Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jedna osoba z rodziny przez to nie żyje, druga prawdopodobnie do końca życia będzie się zmagać z powikłaniami zapalenia mięśnia sercowego ...

3 godziny temu, Desperado napisał(a):

Ja znam blisko właśnie takie przypadki, nie po samej chorobie,  a tylko szprycy. I to mnogo, nie jeden czy dwa.

Obydwaj macie rację ale jednym zapominacie Obywatele wielokrotnie byli zmanipulowani przez prasę , media nie wspominając o głównym inspektorze Grzesiowskim który nawet w tym roku ludziom zalecał nosić maseczki. 

Ludzie idą za tłumem wtedy nikt nie myślał o konsekwencjach tego co mu się stanie po tym jak się zaszczepi. Bo przekaz wszędzie był taki sam szczepić się. Ludzie starsi byli najbardziej napadani u lekarzy aby się szczepili nie zależnie czy chorują przewlekle czy nie bo liczyło się tylko to aby zaszczepić ludzi. 

Dlatego wielokrotnie było mówione u pracodawców żeby sami szczepili pracowników bo będą mniej narażeni. W tamtych czasach było ciężko wielokrotnie ja sama byłam badana czy nie mam wirusa. To było męczące prawie odbywało się to codziennie. 

Ludzie umierali przez chorobę i umierają do dnia dzisiejszego przez szczepionkę. Ale trzeba też wziąć pod uwagę że kazali podpisywać dokument który poprzez to zrzucał wszystkie niedogodności związane z powikłaniami na człowieka. Aby później ten człowiek nie mógł żadnej firmy farmakologicznej zaskarżyć. Choć s Stanach Zjednoczonych ludzie zakładali sprawy i wygrywali dotuje się wypłacone trzy odszkodowaniami  To inny świat u nas niestety ludzie nie pójdą do sądu bo sądy są niestety na duży % muszą orzekać na poczet skarbu państwa. Bo państwo Polskie nie stać na odszkodowania. A co za tym idzie ludzie nie chcą do sądu isc. 

Ostatnio po rozmowie z pewną pielęgniarka która powiedziała wprost całą otoczka która w tamtym czasie była była odegrana perfekcyjnie. Lekarze tak naprawdę nie szczepili się na Covid bo doskonale wiedzieli że to bujda na resorach i że płacili im za to aby mówili i obiecywali złote góry swoim pacjentom. Ale zapewnie o tym wiecie. 

Ja się nie dziwie że ludzie chorują po szczepionkach. W 90%, przypadkach stało się to że sami są sobie winni. Bo szli za tłumem a pójście za tłumem w bardzo dużej mierze na dobre nie wychodzi. Polak przed szkoda i po szkodzie głupi. 

Bo kto na chłopski rozum szczepi się jak ma przewlekle choroby. Lub w wcześniejszym czasie miał problemy z zdrowiem. Ale to nie mam jest oceniać ludzi bo każdy Dźwigi  swój krzyż. 

3 godziny temu, Leszy napisał(a):

Szczepienia są złe.... od kiedy je masowo wprowadzono mamy eksplozje demograficzną, przeludnienie itd. lepiej jak ludzie masowo umierali... przynajmniej ich mniej było. 

3 godziny temu, Desperado napisał(a):

Nie żadne szczepienia są złe, a konkretnie to jedno szczepienie, chyba tak ciemny nie jesteś jeszcze żebyś sam wierzył w to co próbujesz mi tu wmawiać o szkodliwości szczepień ogólnie.

Bo szczepienia są w 80% szkodliwe. Niestety to trzeba przyznać. Szczepionki w tej chwili są zanieczyszczane z powodu tego aby ludzie chorowali więcej bo firmy farmakologicznej muszą na czymś zarabiać. Szczepienie przeciw grupie tylko jakiej grypie każda grupa ma inny szczep. Ludzia się wmawia że jak pójdą zaszczepić się na grypę to nie zachorują. A to jest na dwie babka wróżyła. Bo każde przeziębienie mają inne szczepy. Szczepionka może pomóc ale też zaszkodzić. Ale nikt tego nie mówi bo potrzeba wyrzucić na rynek to co zostało wyprodukowane. 

