. Matka znalazła innego chłopa, z którym miała dziecko i do którego się wyprowadziła. Jego wychowali dziadkowie w małej, szarej wiejskiej chałupce. Tą chałupkę przepisali na jego matkę, a ta ją potem sprzedała. Mimo to chłopak skończył studia na kredyt, założył rodzinę. Ma troje dzieci i patrząc na jego rodzinę nigdy byś nie powiedział, że miał taki start. Dzisiaj jest wysokim oficerem, jego żona nauczycielką, a dzieci studiują. Do swojego, już nieżyjącego ojca, ma żal tylko o jedno...że jak już się rozwiódł z matką to zapomniał o jedynym synu, że nie spotkał się z nim i nie pogadał. Pomimo tego żalu pochował ojca, postawił mu pomnik o który dba. Nawet matkę na siłę przywiózł na pogrzeb. Ten chłopak ma mój szacunek.

Weź pod uwagę ten przykład, bo nasze życie nie zależy od rzeczy materialnych przekazanych przez rodziców, czy uzyskanych w inny sposób. Ono zależy od tego, co mamy w głowach. I nawet jeśli wzorce rodziców nie są najlepsze, to jesteśmy istotami wyposażonymi w rozum i wolną wolę, z których możemy korzystać i sami swoje życie poukładać. Nie użalaj się nad sobą tylko zacznij sobie układać życie. Zacznij twardo stąpać po ziemi. Zobacz, jak to robi Twój imiennik @Chłoporobotnik

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, WitekRolnik napisał(a):

Jakbym szukał tylko towarzyszki to idę do schroniska i przyprowadzam psa

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

Sam sobie wybierasz co chcesz , tylko trzeba tą decyzje podjąć , znam osoby co wyprowadzily sie z domu z niczym a dzis sa spełnieni ale też znam co w życiu nic poza narzekaniem nie potrafia . 

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

Sam sobie wybierasz co chcesz , tylko trzeba tą decyzje podjąć , znam osoby co wyprowadzily sie z domu z niczym a dzis sa spełnieni ale też znam co w życiu nic poza narzekaniem nie potrafia . 

Ja znam też takie, co po rodzicach wzięły gospodarstwa w pełnym pędzie i rozkwicie, a dzisiaj im się dachy ma głowy pozwalały 

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wystarczy nic nie robić, nawiązując do tego o jakich "wartościach" piszesz w poście, w którym mnie wywołujesz. No, prócz %.

Oj Piotrze Ty to nazbyt jesteś...skromny😉

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v