Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, donweter1989 napisał:

A jak już jesteśmy przy zakwaszeniu wody. Kiedyś gdy jeszcze pracowałem poza gospo między innymi jako operator opryskiwacza spotkałem się z opinią jednego z tych agronomów od sprzedaży środków żeby nie dawać siarczanu amonu do glifo zwalczając perz gdyż to spowoduje szybki efekt dla oka , lecz przez to że szybko uschnie to nie krąży i nie przenika rośliny środek z siarczanem tak dobrze jak samo glifo.  Co myślicie o tym stwierdzeniu?

Miał racje ale jeżeli sypiesz go z 5 kg. Ja max 2kg żeby zakwasić wode.

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, Mateusz1q napisał:

Wychodzi że kolejny balonik pęka. Ale przez tydzień było o czym pisać i straszyć

Agrest już przeprosił meteorologów? bo nie było mnie przez weekend 

Ja mogę na nich nalać, z szumnie zapowiadanych 300l opadu spadło 1.5l. Zaraz będziesz pisał że ludzie cierpią a niech cierpią skoro idiotow do koryta wybierają. Malowanie barierek na mostach i wymiana na nowe eleganckie zbytnio nie pomogła w zapobieżeniu zalaniom 

• Like 4
  • Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, konteno napisał:

i nie wiem czy będzie sens w to ładować kasę jak za kobietą i tak do miasta bede musiał sie przenieść

Zawsze możesz dosiedzieć w tej chałupie do śmierci. 

Ja za swojej "kadencji" zrobiłem ogrzewanie na gaz i założyłem u siebie dwie rolety zewnętrzne, parter przy okazji założył sobie trzy. Mam nadzieję, że już dosiedzę w tym do swojego końca bez większych ingerencji. 

Opublikowano
4 minuty temu, donweter1989 napisał:

A jak już jesteśmy przy zakwaszeniu wody. Kiedyś gdy jeszcze pracowałem poza gospo między innymi jako operator opryskiwacza spotkałem się z opinią jednego z tych agronomów od sprzedaży środków żeby nie dawać siarczanu amonu do glifo zwalczając perz gdyż to spowoduje szybki efekt dla oka , lecz przez to że szybko uschnie to nie krąży i nie przenika rośliny środek z siarczanem tak dobrze jak samo glifo.  Co myślicie o tym stwierdzeniu?

Też o tym słyszałem, wielu agronomów mi o tym mówiło. Na samosiewy dorzucają bo szybko działa i nie ma problemu jak z perzem że z korzenia odbije

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Weź to wszystko co ci pisali zmieszaj w górnych dawkach, sosny u sąsiad uschną

To jest kręta działka w środku osiedla w sąsiedztwie 7 domów, plantacji choinek i zakątka kwiatowego, że o zagonie buraków i kozie nie wspomnę 😅

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ja mogę na nich nalać, z szumnie zapowiadanych 300l opadu spadło 1.5l. Zaraz będziesz pisał że ludzie cierpią a niech cierpią skoro idiotow do koryta wybierają. Malowanie barierek na mostach i wymiana na nowe eleganckie zbytnio nie pomogła w zapobieżeniu zalaniom 

Wiesz, akurat w Kotlinie Kłodzkiej to kto by nie rządził to nie zapanuje nad powodziami w tym rejonie, chyba że z jeden albo dwa krajowe budżety by wpakował to może by się coś znacznie poprawiło ...

Opublikowano
2 minuty temu, donweter1989 napisał:

To jest kręta działka w środku osiedla w sąsiedztwie 7 domów, plantacji choinek i zakątka kwiatowego, że o zagonie buraków i kozie nie wspomnę 😅

Uuu... Cinżka sprawa... Strach ciągnikiem jechać 

Opublikowano

🥰

FB_IMG_1726423373507.jpg

6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja za swojej "kadencji" zrobiłem ogrzewanie na gaz i założyłem u siebie dwie rolety zewnętrzne, parter przy okazji założył sobie trzy. Mam nadzieję, że już dosiedzę w tym do swojego końca bez większych ingerencji. 

Skromnie

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

ooo ekspert od wszystkiego, idź to powiedz tym co tracą majątek, opady większe niż w 97 a ty o polityce 

• Like 4
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Wiesz, akurat w Kotlinie Kłodzkiej to kto by nie rządził to nie zapanuje nad powodziami w tym rejonie, chyba że z jeden albo dwa krajowe budżety by wpakował to może by się coś znacznie poprawiło ...

To zalać na amen tak jak helmutu chcą i finito. 

Opublikowano
11 minut temu, Mateusz1q napisał:

Wychodzi że kolejny balonik pęka. Ale przez tydzień było o czym pisać i straszyć

Agrest już przeprosił meteorologów? bo nie było mnie przez weekend 

Już zaczynasz? Podaj mnie do sądu.  Wielu pisało ale do mnie się doj**ałeś mądrusiu. Jeszcze powiedz mi że te powodzie wywołałem.

A teraz się wróć prowokatorze do daty postu i zgraj to z danymi meteorologów na czas mojego pisania. 

