Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak za drogo to niech odda pod zarząd gminie ... Pobiera opłaty za miejsce, pomnikowe itp to niech idzie na utrzymanie cmentarza a nie nowy samochód ... Ostatnio u nas dostał dotacje 2.7mln złotych na remont części wojskowej i zabytkowych pomników dziedziców.

Gmina na pewno zechce🤣🤣🤣. Podobnie jak zabytkowy kościół i jego konserwacja. U mnie w kościele w kącie stoi jakaś kilkuset letnia rzeźba wyglądająca jakby ktoś najebany dłutem operował. Konserwator zarządził konserwacje bo korniki wpierdalają, łaskawie rzucił 20 tys a koszt ponad 100. Ksiądz chciał żeby to on albo ktoś inny zabrał w pizdu, ale nikt nie chciał. 

Opublikowano
43 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak za drogo to niech odda pod zarząd gminie ... Pobiera opłaty za miejsce, pomnikowe itp to niech idzie na utrzymanie cmentarza a nie nowy samochód ... Ostatnio u nas dostał dotacje 2.7mln złotych na remont części wojskowej i zabytkowych pomników dziedziców.

U nas jeździ starym golfem , ale rady dawaj swojemu 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Gmina na pewno zechce🤣🤣🤣. Podobnie jak zabytkowy kościół i jego konserwacja. 

Nasz poprosił sołtysów o zrobienie zrzutki na utrzymanie cmentarza, bo grabarz który obsługuje cmentarz chce pieniądze, tylko za co, Batman mu podobno płaci 80tys rocznie za utrzymanie porządku na cmentarzu a chaszcze w tym roku miały prawie metr ... Ale u nas akurat biskup przydzielił znanego w całej diecezji "księdza inwestora", w innej parafii zbierał na remont dachu, zebrał 300.000 i zniknął ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nasz poprosił sołtysów o zrobienie zrzutki na utrzymanie cmentarza, bo grabarz który obsługuje cmentarz chce pieniądze, tylko za co, Batman mu podobno płaci 80tys rocznie za utrzymanie porządku na cmentarzu a chaszcze w tym roku miały prawie metr ... Ale u nas akurat biskup przydzielił znanego w całej diecezji "księdza inwestora", w innej parafii zbierał na remont dachu, zebrał 300.000 i zniknął ...

To u nas prościej rozwiązali - cmentarz duży, koło 2ha, dopiero mniej więcej połowa jest pod grobami. To resztę sobie gość kosi, robi siano, sianokiszonkę i zbiera... Do obkaszania przez gościa z gminy nie zostaje prawie nic bo wszędzie chodniki z kostki.

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, pedro2 napisał(a):

Ładna miska jeść nie daje

Niech Ci w tej mydelniczce ktoś zrobi konkretnego dzwona albo czołówkę 

Zawartość Twojej czaszki będą szufelką zgarniać.

Sarenka w tym pudełku Cię zabije.

Wracałem dzisiaj z roboty przed 17stą ford mondeo już z tym nowym przodem nie znam się jaka to wersja. Trzepnął sarnę, zderzaka brak, lewa lampa, błotnik złożony jak po drzewie, maska poderwana do góry, chłodnice rozdupione. 

To jest dzisiaj robione kuźwa z papieru 

Szwagier X5 jak z koziołka zrobił mielonkę to w zderzaku tylko dwie kratki wyrwane.

Ja jak już coś będę kupował to tylko suv. Ze względów bezpieczeństwa właśnie.

Choć za suva trzeba położyć więcej grosza ( w tej cenie osobówka będzie o generację nowsza) to zawsze ta konstrukcja nadwozia jest o wiele solidniejsza.

suv to gabaryt jednak problematyczny w manewrowaniu i większe koszty utrzymania w porównaniu do hatchbaków w małych segmentach , do miasta kolubryna nie praktyczna a bez 4x4 bezużyteczna jak inne mniejsze auta 

poza miastem na bocznych drogach faktycznie bezpieczniejsze ale na lepszych szybszych trasach prawie  taki sam zawalidroga jak małe miejskie auta albo wir w baku 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, konteno napisał(a):

suv to gabaryt jednak problematyczny w manewrowaniu i większe koszty utrzymania w porównaniu do hatchbaków w małych segmentach , do miasta kolubryna nie praktyczna a bez 4x4 bezużyteczna jak inne mniejsze auta 

poza miastem na bocznych drogach faktycznie bezpieczniejsze ale na lepszych szybszych trasach prawie  taki sam zawalidroga jak małe miejskie auta albo wir w baku 

to jest tak, jak z jeżdżeniemkombajnem - jak zmieniłem na większy, to wydawało mi się, że będzie problem z manewrowaniem na moich drogach i kawałkach, że będzie więcej palił - a to guzik prawda

tylko niektórzy po prostu nie umieją jeździć

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał(a):

