Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzieś widziałem wypowiedzi jakiegoś profesora że u ludzi z właściwym poziomem witaminy D w ogóle nie występują nowotwory.  Niektórym ponoć zgineły jakieś guzki po ustabilizowaniu poziomu witaminy. Ile w tym prawdy nie wiem.ale próbować trzeba.

Opublikowano
7 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Wczoraj kumplowi chciałem pokazać aukcje z tą kolacją z gr załoga no i już zakończona na tych 10tys. @konteno Ty tam się o nie wypytujesz,nie chcesz zjeść z nimi kolacji? Pojedziemy do nich na chatę to za darmo zjesz😀

tam takich biedaków ja ja to wstyd za próg wpuszczać 

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ooooo...i jeszcze...a już nic🤭...

próba wręczenia korzyści majątkowej, powstrzymanie się od działań w zamian za obietnicę korzysci majątkowej, kradzież z użyciem niebezpiecznego narzędzia (diaks), wtargnięcie na cudzą posesję, naruszenie miru domowego, ucieczka z miejsca zdarzenia, handel złomem bez odprowadzenia należnych podatków, ojojojojoj

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

próba wręczenia korzyści majątkowej, powstrzymanie się od działań w zamian za obietnicę korzysci majątkowej, kradzież z użyciem niebezpiecznego narzędzia (diaks), wtargnięcie na cudzą posesję, naruszenie miru domowego, ucieczka z miejsca zdarzenia, handel złomem bez odprowadzenia należnych podatków, ojojojojoj

Przepraszam bardzo. Pole jest moje, i skup stoi a walsciwie leży na moim polu. Nie kradnę nic tylko znalazłem na polu słup i sprzątam a kolega mi pożyczył narzędzie i załatwi transport. Podatki odprowadzi skup złomu 

16 minut temu, Karol6130 napisał:

W 21 zmarł ojciec, trzy tygodnie chorował 

Tak jak moja babcia... 

• Sad 1
Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Tak 

Jelito 

Jak nic zaraz I ja się wyłożę 

Przestań i Ty. Każdy tyle kłopotów dostaje ile jest w stanie udźwignąć. Mamuśce chcieli i nogi obcinać i raka jej jakaś smutna piz*a wynalazła co się jej urojeniem po interwencji okazało i żyje i ma się dobrze 

7 minut temu, jahooo napisał:

A to dopiero początek 

2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Przepraszam bardzo. Pole jest moje, i skup stoi a walsciwie leży na moim polu. Nie kradnę nic tylko znalazłem na polu słup i sprzątam a kolega mi pożyczył narzędzie i załatwi transport. Podatki odprowadzi skup złomu 

Tak jak moja babcia... 

A właściwie to mnie tam nie było 🤫 ale jak jahoo sie zainteresowal to przechlapane

Gdzie wy obaj byliśta jak Krzysiek na chleb nie miał?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
37 minut temu, Karol6130 napisał:

Matula

Tak

Trzymaj się. Mamie życz zdrowia. Młoda kobita jeszcze, niech bierze byka za rogi i się nie poddaje. Przecież musi na Twoim weselu zatańcować, wnuki pobawić, chrzciny, komunie, osiemnastki... Dużo życia przed nią. Nowotwór niech się odczepi i nie przeszkadza

• Like 3
Opublikowano
16 minut temu, jahooo napisał:

Aleś Pan poszedł Panie prokuratorze🙆...a 193 kk, to w której postaci🤔... korzyść majątkową to jakowemu funkcjuszowi publicznemu🤔...a we którem to przepisie znaleźć kradzież z użyciem niebezpiecznego narzędzia 🤔...a gdzie sankcjonowana ucieczka z miejsca keradziejstwa jest🤔...a jak żeś Pan doszedł do tego, że to na handel miało być przeznaczone🤔...🤭

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Aleś Pan poszedł Panie prokuratorze🙆...a 193 kk, to w której postaci🤔... korzyść majątkową to jakowemu funkcjuszowi publicznemu🤔...a we którem to przepisie znaleźć kradzież z użyciem niebezpiecznego narzędzia 🤔...a gdzie sankcjonowana ucieczka z miejsca keradziejstwa jest🤔...a jak żeś Pan doszedł do tego, że to na handel miało być przeznaczone🤔...🤭

jak nie na handel, to będzie zabór mienia

no ucieczka - planowali Żukiem

korzyść majątkowa w zamian za współudział w zaborze mienia

kradziez z użyciem niebeziecznego narzędzia to w sumie jakby rozbój w biały dzień  jest

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

ale gdzie kiedy?

Po drugiej stronie różana w środę 

1 minutę temu, jahooo napisał:

jak nie na handel, to będzie zabór mienia

no ucieczka - planowali Żukiem

korzyść majątkowa w zamian za współudział w zaborze mienia

kradziez z użyciem niebeziecznego narzędzia to w sumie jakby rozbój w biały dzień  jest

Brak przeglądu w żuku i ubezpieczenia. Nie mam tu na myśli ac 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jahooo napisał:

netto według wartości księgowej spirytu to z 500zł, reszta to podatki

600 litrów bimbru i 2400 zacieru, w sumie 3000l towaru. Czyli litr wycenili średnio po 20zł

Jeżeli to było 1410, to z tych 2500 zacieru było by 500l bimbru, w sumie 1100l bimbru wycenili na 60.000. Czyli już po końcowej wartości rynkowej.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
38 minut temu, Karol6130 napisał:

Tak 

Jelito 

Jak nic zaraz I ja się wyłożę 

Znajomej młodsza ode mnie z 4lata. Wycięli jej jakoś po świętach też na jelicie. No i jest ok.

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

600 litrów bimbru i 2400 zacieru, w sumie 3000l towaru. Czyli litr wycenili średnio po 20zł

Jeżeli to było 1410, to z tych 2500 zacieru było by 500l bimbru, w sumie 1100l bimbru wycenili na 60.000. Czyli już po końcowej wartości rynkowej.

bimber z gorzelni jest po 0,20 za litr

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Po drugiej stronie różana w środę 

Brak przeglądu w żuku i ubezpieczenia. Nie mam tu na myśli ac 

a ostrołęka nie będzie zablokowana? bo młody ma wizytę u okulisty 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v