Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

chłopie kiedyś wszystkie sześdziesiątki w skr tak miały 😁 a o moje się nie martw 🙋‍♂️

Karola swatasz 🤔 jest takie powiedzenie : jak kto kogo stręczy to go diabeł męczy 🤭😁🤪

Mnie diabeł się boi

Opublikowano
4 minuty temu, Mateusz1q napisał:

coooo 

OPOROWO CAŁODOBOWO a młody jak podrośnie to się dobierze sprzętu na usługi 

Jak się go dobrze ułoży, to nic takiego się nie stanie...syn zawsze patrzy na ojca i z niego bierze przykład...jak ojciec mądrze czasem gospodaruje, to i syn tak gospodarował będzie...oczywiście to zasada ogólna, bo wyjątki są jak wszędzie 🤷

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Jak się go dobrze ułoży, to nic takiego się nie stanie...syn zawsze patrzy na ojca i z niego bierze przykład...jak ojciec mądrze czasem gospodaruje, to i syn tak gospodarował będzie...oczywiście to zasada ogólna, bo wyjątki są jak wszędzie 🤷

wiem, dlatego mocno to przerysowuje bo widzę w okolicy jak dzieci po 16 lat ledwo prawo jazdy zrobili a zapieprzają traktorami po nocach 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Agrest napisał:

Motto na dziś👍

Syn: "Tato, czy mogę Tobie zadać pytanie?"

Ojciec: "Tak, oczywiście, a o co chodzi?"

Syn: "Tato… ile zarabiasz na godzinę?"

Ojciec: "To nie jest twoja sprawa, a w ogóle dlaczego pytasz o takie rzeczy? "

Syn: "Ja tylko chciałem wiedzieć, ile zarabiasz na godzinę…nie gniewaj się"

Ojciec: "Jeśli musisz to wiedzieć, zarabiam 150 zł na godzinę."

Syn: "Ohhh”… spuścił wzrok i ze smutkiem zapytał...

"Tato, czy mógłbym od Ciebie pożyczyć 50 złotych?"

Ojciec był wściekły : „Synu jeśli tylko dlatego pytasz, że chcesz pożyczyć pieniądze, aby kupić głupią zabawkę lub inne bzdury, to w tej chwili maszeruj prosto do swojego pokoju i wskakuj do łóżka. Pomyśl o tym, dlaczego jesteś taki samolubny? Ja ciężko pracuje każdego dnia dla… takiego dziecinnego i egoistycznego zachowania jak Twoje!

Chłopiec cicho odszedł do swojego pokoju i zamknął drzwi.

Mężczyzna usiadł i zaczął się jeszcze bardziej nakręcać myśląc o pytaniach małego chłopca.

Jak on śmie pytać, żeby tylko wyciągnąć pieniądze?

Minęła godzina, emocje opadły i mężczyzna zaczął się zastanawiać:

„Może mały rzeczywiście potrzebował tych 50 zł na coś niezwykle ważnego? Przecież do tej pory nie za często prosił o pieniądze".

Wstał , ruszył spokojnym krokiem w stronę pokoju synka i otworzył drzwi : "Synu, śpisz?"- zapytał.

"Nie tato, nie śpię".

"Pomyślałem, że trochę za ostro zareagowałem na Twoje wcześniejsze pytania. Wiesz, że ciężko pracuje, a to był szczególnie męczący i długi dzień.

Wyjął banknot : ”Oto 50 złotych o które prosiłeś..."

Chłopiec usiadł prosto i uśmiechnął się. "Och, dziękuję tatusiu!"

Następnie, sięgając pod poduszkę swoją małą rączką, wyciągnął kilka zgniecionych banknotów i pokazał je ojcu. Mężczyzna zobaczył, że chłopak miał już pieniądze i złość ponownie zaczęła powracać.

Chłopiec powoli liczył swoje pieniądze, a potem spojrzał na ojca z wyrazem radości na twarzy.

"Dlaczego chcesz mieć więcej pieniędzy, jeśli już jakieś masz?" - zapytał ojciec.

"Ponieważ nie miałem dość, ale teraz już mam” - odpowiedział ucieszony chłopiec.

"Tatusiu, uzbierałem już 150 złotych. CZY MOGĘ TERAZ KUPIĆ GODZINĘ TWOJEGO CZASU?

Proszę - wróć jutro wcześniej do domu - żebym mógł z tobą zjeść wspólną kolację”. 

Ojciec został na swoim miejscu jak rażony piorunem. Minęła długa chwila, po której objął małego synka i zaczął błagać o przebaczenie. 

To tylko krótkie przypomnienie dla wszystkich, którzy pracują tak ciężko w życiu.

