Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Akto nie ma...uchodźcy,  czy nieroby i lenie ? To na nich całe życie będziemy robić i teraz ich sponsorować. 

No niestety nie mają, a chcieli by mieć, a nie wiecznie zarobasa, prywaciarza dorabiać. Oni zawsze do głosowania chodzą i pobiegną pierwsi stawiać krzyżyk "bo idzie sprawiedliwość "

I zarobasom się dobiorą, to im na pewno dadzą 🤣

Jak ogarniesz socjalistów, to masz władzę. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, slawek74 napisał(a):

Ja go chyba wcześniej znałem i Zyszka i Krzyśka...

Tak oni 4 synów mieli, jeszcze Andrzej i Jarek. U was w Trzebieszowie trochę mieszkali kiedyś. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
Godzinę temu, Elon napisał(a):

Będą łączone bo brakuje księży. 

Za mało powołań. 

W sąsiedniej parafi też nie będzie księdza. 

A dopiero co kościół pokryli nową miedzianą blachą. 

Tak mówili w kuluarach przy wizycie biskupa na uroczystościach 600 lat parafi Miastków Kościelny.

Niejedną babkę mógłbyś zrobić metodą na wnuczka🤣

Przygotowałeś się do tematu

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Widziałeś żebym gdzieś coś złego o żydach napisał?

Niic dobrego też nie napisałeś. 🤣

To byłoby dość trudne🤭

Opublikowano
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Czyli najlepiej rozwalić chałupę i postawić na tym miejscu lepiankę 30m2, dla jednego starczy.

Już to pchają tylnymi drzwiami. 

Opał, koszty energii 

Te ich tarcze z limitem kw 

Normy ekologiczne i się okaże że jak masz zmienić okna, drzwi, dach zmienić i ściany docieplić, bo 3 cm za mało styropianu, to sam stwierdzisz że lepiej obok postawić 50 m2 ,bo tyle wystarczy i w dodatku taniej jak komunistycznego grzyba modernizować. 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał(a):

Już to pchają tylnymi drzwiami. 

Opał, koszty energii 

Te ich tarcze z limitem kw 

Normy ekologiczne i się okaże że jak masz zmienić okna, drzwi, dach zmienić i ściany docieplić, bo 3 cm za mało styropianu, to sam stwierdzisz że lepiej obok postawić 50 m2 ,bo tyle wystarczy i w dodatku taniej jak komunistycznego grzyba modernizować. 

Lepiej nie będzie a ludzie sami się w to bagno pchają i jeszcze innych do tego brodzenia w bagnie powołują.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Spokojnie. Nie sądzę, że taki podatek wprowadzą już czy za 5 albo 10 lat. Gadka jest jak ze wszystkim. A znając życie i polityków to wprowadzą to tylnymi drzwiami bez oficjalnego potwierdzenia, że to katastralny.

Myśle, że pod koniec tej kadencji jak będą mieli swojego prezydenta a  jeżeli rudy wygra przyszłą kadencje to na początku. Po prostu duże domy będa za bezcen albo będą burzone w pizdu. 

Na terenach Mazur i Warmii jest np. pełno pałacy po pruskich junkrach, baronach czy innych szlachcicach. Stoją, niszczeją i nikt ich nie chce. Te które były gdzieś blisko jęziora w ładnym miejscu to poprzerabiali na hotele, pozostałe regularnie niszczeją i się rozpadają. Jeszcze jak były własnoscią PGRów to ktoś o nie dbał, dzisiaj już nikt.

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Znasz ten rynek?

IMG_20240922_152223.jpg

Do taczki se...

Ratusz, Żelechów.

Od ratusza na lewo jest kościół.

Tam bardziej po prawo są toalety.

Na przeciwko pawilon, dom handlowy, samopomocy.

Zaraz apteka, monopol i kolejna apteka.

Po lewo kebab Neva.

Po jego prawej stronie kwiaciarnia.

Po lewej sam.

W tamtym zielonym na wprost chińczyk.

Koło niego apteka.

Edytowane przez Elon
Opublikowano
58 minut temu, radekz200 napisał(a):

akurat zestaw podpięty 😛 u mnie bez mycia dobrze wygląda 😉

szymek a ty nie chciałeś kiedyś uni kupic?

Chciałem, jak szukałem prasy to różne brałem pod uwagę. Kupiłem Krone starą 

Opublikowano
Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tak szybko się przelogowałeś czy na dwa konta jedziesz z koksem?

