Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał(a):

Kurde to jak ja ocieplałem chałupę to brał 30zl.

Po 25 z gruntem się robiło i się na tamte czasy nieźle zarabiało, aż przyszedł niskorosly i stwierdził że można mieć dużo więcej, a mieć za to mniej 😁

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

O kurna..

Nasz pan premier Tuskon...jakaś zaliczkę mi przysłał ..tylko jakoś tak...na waciki...🤔

Ciesz się,ja od tygodnia nic nie dostał, jestem za niepokojony obecną sytuacją 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
39 minut temu, HF86 napisał(a):

Jak papudraki kładą to i struktura porrzebna, by niedoskonałości zamaskować, jak legancko, tego no położone, to i farba sylikonowa wyglądu doda. 

Niedoskonałości to styropianem się wyprowadza bo klejem i struktura to trochu za bogato 😆

34 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Po tygodniu, to awansujesz do targania wiader z klejem a nie do kładzenia struktury🤭

Jo 😆😆 

Minimum kierownik brygady, ja  inaczej nigdzie nie idę 🤪 

Na żwirownię od razu pierwszy dzień do koparki przy kostce, cx i ciężarówka. Żadnej łopaty. Ewentualnie zagęszczarka. 

Od razu byłem wrogiem nr 1. Ale tylko pod takim warunkiem się dogadaliśmy.

Opublikowano

Powyżej 8-10m to się kołkuje. Ja u siebie brałem ekipe,fajnie zrobili. Później dom u ojca robiliśmy sami. Tam naprawde nie ma nic ale to nic trudnego. Ocieplanie to jedne z łatwiejszych robót przy domu. Sam lepiej zrobisz niż nie jedna ekipa "fachowców" co potrafią jakieś szczeliny, ubytki za***rdolić samym klejem bo nie chce się styropianu przyciąć i obrobić pianką.

Jest jeszcze przerost formy nad treścią np szyny metalowe, kołkowane wszystko co się da gęsto i często, jakieś płytki albo drewna ch.. wie po co.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, 6465 napisał(a):

O odjechał Marcin z LBI. Chłopa widzę drugi raz w życiu,a nagadamy się jak byśmy się 20lat znali. Tematów nie brakuje. 

A ja to bym chciał pogadać na żywo...z Rochem😎

Edytowane przez Qwazi
Literówka 🤦
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Powyżej 8-10m to się kołkuje. Ja u siebie brałem ekipe,fajnie zrobili. Później dom u ojca robiliśmy sami. Tam naprawde nie ma nic ale to nic trudnego. Ocieplanie to jedne z łatwiejszych robót przy domu. Sam lepiej zrobisz niż nie jedna ekipa "fachowców" co potrafią jakieś szczeliny, ubytki za***rdolić samym klejem bo nie chce się styropianu przyciąć i obrobić pianką.

Jest jeszcze przerost formy nad treścią np szyny metalowe, kołkowane wszystko co się da gęsto i często, jakieś płytki albo drewna ch.. wie po co.

Dzisiaj naród leniwy i mało komu się coś chce, temu i stawki miłe. 

Cenisz nieraz robote, chłop nie ulomni, dzieci podroslaki, to się gada, a pół stawki za majsterskie, pomożecie rusztowania stawiać, materiały podawać, klej mieszać i budowę posprzątać to zostanie wam kilka tyś, prawie chętnych na ten układ nie ma 😁

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał(a):

Cenisz nieraz robote, chłop nie ulomni, dzieci podroslaki, to się gada, a pół stawki za majsterskie, pomożecie rusztowania stawiać, materiały podawać, klej mieszać i budowę posprzątać to zostanie wam kilka tyś, prawie chętnych na ten układ nie ma 😁

Najgorsze dla mnie przy tym to właśnie rusztowania.

Opublikowano
9 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Debilizm.

Te wszystkie wstawki, wypustki, gzymsiki, ala kształt cegły na rogach nie dość, że koszt to zbieranina kurzu i brudu 

Pierwszy rok ładnie, a potem zacieki 

Elewacja jak najbardziej gładka to i efekt czystości dłuższy 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał(a):

A nie ekipa leniwa i szuka naiwnych do roboty?