Zapamiętaj: kiedy w pracy - przestanie ci się powodzić, firma cię zwolni i zastąpi kimś lepszym i tańszym. Kiedy przez pracę stracisz kogoś najbardziej bliskiego - nie odkupisz go za żadne pieniądze.

To strata, którą będziesz nosił ze sobą - do końca życia 

U nas to mówią inaczej,nie masz czasu dla dziecka to one nie będzie miało czasu dla ciebie na starość

Pozatym dzieci się wychowuje a nie chowa jak zwierzęta, bo w dzisiejszych czasach 800plus i ludzie bardziej chowają to widać na wywiadówkach a nie wychowują.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Mateusz1q napisał:

coooo 

OPOROWO CAŁODOBOWO a młody jak podrośnie to się dobierze sprzętu na usługi 

Jak będziesz pracował, ale razem z synem to i tak się zaliczy jako czas z nim spędzony. Jak dla kogoś dziecko w podwórku tylko przeszkadza, i każe mu zmykać do domu czy gdzieś indziej to się wieź żadna nie wytworzy. Potem tylko narzekanie zostanie jakie to dzieci roszczeniowe, niewdzięczne i do tego leniwe. 

Edytowane przez Leszy
  • Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, Agrest napisał:

Kurna, Ty już masz bezorkowca?

Czemu jeszcze ja nie mam?🤔

Jak szeroko i jak głęboko dasz radę ?

To nie bezorkowiec tylko scierniskowiec, miałem coś takiego, jak wpuścisz na 20cm to zabezpieczenie zrywa nawet jak nie ma kamieni ...

Opublikowano
Mateusz1q napisał:

1 minutę temu, Qwazi napisał:

wiem, dlatego mocno to przerysowuje bo widzę w okolicy jak dzieci po 16 lat ledwo prawo jazdy zrobili a zapieprzają traktorami po nocach 

Zrobią prawko na samochód, zaczną się prawdziwe wypady z kumplami i dziewczyny to yebną w pisdu te traktory 24h/dobę 😉

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, Michal2399 napisał:

Nie wiem o co Ci biega 🤔 mam prawo inaczej myśleć chyba 🤨

Przerabiałem temat zepsutych kiszonek.....

No i myślę że tak samo jak ja i inni jeżeli takie coś się pojawiło to na pewno nie dawali do spożycia 

A że wet wita,no to są uroki hodowali 

Według Ciebie będę należał do grupy leniwych 👇

IMG20240913094757.jpg

IMG20240910120458.jpg

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Michal2399 napisał:

Dobrze robisz👍 . Odpadu nie powinno być nawet jak od razu rozpoczniesz . A to że innym się nie chce robić to nie patrz na to .Potem dają spleśniało kiszonkę i weterynarz cały czas odwiedza.           Obsypnik może i dobry ,ale może podziurawić folię kamieniami.🤔 

Wspaniała robota, a połączenie tej łopaty z tą laurką za rozwój zasługuje na nagrodę ministra rolnictwa. Brakuje jeszcze zdjęcia jak taczką NPK od krów wywozi🤭

Nikt nie neguje samego okrywania, tylko metodę jaką jest ona wykonywana

Edytowane przez jacor73
Opublikowano (edytowane)

Ta kiszonka z trawy wygląda w miarę dobrze 🤔 a 🌽 nie wiem dlaczego zepsuta . Czyżby brak ziemi lub siatki ?

Edytowane przez Michal2399
Opublikowano

Tylk korzeni brzozy nie wywlecz na tym lessie😜

A ja kawkę kończę. Dziś tylko próbę kiełkowania pszenicy nastawiłem. 

Opublikowano
36 minut temu, jacor73 napisał:

Wspaniała robota, a połączenie tej łopaty z tą laurką za rozwój zasługuje na nagrodę ministra rolnictwa. Brakuje jeszcze zdjęcia jak taczką NPK od krów wywozi🤭

Pewnie ma jakieś znajomości i dostał nagrodę. Nie zawsze wyróżnienia są przyznawane właściwie . Tak samo jak stanowiska pracy w urzędach gminy. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Motto na dziś👍

Syn: "Tato, czy mogę Tobie zadać pytanie?"

Ojciec: "Tak, oczywiście, a o co chodzi?"

Syn: "Tato… ile zarabiasz na godzinę?"

Ojciec: "To nie jest twoja sprawa, a w ogóle dlaczego pytasz o takie rzeczy? "

Syn: "Ja tylko chciałem wiedzieć, ile zarabiasz na godzinę…nie gniewaj się"

Ojciec: "Jeśli musisz to wiedzieć, zarabiam 150 zł na godzinę."

Syn: "Ohhh”… spuścił wzrok i ze smutkiem zapytał...