Ale tu to stron nasmarowaliście przez te 2 godziny. Wróciłem właśnie z kościoła i mam takie przemyślenie. Czemu z mojej ofiary która daje na tace korzystają takie Ryśki i inni co do kościoła nie chodzą, groszem nie sypną a śmieci na cmentarz noszą?

ale w czym widzisz problem? w braku jakichś datków ze strony parafian?  ilość śmieci jest adekwatna do zasobności portfela i ilości tego czym się obstawia nagrobki chyba że mowa o prywatnych smieciach które parafianie wywalają na cmentarz 

na to nasz proboszcz monitoring pod cmentarzem wrzucił i na internety wrzuca nagrania 

@Nieustraszony1044  dobrze trafiłem ?

https://belchatow.lento.pl/poznam-pania-do-stalego-zwiazku,14234829.html

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał(a):

to powinny pokryc ofiary za pogrzeb, za darmo nie chowa, za jakiekolwiek prace na cmentarzu też kasa, za pomnik - kasa, za przedłużenie grobu- kasa

to wszystko przeciez na utrzymanie cmentarza - więc jaki problem ?

u mnie do tego jest stała opłata za wywóz śmieci 70 zł na rok do 5 grobów

Opublikowano

Ja tam znicze i drobne śmieci zabieram ze sobą do domu, puste wkłady plastikowe. Wiązanki kupujemy takie, które poleżą przynajmniej z pół roku, żeby nie wyrzucać dwa tygodnie po 1 listopada. Zresztą, z dekoracjami z umiarem.

Opublikowano
49 minut temu, konteno napisał(a):

Tylko że teraz te ....niby suvy, to jedynie powiększone zwykle osobówki...najczęściej..

Ani duże, ani dużo palące...

Chcieli ludzie suva, to zrobili....z nazwy... wyższe aby...

...no ale jednak wygodniejsze to...

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jeszcze Rysiek to nic , ale są tacy co nie dają i jeszcze pieprzą ile to ksiądz kasy woła , u nas wywóz śmieci z cmentarza parafia około 3 tys ludzi kosztuje około 25 tyś na rok 

Koszty podałeś, a o przychodach cisza, ile zebrał za pogrzeby i miejsca na cmentarzu?

Czytając te posty, to można dojść do wniosku, że najbardziej płaczą Ci co na tacę dają i mają pretensje do tych co nie dają.

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Chcieli ludzie suva, to zrobili....z nazwy... wyższe aby...

...no ale jednak wygodniejsze to...

Poczekaj, niech zrobią zakaz wjazdu takich landar do centrum miast jak w Paryżu ...

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

no no.. dla spaśonych knurow onucowych 🤣

Żałosny wpis i żałosna reakcja wlazidupy.

Gość który ma się za bogala tańszym autem od mojego jeździ...

Do budy pieski...

Same do siebie se poszczekajta...

Dobrego wieczoru.

Tu na was leją...😆🤭

14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Poczekaj, niech zrobią zakaz wjazdu takich landar do centrum miast jak w Paryżu ...

...nie wybieram się do Paryżu...

Auto rzecz nabyta...

Można sprzedać i kupić inne

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

ja ...ja za swego dałem 150 koła w 2019 r ...dalej ze trzy /cztery razy tyle warte co twoje gieeee 🤣🤣🤣...moja żona jeździ autem za 100tysi na dziś ...więc pociesz się że twoje gieeee jest więcej warte  🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano
21 minut temu, jacor73 napisał(a):

Koszty podałeś, a o przychodach cisza, ile zebrał za pogrzeby i miejsca na cmentarzu?

Czytając te posty, to można dojść do wniosku, że najbardziej płaczą Ci co na tacę dają i mają pretensje do tych co nie dają.

Uderz w stół a się odezwą 🙋 

Opublikowano
5 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

ja ...ja za swego dałem 150 koła w 2019 r ...dalej ze trzy /cztery razy tyle warte co twoje gieeee 🤣🤣🤣...moja żona jeździ autem za 100tysi na dziś ...więc pociesz się że twoje gieeee jest więcej warte  🤣🤣..spasionym knur co kupił wyruchanego forda za cenę złomu 🤣

Opublikowano
49 minut temu, konteno napisał(a):

ale w czym widzisz problem? w braku jakichś datków ze strony parafian?  ilość śmieci jest adekwatna do zasobności portfela i ilości tego czym się obstawia nagrobki chyba że mowa o prywatnych smieciach które parafianie wywalają na cmentarz 

na to nasz proboszcz monitoring pod cmentarzem wrzucił i na internety wrzuca nagrania 

@Nieustraszony1044  dobrze trafiłem ?

https://belchatow.lento.pl/poznam-pania-do-stalego-zwiazku,14234829.html

Co to jest , chłopaka szukasz 🤔

Opublikowano (edytowane)

z którego roku ten gownolit od forda i ile warty 🤔..ludzie co mają kasę i rozum to nawet nie spojrzą na te coś ..Bo to gieeee dla głupców 🤣🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v