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał(a):

Drogowym🤔 to już na pewno nie raz gadałeś😁

Nooo...zdarzyło się 🤷...pier..na autokorekta, już poprawiłem 

A ciekawe jak długo bym musiał prosić o zgodę na taką rozmowę... babkę 🤔

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A nie ekipa leniwa i szuka naiwnych do roboty?

Ja już mało robię i wolę sam Jak z pomagierami. Jak wieksza robota to czasem jest dwóch wolnych strzelców na robotę, ale nie zawsze mają czas, a mi się nie raz samemu nie chce zwykłych prostych robót robić, co może zrobić każdy zdrowy osobnik. 

Wolą przepierdziec w kanapę i zdzierać linię papilarne na telefonie, ich sprawa.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Kowalsky30 napisał(a):

Stihl czerwony jest półsyntetykje

jest napisane wyraźnie że mineralny baranku ...ja kupuję  taniej dobry olej bo nie jestem głupcem żeby kilkukrotnie przepłacać za to samo 🤪

3 godziny temu, jacor73 napisał(a):

To samo można powiedzieć o Tobie, zarówno zielony jaki i czerwony mogą być syntetyczne albo półsysntetyczne.

Widzę, że rzesza ludu łapie się na tanie chwyty marketingowców.

https://allegro.pl/oferta/olej-silnikowy-2t-1l-z-dozownikiem-stiga-12732184182

https://allegro.pl/oferta/olej-do-silnikow-dwusuwowych-husqvarna-ls-578037002-1-l-pily-kosy-inne-2t-16326760484

pisałem o oleju Stihl bo o nim była mowa ....czerwony wyraźnie jest napisane że na bazie mineralnych ...  

""""Zaprojektowany specjalnie na potrzeby silników STIHL.

Wydajność i żywotność maszyn zależy w dużej mierze od jakości oleju silnikowego. Tylko dobry olej silnikowy może wiarygodnie obniżyć poziom tarcia a wraz z nim poziom zużycia silnika.

STIHL HP to wysokiej jakości olej silnikowy produkowany na bazie oleju mineralnego. Olej STIHL HP został zaprojektowany tak, aby zaspokoić potrzeby silników STIHL.

Ten wydajny olej silnikowy zmniejsza poziom osadów wysokotemperaturowych"""

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Najgorsze dla mnie przy tym to właśnie rusztowania.

Najgorsze warszawskie badziewie. Nie dość że od ch*ja ramek to jeszcze przestawiania i gimnastyki pomiędzy ramami. Najlepsze systemowe. Postawisz minimum dwie ściany albo więcej i robisz jak panisko. 

Do struktury takie psikadło👇, tylko kompresor min. 350l/min

IMG_20241105_190359_964.jpg

Edytowane przez Buszmen11
  • Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, HF86 napisał(a):

Skoro stać ich na usługę to widocznie maja lepiej płatne zajęcie .        Wracając do tematu to jeszcze jakby sniadanie , obiad i kolacje gospodyni dała 😉

Opublikowano
35 minut temu, HF86 napisał(a):

Ja już mało robię i wolę sam Jak z pomagierami. Jak wieksza robota to czasem jest dwóch wolnych strzelców na robotę, ale nie zawsze mają czas, a mi się nie raz samemu nie chce zwykłych prostych robót robić, co może zrobić każdy zdrowy osobnik. 

Wolą przepierdziec w kanapę i zdzierać linię papilarne na telefonie, ich sprawa.

kiedyś sąsiadowi dach robiłem, to podliczyłem tylko swoje dniówki, nawet bez dojazdów, bo resztę załatwiał on i jego dwóch znajomych (znaczy - pomoc przy robocie)

moję narzędzia i wiedza, jego materiały i pomocnicy

dzisiaj mało kto tak już robi, wszyscy tylko "na gotowo", nawet herbaty nie zaparzy

czasy się zmieniły, społeczeństwo silnie roszczeniowe

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v