"Tato, czy mógłbym od Ciebie pożyczyć 50 złotych?"

Ojciec był wściekły : „Synu jeśli tylko dlatego pytasz, że chcesz pożyczyć pieniądze, aby kupić głupią zabawkę lub inne bzdury, to w tej chwili maszeruj prosto do swojego pokoju i wskakuj do łóżka. Pomyśl o tym, dlaczego jesteś taki samolubny? Ja ciężko pracuje każdego dnia dla… takiego dziecinnego i egoistycznego zachowania jak Twoje!

Chłopiec cicho odszedł do swojego pokoju i zamknął drzwi.

Mężczyzna usiadł i zaczął się jeszcze bardziej nakręcać myśląc o pytaniach małego chłopca.

Jak on śmie pytać, żeby tylko wyciągnąć pieniądze?

Minęła godzina, emocje opadły i mężczyzna zaczął się zastanawiać:

„Może mały rzeczywiście potrzebował tych 50 zł na coś niezwykle ważnego? Przecież do tej pory nie za często prosił o pieniądze".

Wstał , ruszył spokojnym krokiem w stronę pokoju synka i otworzył drzwi : "Synu, śpisz?"- zapytał.

"Nie tato, nie śpię".

"Pomyślałem, że trochę za ostro zareagowałem na Twoje wcześniejsze pytania. Wiesz, że ciężko pracuje, a to był szczególnie męczący i długi dzień.

Wyjął banknot : ”Oto 50 złotych o które prosiłeś..."

Chłopiec usiadł prosto i uśmiechnął się. "Och, dziękuję tatusiu!"

Następnie, sięgając pod poduszkę swoją małą rączką, wyciągnął kilka zgniecionych banknotów i pokazał je ojcu. Mężczyzna zobaczył, że chłopak miał już pieniądze i złość ponownie zaczęła powracać.

Chłopiec powoli liczył swoje pieniądze, a potem spojrzał na ojca z wyrazem radości na twarzy.

"Dlaczego chcesz mieć więcej pieniędzy, jeśli już jakieś masz?" - zapytał ojciec.

"Ponieważ nie miałem dość, ale teraz już mam” - odpowiedział ucieszony chłopiec.

"Tatusiu, uzbierałem już 150 złotych. CZY MOGĘ TERAZ KUPIĆ GODZINĘ TWOJEGO CZASU?

Proszę - wróć jutro wcześniej do domu - żebym mógł z tobą zjeść wspólną kolację”. 

Ojciec został na swoim miejscu jak rażony piorunem. Minęła długa chwila, po której objął małego synka i zaczął błagać o przebaczenie. 

To tylko krótkie przypomnienie dla wszystkich, którzy pracują tak ciężko w życiu.

Zapamiętaj: kiedy w pracy - przestanie ci się powodzić, firma cię zwolni i zastąpi kimś lepszym i tańszym. Kiedy przez pracę stracisz kogoś najbardziej bliskiego - nie odkupisz go za żadne pieniądze.

To strata, którą będziesz nosił ze sobą - do końca życia 

Kurła dobrze zarabiasz

Opublikowano
8 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Kurła dobrze zarabiasz

Nie zarobisz tyle?

8h x 150zł x 20 dni x 12 miesięcy to  tylko 288000 brutto.

Odjąć nawozy opryski, paliwo oleje filtry części ubezpieczenia, opłaty i zostanie max 40zł na godzinę🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Michal2399 napisał:

Ta kiszonka z trawy wygląda w miarę dobrze 🤔 a 🌽 nie wiem dlaczego zepsuta . Czyżby brak ziemi lub siatki ?

Największą stratę miałem po przez odwiedziny Łosia i razem z nim przyszły takie ,,szczypione myszy💪"Wtedy ziemia nic nie pomogła....

Jak źle ujezdzisz to  dwie szychty ziemi pomogą?

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
29 minut temu, Agrest napisał:

Tylk korzeni brzozy nie wywlecz na tym lessie😜

A ja kawkę kończę. Dziś tylko próbę kiełkowania pszenicy nastawiłem. 

I ja myślę zrobić z tym nawozem donasiennym i bez 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

Komisarz to by mu jaki medal dał 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Się robi się 

20240913_102436.jpg

Kilku tutaj "mądrych" uważa że bronami tylko dziady robią 😐

2 godziny temu, Agrest napisał:

Kurna, Ty już masz bezorkowca?

Czemu jeszcze ja nie mam?🤔

Jak szeroko i jak głęboko dasz radę ?

No mam takie coś , można tym bezorkowo , nawet czasami robię , 9 łap i równe 2m , na 25 cm zrobię ale wolno jade 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v