Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Że jak?

Przypomnę że PiS z całym światem skłócony i obrażony na innych.

Hehehe Teraz Sikorski najebał się, wszystkich poobrażał i jest jeszcze gorzej. Śmieli się z pisowców a co ten debil robi to żal patrzeć. Dzielił ukraine z ruskimi, dziękował USA za wysadzenie nordstream a teraz Krym oddaje  ONZ i będzie strącał ruskie rakiety.

USA ma poyebaną ordynacje wyborczą i bardzo łatwo się fałszuje tam wybory. Nie dopuszczą Trumpa do wygranej wszystkimi dostępnymi niekoniecznie legalnymi środkami.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, superfarmer02 napisał(a):

Nie, nie łapie. 

To może tak.

Sąsiad dostaje coś za darmo.

Ty na to pracujesz.

To jest oki?

No ale skoro też możesz dostać przynajmniej część tego za darmo, tobpogardzisz?

No ale tak w dłuższym rozrachunku...

Zechce Civsie robić na coś co możesz mieć za darmo, ale udając biednego?

Pewno nie.

Tylko kto ma robić, by inni mieli coś za friko....

Kuźwa, tera to całkiem zagmatwalem...😆

Ogólnie to powinno się pracą zarabiać, a nie zapomogami.

Takie moje zdanie.

A jak się daje coś dostać, to też będę łapę wyciągał....oooo, 

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
10 minut temu, superfarmer02 napisał(a):

Mało mnie to obchodzi 

W sumie nie wiem.

A gadanie że jak ktoś bierze jakieś zapomogi to jest leniem i pierdzi w tapczan ale za to jak ja biorę dopłaty to jest cacy bo tylko głupi by nie wziął bo są ogólno odstępne jest dla mnie kompletnie nie zrozumiałe 

Czyli nie popierasz poglądów Pafnuca.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

USA ma poyebaną ordynacje wyborczą i bardzo łatwo się fałszuje tam wybory. Nie dopuszczą Trumpa do wygranej wszystkimi dostępnymi niekoniecznie legalnymi środkami.

Akurat ich ordynacja faworyzuje Trumpa. Za pierwszej prezydentury miał więcej głosów elektorskich, ale mniej głosów w skali kraju. Dlatego teraz też mi się wydaje, że wygra. Najludniejsze stany zdaje się na niego nie głosują. 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

To tak jak wszyscy, tylko przestań pierdoIić ciągle że to beee, bo jeszcze ktoś w to uwierzy.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

To może tak.

Sąsiad dostaje coś za darmo.

Ty na to pracujesz.

To jest oki?

No ale skoro też możesz dostać przynajmniej część tego za darmo, tobpogardzisz?

No ale tak w dłuższym rozrachunku...

Zechce Civsie robić na coś co możesz mieć za darmo, ale udając biednego?

Pewno nie.

Tylko kto ma robić, by inni mieli coś za friko....

Kuźwa, tera to całkiem zagmatwalem...😆

Ogólnie to powinno się pracą zarabiać, a nie zapomogami.

Takie moje zdanie.

To czemu jedziesz np. na ryśka że tylko czeka na social skoro masz na ten temat takie samo zdanie? 

Opublikowano
Teraz, Desperado napisał(a):

To tak jak wszyscy, tylko przestań pierdoIić ciągle że to beee, bo jeszcze ktoś w to uwierzy.

Tak.

To jest beeee.

To rozleniwia ludzi.

Po co robić np za 1000, jak za nic dadzą 900?

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Wszystkie zapomogi bym wywalił. Jednak wtedy kiedy wszyscy ich nie będą mieli. Nie tylko niektórzy. 

• Like 2
Opublikowano
Teraz, superfarmer02 napisał(a):

To czemu jedziesz np. na ryśka że tylko czeka na social skoro masz na ten temat takie samo zdanie? 

Nadal nie rozumiesz.

Poddaje się.

I proszę mnie z nim nie porównywać 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał(a):

Czyli nie popierasz poglądów Pafnuca.

W tej sprawie nie, i na temat wszelakich dopłat mam takie a nie inne zdanie i większości się ono nie podoba.

Nie zgadzasz się z ideą to nie korzystaj a nie jak sąsiad dostanie to darmozjad ale mi to się należy 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nadal nie rozumiesz.

Poddaje się.

I proszę mnie z nim nie porównywać 

No to wyjaśnij mi jedno. 

Czemu najpierw piszesz że zapomogi są złe i rozleniwiają ludzi a za chwilę że tylko głupi z nich nie korzysta. Skoro nie zgadzasz się z tym że są to czemu z nich korzystasz?

Edytowane przez superfarmer02
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, superfarmer02 napisał(a):

No to wyjaśnij mi jedno. 

Czemu najpierw piszesz że zapomogi są złe i rozleniwiają ludzi a za chwilę że tylko głupi z nich nie korzysta 

Bo w takim systemie jestem.

Odcinając się na własne życzenie, zostaje się w tyle.

Czemu mam płacić za coś więcej niż ktoś obok?

Dlatego że większe dochody mam?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v