Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, Łolek napisał(a):

Dobrze jest

Najlepszy na rany jest kwas piź...... i trochę trzeba się wypocić,ale komu ja to mówię 😉 pociotek dobrze o tym wiesz 

🧐🙆😆

Rady eksperta bezcenne 

W jego wieku byłem może nie ekspertem ale doświadczenie było 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

kupujesz w internecie czy u szkółkarzy? 

Do malutkiej szkółki pojechałem. A bardziej do małego handlarza bo dziś rynek szkółek bardziej na handlu się opiera.

Jakiś moloch robi masówkę i hurtem sprzedaje zaszczepiony patyk z gołym korzeniem. Mniejsi kupują sadzą w donicę i czekają na klienta.

Tu czas działa na ich korzyść bo im roślina starsza to droższa. Choć klientów wraz z ceną ubywa.

Ja kierowałem się niską ceną, bo jak ma rosnąć to lepiej od małego u mnie.

Przez neta tylko krokusy kupiłem. Przysłał 600szt za 200zł. Chyba na wagę to pakował bo 100szt więcej jak w umowie🤭

Opublikowano
42 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Na dziewuchy jedź 

Doradź gdzie się jeździ 🤔😲

Może i by pojechal

Opublikowano

Ostatnio koło cementowni Ożarów pani z czerwonym balonikiem stała.

Ale chyba za daleko?

Opublikowano
Godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

Dzień dobry 5° 🥪 plan dnia :          🍺🍺🍺 cały dzień 

Samotnie będziesz pił, czy...z babką🤔🤭

Witajcie po zmianie czasu. Ciepło. Przyznać się, kto jeszcze oprócz Janusza, szybciej skończył niż zaczął 🤔

@tytanowyJanusz wnioskuję z Twojej reakcji🤷

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

i sucho

Rochu by Ci napisał, że trzeba...lubrykantu😉

1 minutę temu, Michal2399 napisał(a):

@Qwazi przeważnie sam piję %

Ogarniesz się sam, czy już pomocy potrzeba🤔

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie, ale jakoś nie chce mi się z tobą dyskutować...

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Samotnie będziesz pił, czy...z babką🤔🤭

Witajcie po zmianie czasu. Ciepło. Przyznać się, kto jeszcze oprócz Janusza, szybciej skończył niż zaczął 🤔

@tytanowyJanusz wnioskuję z Twojej reakcji🤷

Całe szczęście w nieszczęściu że mnie to nie spotkało😂

3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Lewandowski wpakował 2 bramki Realowi. Chyba nie jest taki zły jak tu co niektórzy znawcy futbolu o nim pisali 🤔

Za dobre pieniądze to i bramki są, a za PLNy to nasza klasyka nie opłaca się ...

biegać za piłką 

• Like 1
Opublikowano
58 minut temu, Łolek napisał(a):

Dobrze jest

Najlepszy na rany jest kwas piź...... i trochę trzeba się wypocić,ale komu ja to mówię 😉 pociotek dobrze o tym wiesz 

🧐🙆😆

Rady eksperta bezcenne 

A no, na to się siły zawsze znajdą ;)

Opublikowano
23 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Rochu by Ci napisał, że trzeba...lubrykantu😉

Ogarniesz się sam, czy już pomocy potrzeba🤔

z tamtym dajemy sobie rade

Mi chodzi o susze w polu 

i suchość w gardle spowodowana 

IMG-20241027-WA0002.jpg

28 minut temu, Michal2399 napisał(a):

@Qwazi przeważnie sam piję %

nie rozumie ludzi co piją w samotności 

mi samemu nie wchodzi i nie smakuje 

• Like 3
Opublikowano
10 minut temu, szymon09875 napisał(a):

A no, na to się siły zawsze znajdą ;)

Zapisz to i za 30 lat przeczytaj  [bez okularow]🙃😀😔:|😉 i się weż 😜

3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Michał, trza było lepiej...zapijać tą kiełbaskę😉🤭

Uczulenie na słoneczniki :|😜

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

E tam...

Widzisz ,kiedyś były inne czasy ,pracując na budowie 12 godzin  dzień ,zarobiłeś na litra i słabą zagrychę ,to na dzisiejsze czasy 70 zł . Wtedy to smakowalo ,i radość z kimś posiedzieć ,ten alkohol był doceniany . Ogniska ,jakieś wioskowe papuciuwy ,tańce ,śpiewy ,ludzie byli ze sobą i się radowali ,zachlali ,ale  bylo fest. Każdy był otwarty ,ja nie miałem ,poszłem pożyczyć ,ktoś coś nie mial ,przyszedl pożyczyl ,jak odniósł  coś tam za ,,łypę'' było . To nie wróci ,ja to pamiętam i nieliczni . A teraz b ierze flachę ,czy osiem piw i jedzie ,orać i sam to wytrąbi ,a kiedyś  jednego do siebie zawołał ,drugiego ,a jak się rozkręcili to i do pólnocy . Tylko że oporządek tych 5 krów i  i 10 świń to i rodzina z dzieciakami ogarnie ,a teraz weż sprubój po pijaku ze 3 godziny łazć ,sprzętami jeżdzić ,elektroniki dopilnować ,zastrzyki ,antybiotyki w porę ,zapalenia .......

• Like 3
Opublikowano

Kaziu, ile razy tak było, że po obrządku jeden poszedł do drugiego z krową do byka i wracał na poranny obrządek...wracał to duże słowo...krowa go sprowadzała do podwórka, bo samodzielnie mógłby nawet nie trafić 

• Like 2
Opublikowano
43 minuty temu, kizak napisał(a):

Tylko że oporządek tych 5 krów i  i 10 świń to i rodzina z dzieciakami ogarnie ,a teraz weż sprubój po pijaku ze 3 godziny łazć ,sprzętami jeżdzić ,elektroniki dopilnować ,zastrzyki ,antybiotyki w porę ,zapalenia .......

To teraz zastanów się dlaczego i skąd wzięło się to, że teraz jest jak jest...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v