Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Pigmei napisał:

Za wszystkie rządy bywało sucho, się kurzy ale idzie robić, jedynie na ścieżkach trzyma i bryłę kładzie, 

image.png

Kiedy padało?

3 minuty temu, Michal2399 napisał:

Jak będziesz tak przebierał to uja znajdziesz . Jak siebie najwyżej oceniasz. Ty chyba też już nie 20latek.

Nie pomyślałeś czy któraś wogóle Cię zechcę starszego pewnie wybrakowanego kawalera co do tej pory jest sam 🤔🤦

Ja siebie nie oceniam najwyżej, nie wyszło z tą to nie będzie żadnej 

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Tym zdjęciem mnie przekonałem, że będę oral dopiero jak popada

Trzeba orać ,nie ma co czekać ,bo deszczu nie widać 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Michal2399 napisał:

Jak będziesz tak przebierał to uja znajdziesz . Jak siebie najwyżej oceniasz. Ty chyba też już nie 20latek.

Nie pomyślałeś czy któraś wogóle Cię zechcę starszego pewnie wybrakowanego kawalera co do tej pory jest sam 🤔🤦

Coś mądrego żeś napisał...tyle, że on ocenia najwyżej nie siebie...bardziej ma podkopaną samoocenę. Może nie tak jak oba Piotry, ale też...

Opublikowano (edytowane)

Parę mm z 2 tygodnie temu, w poniedziałek jechałem usługowo po rzepaku, tam wszechmocna  siuntka ug3 nawet w ziemię nie wbiła 😁

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

U mnie to wywoła efekt odwrotny, a nie jestem Radek, że muszę być pierwszy na wsi🤷

3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Ja siebie nie oceniam najwyżej, nie wyszło z tą to nie będzie żadnej 

@Michal2399 tutaj masz potwierdzenie tego, co wyżej napisałem 

Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Po niedzieli nadają, to się poczeka. A i kurzaka mam do rozwalenia pod orkę, to przy tych temperaturach co teraz są szkoda rozwozic, bo od rana do wieczora zanim zacznę orać połowa azotu wyleci w powietrze ...

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

🤷

@Michal2399 tutaj masz potwierdzenie tego, co wyżej napisałem 

Ok bo ja również siebie nie oceniam wysoko i wkurza mnie trochę jak ktoś inaczej,ale chyba się myliłem 😬

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Po niedzieli nadają, to się poczeka. A i kurzaka mam do rozwalenia pod orkę, to przy tych temperaturach co teraz są szkoda rozwozic, bo od rana do wieczora zanim zacznę orać połowa azotu wyleci w powietrze ...

Też mam gnój jutro rozwozić , co lepiej czekać 🤔

3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Ja będę orał bezpośrednio przed siewem żeby od razu to agregatem zagęścić i ograniczyć na ile to możliwe straty wilgoci

Sylwek błotników nie widać 😉

Opublikowano
12 minut temu, Qwazi napisał:

Tym zdjęciem mnie przekonałem, że będę oral dopiero jak popada

Obornik, tego samego lub kolejnego dnia orka i zaraz po orce rozsiewacz, kultywator lub brony i siewnik. Tylko coś czuję, że teraz sucho a jak zacznie lać to nie będzie końca...

9 minut temu, Qwazi napisał:

Coś mądrego żeś napisał...tyle, że on ocenia najwyżej nie siebie...bardziej ma podkopaną samoocenę. Może nie tak jak oba Piotry, ale też...

On ciągle o tym myśli, ja teraz nawet czasu myśleć nie mam. Ciągle coś zarzynam albo ziemniaki przebierać u siebie a dziś kopanie u jednego.

Opublikowano
18 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

U nas nikt nie praktykuje tak 

Możesz przecierać szlaki . 

1 minutę temu, soltys48 napisał:

Po co to orać?

Może by w domu nie siedzieć...

Opublikowano
18 minut temu, Qwazi napisał:

Ja to bez Merlin bym przepadł... kawę bym przestał pic bo pani Dżanetka to tylko w dzień mi robi, kanapek bym nie jadł a i gotowanego to wcale. Ehh jak ona potrafi zupę szczawiową albo z pokrzyw robić...

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

pani Dżanetka to tylko w dzień mi robi

Wybacz Mieciu suchara, ale to zapewne dlatego, że jest mężatką i w nocy musi...o męża zadbać 😉🤭...

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Jakich błotników 🤔

23 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

A gdzie łobornik? 🤔

Źle przeczytałem 🤦 tak to jest jak się robi i pisze 

👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v