Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co zrobisz jak nic nie zrobisz 🤷

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna...

Nie ma to jak dostosowywać wszystkich do siebie.

Jak budowała to nie widziała drzew?

Wpienia mnie takie podejście.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Była u mnie dziś znajoma co po sąsiedzku wycięła kawał lasu i postawili taki domek letniskowy z drewna. Mówi że ma obawy że drzewa co rosną na mojej działce podczas wichury się przewrócą i zniszczą tą budowle. I czy mógł bym załatwić zezwolenie na ścięcie i wyciął. A ja nie mam zbytnio czasu.

Jestem w trakcie wycinania drzew. Jak nie teren leśny to zrobić zdjęcia, pomierzyć i napisać wniosek w gminie. Jak teren leśny to do powiatu. Tak jest u mnie.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

Jestem w trakcie wycinania drzew. Jak nie teren leśny to zrobić zdjęcia, pomierzyć i napisać wniosek w gminie. Jak teren leśny to do powiatu. Tak jest u mnie.

No w wypisie z rejestru gruntów to las. Mi to te drzewa nie przeszkadzają i chodzić mi się koło tego nie chce. Ale jak pierdolnie to z domu zostanie kupa drzazgów.

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

No w wypisie z rejestru gruntów to las. Mi to te drzewa nie przeszkadzają i chodzić mi się koło tego nie chce. Ale jak pierdolnie to z domu zostanie kupa drzazgów.

Ale co ciebie to obchodzi ...drzewo tak ma że lubi pierdolnąć ...postawili domek w lesie to powinni o tym wiedzieć 🤣

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna...

Nie ma to jak dostosowywać wszystkich do siebie.

Jak budowała to nie widziała drzew?

Wpienia mnie takie podejście.

A Dej spokój... 

Dzielny jestem podobno, tak ludzie piszą 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Ale co ciebie to obchodzi ...drzewo tak ma że lubi pierdolnąć ...postawili domek w lesie to powinni o tym wiedzieć 🤣

Jak stawiali to akurat nie wiało. A dziś mówią że takie wiatry przyszły i są w strachu 😁

Edytowane przez 6465
Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał:

No to więcej chodzenia. Powiat, mapki.

Opublikowano
28 minut temu, Łolek napisał:

Słowność u fachowca to podstawa + - miesiąc 

Pośpiechu nie ma, bo jeszcze stara szopka stoi, i płyta też nie wylana, a pogody na to nie ma, ani na lanie płyty, ani na szopkę wejść żeby dach rozebrać 

Ale wiesz, słowo ważniejsze jak pieniądze, u mnie to lepiej powiedzieć że będzie za dwa miesiące, a wyrobić się i zrobić za półtora, niż odwrotnie, tak lubię, tak sam czynię 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dobrze że tak łatwo potrafisz każdego ocenić.

Dobrze że sa tacy madrzy i nieomylni ludzie ...

2 minuty temu, Desperado napisał:

Pafnucy wierzy słowu pisanemu, możesz mówić co chcesz, to jak grochem o ścianę, ale jak napiszesz to uwierzy.  :P

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

11 minut temu, 6465 napisał:

No to więcej chodzenia. Powiat, mapki.

oglądałem dziś lexa za 2.5 paczki, fajny 440 model.

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No takie celebryty chyba lubią to.

A nie wiem

4 minuty temu, Desperado napisał:

Pafnucy wierzy słowu pisanemu, możesz mówić co chcesz, to jak grochem o ścianę, ale jak napiszesz to uwierzy.  :P

Daj mu dojść do siebie niech wróci do formy 

• Confused 1
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Dobrze że tak łatwo pot afisz każdego ocenić.

To nie kwestia mojej oceny, raczej umiejętność wyciągania wniosków, pierwszy przykład z brzegu, wczoraj  sam pisałeś że wolisz na piśmie jaka jest pogoda.     :P

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał:

To nie kwestia mojej oceny, raczej umiejętność wyciągania wniosków, pierwszy przykład z brzegu, wczoraj  sam pisałeś że wolisz na piśmie jaka jest pogoda.     :P

Nie zrozumiałeś.

Przez okno widać tylko u mnie..

Zawsze widzisz co wygodne...

Ciągle wyciągasz błędne wnioski.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

Chyba za dużo naczytałem się o tych Perkinsach i mam obawy. Mercedes to jednak Mercedes. Nawet jak dzwoniłem po handlarzach co sprzedają 415 albo 440 to teksty typu "jak się rozgrzeje to fajnie chodzi" to mnie jakoś zniechęcają.

Facet co kupiłem od niego Renate ma mieć niedługo fajną 440 i niedrogo. Podjade zobacze ale naprawde jakoś nie na tego Perkinsa mi sie zrobiło.

Jak się coś znajdzie to 420, 430 a jak nie to Mege 208.

• Like 1
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

1 minutę temu, Uziu92 napisał:

Chyba za dużo naczytałem się o tych Perkinsach i mam obawy. Mercedes to jednak Mercedes. Nawet jak dzwoniłem po handlarzach co sprzedają 415 albo 440 to teksty typu "jak się rozgrzeje to fajnie chodzi" to mnie jakoś zniechęcają.

Facet co kupiłem od niego Renate ma mieć niedługo fajną 440 i niedrogo. Podjade zobacze ale naprawde jakoś nie na tego Perkinsa mi sie zrobiło.

Jak się coś znajdzie to 420, 430 a jak nie to Mege 208.

mega 208 też ładna była ale sprzedana. Ja oglądałem dla siebie dwie 98 i przy okazji tego lexa i mege to te dwa ładne ale te 98 to takie oo, można by brać ale za 20-30 tys mniej. Gorzej zardzewiałe były jak mój.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v