Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja również stosuję tylko pakułę te nowości to uja warte.

Opublikowano
15 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Kolega montował wodociąg do deszczowni na pakułach i w 90% miejsc cieknie. U mnie teflon i trzyma. Ok. 10lat.

Nie wiem dlaczego. W domu mam część hydrauliki jeszcze zakładanej w latach 80 i też nie cieknie. Zawory mogą puszczać i cieknie z nich, ale łączenia nigdy. 

• Like 2
Opublikowano

Teatr to hydraulicy biorą ceny kosmiczne za każde przyłączenie 😲 lepiej samemu robić 

Opublikowano
11 godzin temu, gregor1284 napisał(a):

Jakiego to stanowiska potrzebuje?

Nie wiem. U nas wszystko urośnie jak dostanie papu. Na piachach to nie mam pojęcia.

11 godzin temu, Kowalsky30 napisał(a):

Wszystko spłukują w kanalizację, czy mała rodzina?

Głupi jesteś czy tylko udajesz?

Słonecznie, ciepło. Ponownie utwierdziłem się w przekonaniu, że izolacja jest najlepszym lekarstwem na warrozę.

Opublikowano
20 minut temu, mf362 napisał(a):

Kiedyś to byli fachowcy a dziś dobrze rury nie potrafi nagwintowac. Chcieli by wszystko w plastyku zgrzewać albo zaciskać...

Nie że nie potrafią tylko rury takie są 

Przy poidłach wolę dołożyć mufe i kawałek starej rurki niż dać nową rurkę 

• Like 3
Opublikowano
28 minut temu, Leszy napisał(a):

Nie wiem dlaczego. W domu mam część hydrauliki jeszcze zakładanej w latach 80 i też nie cieknie. Zawory mogą puszczać i cieknie z nich, ale łączenia nigdy. 

Mam podobnie, pomijając temat partii aluminiowych kolanek 

• Like 1
Opublikowano

Mówili w radio że to pierwsze święta bez Znachora. 

Więc dziś w tv go nie znajdziesz 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Mariusz i czytałeś te komentarze o prasie MF ?

Czytałem. Ludzie nie wiedzą o czym piszą. Żadnego merytorycznego argumentu. Podejrzewam, że nikt z komentujących tej prasy na oczy nie widział. Albo się odnoszą się walcowych, albo do tego co powiedział sąsiad szwagra sąsiada, który nie wiadomo czym prasuje, albo fanatyczne wychwalanie zachodnich. Ja też tej prasy nie widziałem. Na filmie przyjrzałem się budowie i beli, jaką zrobiła...wydaje się to być dobra prasa na małe i średnie gospodarstwo. Do oceny pozostaje materiał i sposób wykonania, ale tego na filmie nie zobaczy...

Cześć ludziska...wieje ciutkę

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał(a):

Jaka ta zgrabiarka?

👇

15 godzin temu, lukasz20 napisał(a):

Deutz fahr model dokładnie nie wiem bo naklejki nie było jak kupowałem. Tandem, 10 ramion z 4 podwójnymi palcami, skrętna wieża. Plandeka do wymiany, ale robiliśmy bez bo nie przerzuca. Wygrabi wszystko.

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, konteno napisał(a):

aby tylko tam nie została bo bedzie bida

Eeee...babka krewka...szybciej Rocha tam zostawi 🤔

4 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Ja siem nie znam 

Ja nic nie wiem

Ja do gnoja już idem

Taaa...czemuś ten gnój tak partacko wyciągnął😱

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał(a):

A ja dziś pierwsze święta w życiu bez wyjazdu na cmentarz :/

Pojadę na chwilę ale na mszy nie ustoje :/

Zdrowie już nie to...

No to zdrówka....

Ja również nie jadę, już praktycznie rozpoczynam szychte 

Opublikowano
3 godziny temu, Łolek napisał(a):

Nie kupuj metal facha nie rób sobie krzywdy 

A o mleczarnie chodzi mi bardzo okres wypowiedzenia i te śmieszne niby kary 

Marek z tym Metal Fachem to nie do końca. Walcowa faktycznie ma swoje wąsy, a widziałeś łańcuchową?

Mnie tam Ozo puściło z dnia na dzień, a udziały wypłaciło w 2 tygodnie🤷

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Czytałem. Ludzie nie wiedzą o czym piszą. Żadnego merytorycznego argumentu. Podejrzewam, że nikt z komentujących tej prasy na oczy nie widział. Albo się odnoszą się walcowych, albo do tego co powiedział sąsiad szwagra sąsiada, który nie wiadomo czym prasuje, albo fanatyczne wychwalanie zachodnich. Ja też tej prasy nie widziałem. Na filmie przyjrzałem się budowie i beli, jaką zrobiła...wydaje się to być dobra prasa na małe i średnie gospodarstwo. Do oceny pozostaje materiał i sposób wykonania, ale tego na filmie nie zobaczy...

Cześć ludziska...wieje ciutkę

Na pewno nie widzieli, dość rzadki model 

Ale chyba będe celował w coś takiego jak ma Szymek 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja nigdy nie pije 

W małych ilościach...

...bo zapomniałeś dopisać 🤭

Celuj w co uważasz. Ja Ci tylko napisałem, czym ja bym się interesował, gdybym miał teraz wymieniać prasę. Na szczęście nie mam takiej potrzeby i myślę, że jeszcze trochę nie będę miał 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v