Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dla mnie jest nieakceptowalny...długa noga odpada🤷

Zdjęcia zrobione też tak, żeby wyglądał lepiej niż w rzeczywistości 

Dla mnie porażką jest wstawianie zdjęcia ojca.... 

Niech tam komuś urośnie jak ten

Screenshot_2024-11-07-22-00-39-52.jpg

• Like 3
Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie wiem jak u was, ale u nas za własny kompostownik jest ulga w opłacie za śmieci... Chyba 20% taniej jak sam kompostujesz bioodpady.

u mnie 1zl od osoby za kompostwownik

Opublikowano
9 godzin temu, Buszmen11 napisał(a):

Wujaszek gadał że hfa nie ma kto kupić...

Bardzo możliwe i zsleży od rejonu ... jalówki wysokocielne w locie poszły i nie tanio ruch się zrobił z bykiem nue ma problemu u nas 

8 godzin temu, Karol6130 napisał(a):

Czemu?

Kolega zrobił średnią 750

Miałem parę i nie są złe 

Je też było, 705 miał a mo ten sam wiek 804

Sm młodszy miesiąc 750

https://m.olx.pl/d/oferta/sprzedam-byczki-hf-CID757-ID11OdhD.html?reason=extended_search_extended_distance

Tu muszę się udać po nowego bysia

Zdrowe stado, dobre matki 

Genetyki tym nie poprawisz... 

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, PAN88 napisał(a):

Tanio. W Siedlcach w bloku też? U mnie w Mińsku to rachunek za śmieci uzależniony jest od poboru wody. W domu rodzinnym to 23 segregować a 25zl nie segregowane od osoby 

A wiesz dlaczego,bo gmina płaci za tony i czym mniej ton to mniejsza stawka na mieszkańca,produkować mniej smieci i stawka będzie niższa.

Opublikowano
7 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

jak ktoś mówi że mu idzie na 200 metrów 3 tony ekogroszku to nie wierze

127m² dom 3letni, wszystko podłogówka, ocieplenie ściany 20cm, podłoga 15cm, okna 2komory, rocznie z grzaniem wody 2.5t średnia z 3 lat piec defro 12KW. 

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A co to?

Śpita jeszcze?

Młotkowy też jeszcze nie 🔨?

Ta jesień to rozleniwia .... 

🙋

A gdybym był młotkowym 

i z młotkiem Ciebie ganial....

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

jak ktoś mówi że mu idzie na 200 metrów 3 tony ekogroszku to nie wierze

240m2 2tony groszku i 2tony pelletu spokojnie starcza na zimę, od kwietnia do października woda grzana przez solary na dachu. Pellet na wiosnę i jesień, groszek w środku sezonu grzewczego. Przeliczając po wartości energetycznej samego groszku by wyszło z 3.5t.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
27 minut temu, jahooo napisał(a):

u rodziców wystarcza na 200m tona węgla - i 12m3 drewna :D

Cicho tam. O węgiel pytanie 

Wy zatrudniacie sprzątaczki na te 200m? Ja 140 nie wyrabiam ogarnąć wszystko na czas i błysk 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał(a):

Wy zatrudniacie sprzątaczki na te 200m? Ja 140 nie wyrabiam ogarnąć wszystko na czas i błysk 

U rodziców dom ma 13x13m dwie kondygnacje plus trzecia na poddaszu do ewentualnej adaptacji (wysokie poddasze)

Rodzice to jakoś ogarniaja, kurz warstwami nie leży. Na emeryturze - mają czas na sprzątanie

Opublikowano
9 minut temu, malaczarna napisał(a):

no dlatego ja łazienki w domu nie używam tylko w roboczą 

Opublikowano
49 minut temu, malaczarna napisał(a):

Jak się wypisuje po forach rolniczych z chłopami to nie dziwota 😉

• Haha 6
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v