Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jak masz z wodociągu to u mnie weterynaria wymaga badania raz na pół roku. Jak z własnej studni to co kwartał. Jak coś wyjdzie to dezynfekcja, badania i przez jakiś czas co miesiąc. O częstotliwości decyduje odbiorca w porozumieniu z weterynarią - jak mają zapisane w hacapie. Najgorsze są te baby z sanepidu które trzeba przywieźć i odwieźć. Ewentualnie wezmą taxówke ale wtedy trzeba za nią zapłacić. Jak jest ponad 20km to się pare zł zbiera.

Tu nie chodzi o wykiwanie weterynarii powiatowej tylko o to żeby nie wykryli że przekroczone są związki żelaza w wątrobie zwierzęcia bo transport idzie do utylizacji zamiast na stół makaroniarzy. 

Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Najlepsze jaja to będą jak głosy prawicy rozbija się na Nawrockiego, Jakubiaka i Mentzena a do drugiej tury wejdzie Trzaskowski i Hołownia 🤭. Dopiero będzie dylemat na kogo zagłosować🤔

Te wybory to jakiś kryminał. W tym kraju nie ma nawet 1 człowieka który się nadaje? Już nawet o partiach nie piszmy. Bo kurde każda do niczego. 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał(a):

A właśnie. Marcin jak tam ty tak rozwijasz gospo. To chyba masz już jakieś plany żeby było komu zostawić 🤔

Na pis jak jeszcze bedzie 🤭😁 albo na kościól dla proboszcza 😁

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Tak na kurie przepiszę 

Jak taki plan to nie ma co rozwijać bo tam więcej wart wdowi grosz niż worek pieniędzy od bankiera. 

Opublikowano
11 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Może zdjęcie nie wyszło? Data fotki była 29.10 a papier przyszedł 18.11. Czyli prawie 3 tyg.

Możliwe. Nie ten profil albo wąs potargany 😉 

Kurła czyli jeszcze może przyjść. 

Będę się odwoływał.

Jarosław przejmie władzę to zapłacę.

tuska nie będę bogacił 🔨

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

a Ty masz lepsze życie?

Nie wiem ,ale wydaję się że tak 

1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Jak taki plan to nie ma co rozwijać bo tam więcej wart wdowi grosz niż worek pieniędzy od bankiera. 

Przecież nie rozwijam 

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Zdążysz aby?🤔

Z ciekawości pytasz?

Opublikowano
26 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Taa jak oni mnie ściągnęli za przekroczenie o kilka km na godzinę...

Za kilka, to jest 50 a nie 200🤭

16 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To ch*j z takim życiem i majątkiem 

To samo inni mogą pomyśleć o Twoim.🤫

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Tu nie chodzi o wykiwanie weterynarii powiatowej tylko o to żeby nie wykryli że przekroczone są związki żelaza w wątrobie zwierzęcia bo transport idzie do utylizacji zamiast na stół makaroniarzy. 

Jak masz krowy mleczne to musisz badać wode i tyle ponieważ używana jest ona do mycia urządzeń. Jak masz wode z wodociągu to rzadziej jak własną studnie to dużo częściej.

Jak chowałem bydło mięsne to nigdy tego nie robiłem ale może być że jakiś odbiorca wymaga. Co do żelaza to u mnie w wodociągu było za dużo, montowali jakąś instalacje ale nie wyrabiał to na końcu robili nowy odwiert i hydrofornie w innym miejscu.

Opublikowano
7 minut temu, Strongman napisał(a):

Takie życie, dużo naprawdę dużo rzeczy jest takich aby wiedzieć co napisać lub powiedzieć.

Ty jak coś im odpiszesz, to ubaw mają po pachy😁

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jak masz krowy mleczne to musisz badać wode i tyle ponieważ używana jest ona do mycia urządzeń. Jak masz wode z wodociągu to rzadziej jak własną studnie to dużo częściej.

Jak chowałem bydło mięsne to nigdy tego nie robiłem ale może być że jakiś odbiorca wymaga. Co do żelaza to u mnie w wodociągu było za dużo, montowali jakąś instalacje ale nie wyrabiał to na końcu robili nowy odwiert i hydrofornie w innym miejscu.

W latach 90 wykonali odwiert dla gminy i okazało się, że za dużo żelaza, dziwnym trafem drugi wykonali na działce odkupionej od wójta i już była dobra. Studnia i hydrofornia na działkach odkupionych od wójta

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Ty jak coś im odpiszesz, to ubaw mają po pachy😁

Wiem bo zazdrosne i temu tak aragują a ja mam ubaw 

Edytowane przez Strongman
  • Haha 5
Opublikowano
12 minut temu, kampl napisał(a):

Te wybory to jakiś kryminał. W tym kraju nie ma nawet 1 człowieka który się nadaje? Już nawet o partiach nie piszmy. Bo kurde każda do niczego. 

No ja bym mógł startować ale ta pensja prezydenta licha

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v