Pewnie kowalski ma 2 telefony🤔😲

Opublikowano
5 minut temu, Elon napisał(a):

Ratusz, Żelechów.

Od ratusza na lewo jest kościół.

Tam bardziej po prawo są toalety.

Na przeciwko pawilon, dom handlowy, samopomocy.

Zaraz apteka, monopol i kolejna apteka.

Po lewo kebab Neva.

Po jego prawej stronie kwiaciarnia.

Po lewej sam.

W tamtym zielonym na wprost chińczyk.

Koło niego apteka.

Pytałem czy znasz.

A nie gdzie co...

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

Zapewne ceny odstraszają , nieraz łatwiej postawić od postaw niz remontować , jedynie działki mogą zachęćic ale cena ..............

Tyle że przy remoncie wiele formalności odchodzi. To co bym miał zapłacić za surowy stan nowego włożę w mieszkanie obok w środek... No i rozłoży się w czasie bo dachu i elewacji nie muszę odrazu zmieniać 

Teraz, Michal2399 napisał(a):

Wydaje mi się że 3 🤣

• Like 1
Opublikowano

Zaraz od kościoła na zachód jest stacja paliw.

Skład budowlany a naprzeciw cmentarz. 

Jadąc od kościoła w kierunku cmentarza masz kierunek na Ryki, można dojechać tendy na Kirkut.

Opublikowano
Teraz, Michal2399 napisał(a):

🙆😱🙆😱

Teraz, Elon napisał(a):

Jadąc od kościoła w kierunku cmentarza masz kierunek na Ryki, można dojechać tendy na Kirkut.

Dobra. Myślę, że mogę uznać, żeś się zweryfikował

@Kowalsky30 jak zabawa?

Opublikowano
1 minutę temu, Elon napisał(a):

Normalnie....zaczynam wierzyć że ty to nie @Kowalsky30...🙆

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Myśle, że pod koniec tej kadencji jak będą mieli swojego prezydenta a  jeżeli rudy wygra przyszłą kadencje to na początku. Po prostu duże domy będa za bezcen albo będą burzone w pizdu. 

Na terenach Mazur i Warmii jest np. pełno pałacy po pruskich junkrach, baronach czy innych szlachcicach. Stoją, niszczeją i nikt ich nie chce. Te które były gdzieś blisko jęziora w ładnym miejscu to poprzerabiali na hotele, pozostałe regularnie niszczeją i się rozpadają. Jeszcze jak były własnoscią PGRów to ktoś o nie dbał, dzisiaj już nikt.

Żaden prezydent ani żaden rząd nie jest dobrą opcją. W ogóle żadna władza nie jest. A ludzie z dołu myślący, że dojdą do jakiejś władzy i coś zmienią są zwykłymi marzycielami bo albo ich zwyczajnie zakrzyczą albo jak poznają smak władzy i pieniądze to zwyczajnie wszystko przestanie dla nich mieć znaczenie.

7 minut temu, 6465 napisał(a):

Ja mam małą chałupkę że 110m mieszkalnego i jak na razie na 4 osoby spokojnie wystarcza. 

1,5t groszku +2t owsa wystarcza na sezon. 

U mnie 200m. Największy błąd życia rodziców. Myśleli, że siostra zostanie. Nie została. Zostałem ja - sam, bez rodziny. Dołożyli sobie tylko kupę roboty i oszczędzenia aby to przebudować. I tu dziadek z babką mieli rację - stara chałupa miała 3 pokoje i kuchnię - było dobudować do ganku łazienkę i z jeden pokój, tak jak ma sąsiad i w zupełności by stykło.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

U mnie 200m. Największy błąd życia rodziców. Myśleli, że siostra zostanie. Nie została. Zostałem ja - sam, bez rodziny. Dołożyli sobie tylko kupę roboty i oszczędzenia aby to przebudować. I tu dziadek z babką mieli rację - stara chałupa miała 3 pokoje i kuchnię - było dobudować do ganku łazienkę i z jeden pokój, tak jak ma sąsiad i w zupełności by stykł

Zgłoś się do programu azylowego dla uchodzców , pomogą zagospodarować kilka pokoi 😆.       Nowe budynki są  coraz mniejsze , jak sie syn lub córka  żeni to juz nie ma miejsca dla nich a domy wielopokoleniowe wcale nie były złe 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v