Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
19 minut temu, Qwazi napisał:

A za co miałby ją ukarać? Że nie wymieniła kotła?

to w polsce nie trzeba przestrzegac przepisow ??? chocby i bzdurnych ..

przeciez to i do was dojdzie-predzej czy pozniej, chyba nie wszyscy do warszawy wyjada.. zostana chyba jakies niedobitki a i imigrantow wam przysla.

9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

W RSP w listopadzie spokojnie miała poniżej 25%... 

Sypała lepiej, byś widział to byś wiedział a się nie naśmiewał. Też w d*pie byłem, g*wno widziałem, podobnie jak i Ty ale nie twierdź, że kilkadziesiąt kilometrów dalej nie może być inaczej niż na Twoich osławionych wyjałowionych egipskich czarnoziemach, które co ileś lat skrobiesz talerzówką zamiast przeorać choćby niezbyt głęboko.

Wieje i pada.

moja 26 -ale roznica normalnie przepasc..nikt z kim rozmawialem nie mial mniej.

nikt nie suszyl tylko sprzedawal mokra-ja mialem kontrakt z de heus podpisany , wykonany i za pare dni wyplacony..

czekalem na termin odbioru-to nie byla moja fanaberia ze kosilem w styczniu, mialem na poczatku grudnia ale zlalo, potem mieli przerwe swiateczna i tyle..

gdybym mial swoja suszarnie czy sprzedawal gdzie indziej to bym skosil w listopadzie albo grudniu. w pazdzierniku nikt nie kosil bo nikt nie suszyl..

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

No masz wątpliwości?

Przecież masz jasny przykład i przekaz z góry . 

Tylko nie każdego równo to tyczy

Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

Pytam, bo nie mogę znaleźć przepisu, który by sankcjonował osobę, która nie wymieni kotła...a żeby sąd skazał musi być przepis karny materialny...

I jakoś mi nie pasuje, żeby taki mógł istnieć...

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał:

przeciez to i do was dojdzie-predzej czy pozniej, chyba nie wszyscy do warszawy wyjada.. zostana chyba jakies niedobitki a i imigrantow wam przysla.

moja 26 -ale roznica normalnie przepasc..nikt z kim rozmawialem nie mial mniej.

nikt nie suszyl tylko sprzedawal mokra-ja mialem kontrakt z de heus podpisany , wykonany i za pare dni wyplacony..

czekalem na termin odbioru-to nie byla moja fanaberia ze kosilem w styczniu, mialem na poczatku grudnia ale zlalo, potem mieli przerwe swiateczna i tyle..

gdybym mial swoja suszarnie czy sprzedawal gdzie indziej to bym skosil w listopadzie albo grudniu. w pazdzierniku nikt nie kosil bo nikt nie suszyl..

Prosiłem Cię kiedyś żebyś mi wyjaśnił z tym smogiem 

Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

Pytam, bo nie mogę znaleźć przepisu, który by sankcjonował osobę, która nie wymieni kotła...a żeby sąd skazał musi być przepis karny materialny...

U mnie w gminie ruszyły kontrole kotłów 

Opublikowano
5 minut temu, krilan06 napisał:

Co za gmina, województwo?

Opublikowano

Ja palę najbardziej ekologicznym produktem od tysiącleci - drewnem. Mało tego, nie prowadzę dewastacji środowiska poprzez niekontrolowaną wycinkę lasów deszczowych, borów tucholskich czy zagajników leśnych, a utylizuję drewno będące produktem ubocznym w produkcji rolnej.

Jestem przestępcą i trucicielem bo nie dałem zarobić państwu w podatkach, uzyskiwanych na każdym etapie produkcji i transportu pelletu i brykietu.

Opublikowano

"W nowej erze możemy się spodziewać śmierci polityki, zamiast dominacji państwa i państwowej kontroli nad  zasobami przeznaczone jest nam doświadczyć prywatyzacji prawie wszystkich usług jakie państwa obecnie zapewniają. Nastąpi prywatyzacja państw na tej samej zasadzie na jakiej broń palna usunęła feudalizm" hmm co myślita?

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Ja palę najbardziej ekologicznym produktem od tysiącleci - drewnem. Mało tego, nie prowadzę dewastacji środowiska poprzez niekontrolowaną wycinkę lasów deszczowych, borów tucholskich czy zagajników leśnych, a utylizuję drewno będące produktem ubocznym w produkcji rolnej.

Jestem przestępcą i trucicielem bo nie dałem zarobić państwu w podatkach, uzyskiwanych na każdym etapie produkcji i transportu pelletu i brykietu.

Kolejny Panie polityku - wytłumacz mi kiedy facelia nadaje się do zbioru kombajnem. W którym momencie dokładnie. 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Qwazi napisał:

ty  lodzkie ?? 

https://www.miasto.zgierz.pl/pl/content/zmiana-uchwaly-antysmogowej-dla-wojewodztwa-lodzkiego

w polsce jest tyle przepisow i tak sie zmieniaja ze nikt ich nie ma prawa znac..

jedna z urzedniczek sie wypowiadala ze codziennie by musiala po 4 godziny siedziec i czytac zmiany w ustawach dotyczacych funkcjonowania samorzadu gminnego.