Potem możesz mnie przeprosić.

Wszelkie prognozy zmieniły się diametralnie, ale trolla już to nie interesuje.

Jesteś jak to hieny dziennikarskie żyjące na takich tragediach.

Po pierwszym dniu opadów prognozy obcięli o jakieś 50%. 

Te mendy nie miały się czym prześcigać to posiłkowali się filmami z powodzi w czechach.

Ale najlepsze były zbliżenia wody w kałuży przelewającej się przez krawężnik w takim zbliżeniu, że wyglądało to na falę powodziową.

Teraz już mają o czym mòwić, a ty się cieszysz że wyszło inaczej niż napisałem. Żyj chwilą jesteś na topie.

Jutro w jakim temacie znowu to samo powielisz? Zjebę dostałeś wczoraj czy przedwczoraj w polityce,  myślałem że Ci przeszło, ale widać lubisz by cię jebano.

Może w cenach pszenicy teraz?

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Uuu... Cinżka sprawa... Strach ciągnikiem jechać 

Dlatego, żeby nie denerwować nowych sąsiadów kurzem z kombajnu i zbyt częstym widokiem opryskiwacza plan jest na mieszaninę trawy, koniczyny i lucerny. Byśki wpylą ze smakiem 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Mateusz1q napisał:

ooo ekspert od wszystkiego, idź to powiedz tym co tracą majątek, opady większe niż w 97 a ty o polityce 

No to mam obwiniać tych co wydawali pozwolenia na budowę na terenach zalewowych czy bekę klepać z idiotow którzy tam się budowali?

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

No to mam obwiniać tych co wydawali pozwolenia na budowę na terenach zalewowych czy bekę klepać z idiotow którzy tam się budowali?

jedno i drugie

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Już zaczynasz? Podaj mnie do sądu.  Wielu pisało ale do mnie się doj**ałeś mądrusiu. Jeszcze powiedz mi że te powodzie wywołałem.

A teraz się wróć prowokatorze do daty postu i zgraj to z danymi meteorologów na czas mojego pisania. 

Te mendy nie miały się czym prześcigać to posiłkowali się filmami z powodzi w czechach.

Ale najlepsze były zbliżenia wody w kałuży przelewającej się przez krawężnik w takim zbliżeniu, że wyglądało to na falę powodziową.

Teraz już mają o czym mòwić, a ty się cieszysz że wyszło inaczej niż napisałem. Żyj chwilą jesteś na topie.

Jutro w jakim temacie znowu to samo powielisz? Zjebę dostałeś wczoraj czy przedwczoraj w polityce,  myślałem że Ci przeszło, ale widać lubisz by cię jebano.

Co tu wymagać.taki jest jak ci na których glosowal 

Przed chwilą, jahooo napisał:

jedno i drugie

Mateusz może się przez to nie wyspać 

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, donweter1989 napisał:

Dlatego, żeby nie denerwować nowych sąsiadów kurzem z kombajnu i zbyt częstym widokiem opryskiwacza plan jest na mieszaninę trawy, koniczyny i lucerny. Byśki wpylą ze smakiem 

QQ w jednym roku a później zboże żeby resztki qq przerobić i później zazieleniać chyba że w następnym roku po QQ siać trawe albo inne co na zielonke 

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

czyli spisek ok mocne dajesz myślałem że troche refleksji będzie przy takiej tragedii

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Mateusz1q napisał:

czyli spisek ok mocne dajesz myślałem że troche refleksji będzie przy takiej tragedii

Patrz gapo. Już kilka razy ci pisałem żebyś się do dyskusji przygotował. Ludzie sami tego chcieli 

received_1068054228176509.jpeg

received_812283974310434.jpeg

Opublikowano
12 minut temu, donweter1989 napisał:

To wycofuję rekomendację środków na dwuliścienne z 2,4D. To będzie jebało kilka dn i już jesteś wróg publiczny🤣

Nawłoci tam nie ma? Żebyś darmo nie siał tej łąki kośnej

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

To wycofuję rekomendację środków na dwuliścienne z 2,4D. To będzie jebało kilka dn i już jesteś wróg publiczny🤣

Nawłoci tam nie ma? Żebyś darmo nie siał tej łąki kośnej

Na szczęście nie ma. Ogólnie słabo to występuje w moich stronach, za to kilkanaście kilometrów dalej jest tego plaga, podobnie jak barszczu Sosnowskiego 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Patrz gapo. Już kilka razy ci pisałem żebyś się do dyskusji przygotował. Ludzie sami tego chcieli 

received_1068054228176509.jpeg

received_812283974310434.jpeg

no te tereny są nie do obrony, czy to w jakimś stopniu zmniejsza tragedię tych ludzi? Jelenia Góra domy zatapiane, Nysa to samo i dziesiątki innych miasteczek. Też będziesz ludzi winił? wstydu chyba nie masz 

• Like 3
Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Zależy jak długo planujesz żyć bo czy ten piec wystarczy jak już go masz pewnie kilka lat 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v