Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dla mnie jest nieakceptowalny...długa noga odpada🤷

Zdjęcia zrobione też tak, żeby wyglądał lepiej niż w rzeczywistości 

Dla mnie porażką jest wstawianie zdjęcia ojca.... 

Niech tam komuś urośnie jak ten

Screenshot_2024-11-07-22-00-39-52.jpg

• Like 3
Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie wiem jak u was, ale u nas za własny kompostownik jest ulga w opłacie za śmieci... Chyba 20% taniej jak sam kompostujesz bioodpady.

u mnie 1zl od osoby za kompostwownik

Opublikowano
9 godzin temu, Buszmen11 napisał(a):

Wujaszek gadał że hfa nie ma kto kupić...

Bardzo możliwe i zsleży od rejonu ... jalówki wysokocielne w locie poszły i nie tanio ruch się zrobił z bykiem nue ma problemu u nas 

8 godzin temu, Karol6130 napisał(a):

Czemu?

Kolega zrobił średnią 750

Miałem parę i nie są złe 

Je też było, 705 miał a mo ten sam wiek 804

Sm młodszy miesiąc 750

https://m.olx.pl/d/oferta/sprzedam-byczki-hf-CID757-ID11OdhD.html?reason=extended_search_extended_distance

Tu muszę się udać po nowego bysia

Zdrowe stado, dobre matki 

Genetyki tym nie poprawisz... 

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, PAN88 napisał(a):

Tanio. W Siedlcach w bloku też? U mnie w Mińsku to rachunek za śmieci uzależniony jest od poboru wody. W domu rodzinnym to 23 segregować a 25zl nie segregowane od osoby 

A wiesz dlaczego,bo gmina płaci za tony i czym mniej ton to mniejsza stawka na mieszkańca,produkować mniej smieci i stawka będzie niższa.

Opublikowano
7 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

jak ktoś mówi że mu idzie na 200 metrów 3 tony ekogroszku to nie wierze

127m² dom 3letni, wszystko podłogówka, ocieplenie ściany 20cm, podłoga 15cm, okna 2komory, rocznie z grzaniem wody 2.5t średnia z 3 lat piec defro 12KW. 

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A co to?

Śpita jeszcze?

Młotkowy też jeszcze nie 🔨?

Ta jesień to rozleniwia .... 

🙋

A gdybym był młotkowym 

i z młotkiem Ciebie ganial....

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

jak ktoś mówi że mu idzie na 200 metrów 3 tony ekogroszku to nie wierze

240m2 2tony groszku i 2tony pelletu spokojnie starcza na zimę, od kwietnia do października woda grzana przez solary na dachu. Pellet na wiosnę i jesień, groszek w środku sezonu grzewczego. Przeliczając po wartości energetycznej samego groszku by wyszło z 3.5t.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
27 minut temu, jahooo napisał(a):

u rodziców wystarcza na 200m tona węgla - i 12m3 drewna :D

Cicho tam. O węgiel pytanie 

Wy zatrudniacie sprzątaczki na te 200m? Ja 140 nie wyrabiam ogarnąć wszystko na czas i błysk 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał(a):

Wy zatrudniacie sprzątaczki na te 200m? Ja 140 nie wyrabiam ogarnąć wszystko na czas i błysk 

U rodziców dom ma 13x13m dwie kondygnacje plus trzecia na poddaszu do ewentualnej adaptacji (wysokie poddasze)

Rodzice to jakoś ogarniaja, kurz warstwami nie leży. Na emeryturze - mają czas na sprzątanie

Opublikowano
9 minut temu, malaczarna napisał(a):

no dlatego ja łazienki w domu nie używam tylko w roboczą 

Opublikowano
49 minut temu, malaczarna napisał(a):

Jak się wypisuje po forach rolniczych z chłopami to nie dziwota 😉

• Haha 6
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v