Wiele rodziców musi kupować szczepionki dla swoich dzieci z powodu tego że szczepionki dla najmłodszych są zanieczyszczone. Nikt nie wie tak naprawdę co się stanie z jego dzieckiem Poprzez kupowanie szczepionek chcą uchronić swoje dziecko przed chorobami poszczepiennymi. Wiele jest przypadków kiedy dzieci zaczęły chorować na bardzo poważne choroby.Awczesnieh były zdrowe.  Ale tym też nikt się nie przejmuje bo i poco. Bo tak naprawdę lepiej mieć w państwie głupszego obywatela niż inteligentnego który będzie wiedział co jest źle a co dobre.  

Tak samo jest szczepionka która ma uchronić przed zachorowaniem brodawczaka ludzkiego. Przecież wiadomo że choroby które on może wywołać są bardzo często uwarunkowane w bardzo dużej mierze od genów. Ale tego się nie mówi bo znowu trzeba wypromować szczepienie przeciw HPV. 

Więc szczepionki są dobre ale te które byliście wy szczepienii i moja grupa wiekowa. Później zaczęli kombinować aby wyszło taniej Ale jak widać na przykładach które się pojawiają w Polsce i na Świecie nie warto robić taniej. 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

kościół teraz to dno ..polityka i kasa go zniszczyła..robią co chcą nawet sie nie ukrywają z tym ....jeszcze jest pokolenie na wymarciu co udaje że tego nie widzi .

Dlaczego mówisz że TERAZ kościół jest DNEM. 

Ja już od dawna uważam że KOŚCIÓŁ od samego dnia powstania BIBLLI jest zepsuty

Judasz zdradził Boga za 30 srebrników czyli ok 12 tys.   

W późniejszych czasach a tym bardziej po rozpadzie koscioła wschodniego i zachodniego który się odcisk od Konstantynopola. W tamtych czasach i późniejszych kościół coraz bardziej był reformowany. Dzięki temu coraz to bardziej była widoczna jest korupcja i despotyzm. Wielu badaczy mówi o tym że kosciól cały czas przechodzi reformację do dostosowania sie do świata dzisiejszego.  

Ludzie w kościele widzą dom Boży ale czy tak naprawdę jest. Nie oszukujemy się kościół to jest firma która zrzesza ogromna ilość ludzi. Dla mnie kościół to sekta która wciąga ludzi do siebie i nie wypuszcza bo niestety jest to dobry biznes. Tak samo robi Kościól Scjentologiczny. Odseparowuje ludzi i każe im się żegnać z rodziną jeśli według Kościola są niewierni. Każą płacić oddawać majątki swoje dla dobra kościoła. Bardzo dużo jest tam patologi, korupcji, mobbingu itp. 

Nasz Kościół nie jest lepszy oczywiście miesza się cały czas w ludzkie życie przykładem jest wyśmienitym aborcja na życzenie to ludzie pojęcie przechodzi że PIS zakazał lekarza pod kara pozbawienia zawodu i kary więzienia dokonać aborcji w momencie kiedy jest płód uszkodzony. Kościół tak bardzo krzyczał a nieraz wrzeszczał że to o postwę do nieba ale aby później zajmować się tymi dziećmi to już nie. Nawet u mnie kościół chciał za wszelką cenę powstrzymać budowę ośrodka dla osób takich którzy politycy zgotowali los bo oni nie mogą na to patrzęć bardzo często choć są przeciw ale nie chcą zobaczyć skutków tego. 

Drugim przykładem jest in vitro bo przecież jest nie naturalne itp. Mówią że to wola Boża kto będzie miał dziecko a kto nie. A że medycyna nie powinna się w to mieszać. 

Znawcy kościoła mówią że Kościół chce się dostosowywać do panujący w nowoczesnym świecie reguł. Ja tego nie widzę dalej Kościół jest daleki w rozumieniu XXI w. 

Mówisz że Kościół robi co chce. A kiedy tego nie robił? 

Kościół nastawia ludzi przeciwko sobie czy to młodych czy ludzi starszych przeciwko sobie. Taka ma politykę i nigdy ta polityka się nie zmieni. 

