Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Karol6130 napisał:

Nie wiem czemu 

Nigdy mnie tak nie bolały 

Teraz łydki trochę 

Ale do 4 przejdzie 

Musi

Obudzi mnie ktoś? 

Karol wstawaj!!!!!

• Like 1
Opublikowano
Leszy napisał:

20 minut temu, Qwazi napisał:

A wyobrażasz sobie niektórych parlamentarzystów na obiwiazkowym kursie wiedzy o rolnictwie🤔...to by było naprawdę dobre... jeszcze tak małe praktyki w oborze, chlewni lub kurniku te by nie zaszkodziły...

Nikt inny tylko @jacus by musiał być egzaminatorem :D 

a egzamin o moczniku i jego dzialaniu 🤔🤭

Opublikowano
14 minut temu, 12Pafnucy napisał:

🙋‍♂️

Rysiek wstawaj!

Tusek przy bramie stoi.... 🙆‍♂️ 

Nie strasz go bo przestanie otwierać i już wogule nie będzie miał po co z chałupy wychodzić.

• Haha 1
Opublikowano

🤝 🙋‍♂️

5° P0paduje P0 kropelce deszczyk

P0wiewać wjater

18 minut temu, 12Pafnucy napisał:

🙋‍♂️

Rysiek wstawaj!

Nie stoi

Ma zakaz w moje otoczenie 

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

5° P0paduje P0 kropelce deszczyk

P0wiewać wjater

Nie stoi

Ma zakaz w moje otoczenie 

Ale zdenerwował byś się chyba gdyby Ci na zawiase naszczal?

• Haha 2
Opublikowano
6465 napisał:

14 minut temu, 12Pafnucy napisał:

🙋‍♂️

Rysiek wstawaj!

Nie strasz go bo przestanie otwierać i już wogule nie będzie miał po co z chałupy wychodzić.

aa wyleźe naaa peewno byyy naaa vooolvooo choć pooo paaatrzyć 😁🤭

• Haha 1
Opublikowano

Rysiek sprzedaj nyske.

Śnieg się roztopił, to napęd niepotrzebny.

Tylko więcej paliwa wychla.

Wiater wieje, trochę pada, kilka stopni na plusie.

Cza coś zjeść i naszykować klijentowi drewna.

Se chce kupić, to cza sprzedać..

A chyba se pojadę świeżych bułeczek kupić. Co se bede żałował...

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Cza coś zjeść i naszykować klijentowi drewna.

Se chce kupić, to cza sprzedać..

Tego najbardziej nie rozumiem

Własny las,własny opał a Wy pakujecie się w jakieś pellety czy inne gooowna,po co?

• Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Rysiek sprzedaj nyske.

Śnieg się roztopił, to napęd niepotrzebny.

Tylko więcej paliwa wychla.

Ni ma mowy 

1 minutę temu, soltys48 napisał:

Własny las,własny opał a Wy pakujecie się w jakieś pellety czy inne gooowna,po co?

Bo pieniędzy na pić dali

To zrobili na drogie ogrzewanie 😁😁😁

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, soltys48 napisał:

Bo niemal bezobsługowe takie palenie.

Przestałem być więźniem pieca. Po za tym musiałem zmienić piec i to była dla mnie najlepsza opcja.

Wolę sprzedać drewno.

5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To zrobili na drogie ogrzewanie

Nie wychodzi to drogo.

Nikogo nie namawiam.

Mi bardzo odpowiada.

Rysiek, pomyśl...nawet do pieca byś zaglądał raz na parę dni...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano

Po nocy ktoś śnieg zajumał. Zajumali też internet od operatora komórkowego. Dobrze że tego nędznego WiFi nie uszkodziło.W prognozach wiosna, przymrozków wielkich nie widać.

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Bo niemal bezobsługowe takie palenie.

Przestałem być więźniem pieca. Po za tym musiałem zmienić piec i to była dla mnie najlepsza opcja.

Wolę sprzedać drewno.

Drewno z lasu i tak musisz zwieźć/wyrobić a to kosztuje czasu 

I teraz szykować do sprzedaży kolejny czas.....

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v