26 minut temu, gregor1284 napisał:

Prosiłem Cię kiedyś żebyś mi wyjaśnił z tym smogiem 

badz gotow do drogi- gdy wystapi to ci napisze i przyjedziesz z merlin go obejrzec .🤣.to naprawde widac i czuc..

smog to mieszanka spalin i mgly- tworzy sie w sprzyjajacych warunkach ,chwila moment-przyjdzie wiatr i znika..

Edytowane przez jacus
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Kolejny Panie polityku - wytłumacz mi kiedy facelia nadaje się do zbioru kombajnem. W którym momencie dokładnie. 

Gdzie on polityk. Swoją chytrosc tylko opisuje...

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Jak żyję nie spotkałem nigdzie chmielowej perły w brązowym szkle.

Lubię czasem chlapnąć miodową.

Ale ostatnio przed świętami złapałem ostatni pakiet Kozela 4sz plus fajny kufel za dobry pieniądz. Był tam i Černy Kozel. Piwo lekkie ciemne z niższą zawartością alko, ale nawet mi podchodzi

No w lubelskim to praktycznie w każdych supermarketach(oprócz biedronki bo tam w zielonej), na każdym zebraniu w remizie to skrzynka zawsze jest z perłą. Brązowa na wymian3,zielona bezzwrotna. Miodowe korzenne to Łomżę piłem, smakowała, perłę miodową lubię, królewskie to szwagier jak na żniwa przyjeżdżał kilka lat temu to tylko takie szło. Najmocniejsze jakie piłem to w czasach studenckich Stern był mocny czerwony i strong czarny z fresha/żabki 

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

w polsce jest tyle przepisow i tak sie zmieniaja ze nikt ich nie ma prawa znac..

jedna z urzedniczek sie wypowiadala ze codziennie by musiala po 4 godziny siedziec i czytac zmiany w ustawach dotyczacych funkcjonowania samorzadu gminnego.

badz gotow do drogi- gdy wystapi to ci napisze i przyjedziesz z merlin go obejrzec .🤣.to naprawde widac i czuc..

smog to mieszanka spalin i mgly- tworzy sie w sprzyjajacych warunkach ,chwila moment-przyjdzie wiatr i znika..

Macie tam turbiny wiatrowe?

Opublikowano
20 minut temu, krilan06 napisał:

U mnie już z rok temu były, albo nawet więcej niż rok...

3 minuty temu, jacus napisał:

Gdyby był przepis, który mógłby sankcjonować kogoś kto nie wymieni kotła, to uchwałą możnaby nałożyć obowiązek zburzenia domu i wybudowania nowego i ten sam przepis by sankcjonował niedopełnienie tego obowiązku. To chore w systemie, który ma strzec prawa własności...

5 minut temu, jacus napisał:

Za to jej płacą, żeby znała przepisy, którymi na codzień posługuje się w pracy. Jeśli ich nie potrafi lub nie chce przyswoić to, z przyzwoitości, powinna odejść ze stanowiska, a jeśli nie ma przyzwoitości, powinni ją zwolnić...

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak trzy dolne nasiona brązowieją to kładziesz na pokos

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Jak trzy dolne nasiona brązowieją to kładziesz na pokos

Mnie nie interesuje kładzenie na pokos tylko koszenie od razu kombajnem bo czym ją na ten pokos położę? Jak mam kosą kosić to wolę zabronować i zaorać.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mnie nie interesuje kładzenie na pokos tylko koszenie od razu kombajnem bo czym ją na ten pokos położę? Jak mam kosą kosić to wolę zabronować i zaorać.

No mnie nie interesuje czym ją położysz. U nas zbiera się dwuetapowo bo to zwiększa plon i jakość.

Chcesz jednoetapowo to koś dojrzałą i suchą🤷‍♂️

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

Ale za to obornika jest, i człowiek się nie nudzi 😁

Ano niektóre mówią, że mają zamiłowanie i to dlatego trzymają 🤭 

To już lepiej ponudzić się na etacie za 5k do rączki.  Gnoju za słomę mi tyle nawieźli, że ni ma gdzie kłaść 🤭 na po żniwach już ugadałem na odbiór. 

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

No mnie nie interesuje czym ją położysz. U nas zbiera się dwuetapowo bo to zwiększa plon i jakość.

Chcesz jednoetapowo to koś dojrzałą i suchą🤷‍♂️

Czyli nie ma co do tego nawet podchodzić żeby to kosić. Zasiać, zapomnieć i zaorać.

Opublikowano

O to jest dobre

"Upadające elity starego porządku zawsze będą myśleć że są u szczytu potęgi na końcu histori. Konwencjonalni intelektualiści nie będą popierać zmian ani ich promować, a masy mogą nie zdawać sobie sprawy że żyją w czasach zmiany dziejowej a nawet mogą sobie to uświadomić dawno po tym jak już ta zmiana zajdzie i uświadomienie tego nie będzie już miało znaczenia. Ludzie często są ślepi na działania systemu społecznego w którym się znajdują, są prawie zawsze ślepi na zmiany tej logiki." 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v