Nienawidzą homoseksualistów, LGBT a przecież BOG każdego traktuje jednakowo każdy jest człowiekiem niezależnie od skóry czy upodobań. 

Tak samo każdy jest równy wobec prawa. Czy nawet że nie wolno człowieka skazać dopóki  mu się winny nie udowodni. 

Ale niestety nasz Kościół nigdy ale to nigdy nie stanie prawdziwym kościołem dla każdego. Tak jak nie każdy musi tolerować każdego. 

Kościół zawsze był w Polityce i nigdy się nie odłączy od niej z powodu tego że że to oni mu dają kasę. To jest fakt ale jeśli będzie tak dalej postępować to upadnie bo niestety nie wszystko da się zamieść pod dywan. 

Ludzie będą podążać za Kościołem bo tak im jest prościej bo według nich on ich prowadzi przez życie. 

Nie zgadzam się z tobą że kasa i polityka go zniszczyłam Kościół sam był od fundamentów zepsuty. Dlaczego się mówi że dom jest zależny od fundamentów. Bo właśnie fundament utrzymuje dom. Dlatego jeśli od samego początku Kościół fundamenty były zniszczone to jak możesz mówić że Polityka i Kasa go zniszczyła. Bo nie można czegoś zniszczyć jak od samego początku było zniszczone.  

@Uziu92 @Strongman wszystko jest zależne od tego w jakim budynku mieszkalnym mieszkacie czy z wielkiej płyty czy tak zwanego nowego budownictwa w którym wszystkie szpary nieraz widać gołym okiem. Jeśli macie dobrze ocieplony budynek i dobre drzwi ocieplone okna  w środków bebechów i okna 2 lub 3 szybowe  to oczywiście mieszkanie będzie ciepłe. Nawet wam nie będzie przeszkadzało otwierane drzwi przez sąsiadów a tym bardziej otwieranie okien na klatce schodowej. Bo jeśli zadba się o blok to nic nie będzie lokatorom przeszkadzać.

A tak z ciekawości zapytam czy przez remonty które są robione przez sąsiadów nie ma więcej włamań na osiedlu? . Bo u mnie przez właśnie roboty budowlany kilkanaście osób zostało okradzionych z swoich dobytku bo cały czas klatka otwarta i nikt nic nie zauważał bo obcy ludzie o tak się kręcą na klatce schodowej.

I jeszcze z ciekawości zapytam czy podczas robienia remontów nikt u was nie wzywa policji na sąsiadów u których jest robiony remont? Bo u mnie bardzo często się to zdarza z powodu że ludzie napływają z różnych zakątków Polski i wszystko im przeszkadza nawet koszenie trawy o 8 rano bo spać nie mogą. 

• Confused 1
Opublikowano
11 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie interesuje mnie ile brutto, mnie interesuje ile fizycznie do mnie wpływa.

Po 12000 czy 15000km lub roku. 

Będziesz wcześniej na dotarciu wymieniał na własną rękę? Czy filtry i korek są oznaczone ? 

Opublikowano
9 godzin temu, Strongman napisał(a):

No i skończył robotę czas na piwko

Chemię pijesz 🤔 toż to zeykłe ze sklepu to jak opryck na stonkę 🤪🤭🤣

🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️

Opublikowano

Wstałem i Ja dziś wcześniej, teraz i jadę do tego zepsutego kościoła 🤭

22 minuty temu, mf362 napisał(a):

Będziesz wcześniej na dotarciu wymieniał na własną rękę? Czy filtry i korek są oznaczone ? 

Jak Piotr zrobi przez rok nim z 8tys. To myślę że nie ma potrzeby żeby robił to wcześniej. Jeździłem różnymi dostawczakami jak było w instrukcji co 50tys. Tak się robiło od początku i kręciły przebiegi po 600tys. Bez problemu. A jak był kierowcą dureń to i przy 150tys. Turbina umierała i olej łał litra przed każdym wyjazdem. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, mf362 napisał(a):

Nigdy nie robiłem i nie mam zamiaru robić nic w aucie na własną rękę poza wymianą żarówki, myciem i przełożeniem kół. Myślę, że w rok zrobię około 10000km bo codzienny dojazd do roboty w dwie strony to 40km.

Wieje, +2 stopnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v