Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, pedro2 napisał(a):

Pomagiera będę miał 

Struktury się boję, ale zobaczymy 

A co, ochotuje Pani? 🤔

Niestety.

Ale mogę zaproponować kolegę.

Młodszy, nieruszany, auto nowe odbiera w sobotę 😏

to ty Piotra proponujesz ?:o

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, jarecki napisał(a):

gość na okolicy sam ociepla bez pomocnika niewiem jak teraz ale dwa lata temu brał po 80 zł a reszta ekip 100-110 zł za metr , nie spieszył się taki około 50 lat .

Ekipa wyliczyła na szybko 600m z fundamentami za 60 tys

Materiał drugie tyle ponoć.

😆

Jeszcze mnie nie popierdoliło. Nie mam lewych rączek. 

U siostry robiliśmy ze szwagrem obaj żółtodzioby.

A majstry powiedzieli, że bez kołkowania bo widać wszystkie potem 

Tera dobre kleje to nie trzeba 😁 

Za kołki te zagłębione jeszcze dopłaty chcieli 

Jebał ich pies

• Thanks 1
Opublikowano

Tak wyliczyli

14x14 w szczycie chyba 11

A to słupy na balkonach obrobić..

Plus fundamenty ponad metr co liczą razy 3 bo koparka, folia, malunek, zagęszczanie. 

Okien nie odliczają 

6 minut temu, jarecki napisał(a):

Co to za dom  , ja mam 10na 12 i do góry 7 =300 metrów 

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał(a):

Tak wyliczyli

Plus fundamenty ponad metr co liczą razy 3 bo koparka, folia, malunek, zagęszczanie. 

Okien nie odliczają 

Zawsze pytaj czy odliczą na okna 

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

O kurna..

Nasz pan premier Tuskon...jakaś zaliczkę mi przysłał ..tylko jakoś tak...na waciki...🤔

A P0 co dużo 

Tera ma być jak to mówi kidawa goli ale usmiechnięci

Najważniejsze się usmiechać

• Thanks 1
Opublikowano

Wiem, że schodzi

ale mówi, że okien nie odliczają, a za obróbkę glifow łaskawie nie będzie doliczał.

Co tu dużo mówić był jeden, wkurłił mnie tylko i w pompce mam pozostałych.

A jak będzie chwila to pójdę gdzie na elewacje do roboty na tydzień i nauczę się strukturę kłaść 

Opublikowano
Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

To nie jest olej mineralny, tylko na bazie oleju mineralnego, czyli półsyntetyk!!!!!

Oleje Półsyntetyczne

Półsyntetyczne oleje silnikowe produkowane są na bazie olejów mineralnych, do których dodano pewną ilość olejów syntetycznych – zazwyczaj od 10% do 20%

Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Jak to sprawdzić?

IMG_20241105_134754.jpg

Z czym to krzyżówka?

NRFxAR

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

Kurcze jaki ładny👍co raz bardziej mam chęć zacząć przygodę z takimi zwierzętami 😊 

A później cyk po 11 za duża wagę 

Przemyśl

Teraz napewno nie czas na to

Dzieje się to samo co kukurydza i owies dopiero przechodziły 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Pomagiera będę miał 

Struktury się boję, ale zobaczymy 

A co, ochotuje Pani? 🤔

Niestety.

Ale mogę zaproponować kolegę.

Młodszy, nieruszany, auto nowe odbiera w sobotę 😏

Jak papudraki kładą to i struktura porrzebna, by niedoskonałości zamaskować, jak legancko, tego no położone, to i farba sylikonowa wyglądu doda. 

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, pedro2 napisał(a):

Tak wyliczyli

Okien nie odliczają 

nic dobrego te landary 

Opublikowano
14 minut temu, pedro2 napisał(a):

Wiem, że schodzi

ale mówi, że okien nie odliczają, a za obróbkę glifow łaskawie nie będzie doliczał.

A jak będzie chwila to pójdę gdzie na elewacje do roboty na tydzień i nauczę się strukturę kłaść 

Po tygodniu, to awansujesz do targania wiader z klejem a nie do kładzenia struktury🤭

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, jacor73 napisał(a):

Po tygodniu, to awansujesz do targania wiader z klejem a nie do kładzenia struktury🤭

Lux robota. Kiedyś jak robiłem to namieszałem sobie na zapas i czas miałem na wszystko 🤭

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, pedro2 napisał(a):

Wiem, że schodzi

Doliczę Ci glefy i wyjdzie że powierzchnia okna jak małe to razy dwa wyjdzie. 

MB glefu, tyle co m2

W sumie to to nawet mógłbym okna odliczyć jakbym mógł je styropianem zakleić, później sobie wytniesz na koniec jak pasuję, nawet pewnie byś się nie upierał, abym tam kolkowal 😁

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał(a):

Doliczę Ci glefy i wyjdzie że powierzchnia okna jak małe to razy dwa wyjdzie. 

MB glefu, tyle co m2

W sumie to to nawet mógłbym okna odliczyć jakbym mógł je styropianem zakleić, później sobie wytniesz na koniec jak pasuję, nawet pewnie byś się nie upierał, abym tam kolkowal 😁

Był taki wybitny specjalista co nie chciało mu się styro przyciąć i przewiercił szybę 

• Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
30 minut temu, pedro2 napisał(a):

Ekipa wyliczyła na szybko 600m z fundamentami za 60 tys

Materiał drugie tyle ponoć.

😆

Jeszcze mnie nie popierdoliło. Nie mam lewych rączek. 

U siostry robiliśmy ze szwagrem obaj żółtodzioby.

A majstry powiedzieli, że bez kołkowania bo widać wszystkie potem 

Tera dobre kleje to nie trzeba 😁 

Za kołki te zagłębione jeszcze dopłaty chcieli 

Jebał ich pies

ch*j nie fachowiec tak tylko powie. Kołkuje się pod frez z dekielkiem, tzw ciepłe kołkowanie. Wiercone przez wierzch to potem biedronka na ścianie. Wg książki grafitowy się kołkuje. Biały też jak ściana jest powyżej bodajże 8m... 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

przymrozek się szykuje chyba.

...bym powiedział , że nawet mróz...będzie...

...i na co to zimno komu...?

Edytowane przez 12Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v