Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

I jak sobie radzisz, można powiedzieć że nie masz czasu pomieszkać w domu 🤔

Widać bardzo dobrze radzi i tu i tam skoro jeszcze dojeżdża 🤭

Opublikowano
8 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

I jak sobie radzisz, można powiedzieć że nie masz czasu pomieszkać w domu 🤔

Można powiedzieć że nie ma czasu posiedzieć w domu

Poleżeć na tapczanie

Opublikowano
48 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Własne to bym chciał , do wieku Karola Strasburgera jeszcze sporo brakuje więc mam czas 😜

Tylko, że on gnoju taczką całe życie nie woził 🤷...

Siemanko, rześko, pochmurno, wieje...

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Sąsiadka urodziła 

Rozumiem, że teraz ze trzy dni będzieta oba z sąsiadem w stanie nieprzydatnosci do niczego🤔...

Niech się zdrowo chowa najmłodszy na tej Waszej kolonii👌

• Like 2
Opublikowano
11 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

A do czego to się nadaje. Do ścielenia tylko. Biebrzańsku park narodowy to ma tysiące tych ekołąk. Znajomy swego czasu ciężarówke pieniędzy tam zarobił na koszeniu.

No do ścielenia a do czego...

Te co ma na własność to kosi po 15 czerwca na ściółkę, a teraz drugi pokos już jest fajne sianko dla jałówek biorą 

Opublikowano

Chłopaki a jak to dokładnie jest jak chce się tuz na grunt orny przekształcić? mam taką jedną łąkę gdzie wolałbym mieć pole. Normalna łąka nie żaden cenny przyrodniczo użytek ani nic w tym stylu.

Opublikowano
12 godzin temu, 6465 napisał:

Ten zlot to trzeba zrobić jak kukurydzę po koszą.

Ooo

To się najwcześniej w lutym zlecita jak placek swoją wykosi 😉 

Ale qq dojrzewa🙆 

Z dnia na dzień 

U mnie kosili badyl zielony tylko 3 liście z dołu suche, a kolba już wisi i ziarko fest twarde 

Opublikowano

To ponoć możesz. Przy cennym przyrodniczo i w obszarze Natura 2000 nie

2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Chłopaki a jak to dokładnie jest jak chce się tuz na grunt orny przekształcić? mam taką jedną łąkę gdzie wolałbym mieć pole. Normalna łąka nie żaden cenny przyrodniczo użytek ani nic w tym stylu.

1 minutę temu, pedro2 napisał:

Ooo

To się najwcześniej w lutym zlecita jak placek swoją wykosi 😉 

Ale qq dojrzewa🙆 

Z dnia na dzień 

U mnie kosili badyl zielony tylko 3 liście z dołu suche, a kolba już wisi i ziarko fest twarde 

Wczoraj znajomy wykosił na ziarno. Miała 29,8%

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Sylwekx25 napisał:

mam taką jedną łąkę gdzie wolałbym mieć pole.

Ja też miałem takie łąki, zglifosatowałem na jesieni, zaorałem i na wiosnę kukurydzę zasiałem.Nie mówiąc nic nikomu i nie pytając nikogo o zgodę.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

oraj i nie pytaj...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Normalnie to kasowałem i zgłaszałem w dopłatach, że zboże czy kukurydza. Nikt się nie przyczepił. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Orać, siać i tyle. U nas niepotrzebne te cenne tuzy ale to i tak 😉

• Thanks 1
Opublikowano
20 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Orać i nie oglądać się 

Wyorałem 4ha

Wniosek poszedł 

Okaże się przy dopłatach dopiero 

Kary żadnej chyba nie ma, jedynie co to nakażą przywrócić uz 

Opublikowano
22 minuty temu, Qwazi napisał:

To ponoć możesz. Przy cennym przyrodniczo i w obszarze Natura 2000 nie

Wczoraj znajomy wykosił na ziarno. Miała 29,8%

plon? pewnie i moja będzie koło 20 września mimo mokrego sierpnia 

Opublikowano
23 minuty temu, Mateusz1q napisał:

plon? pewnie i moja będzie koło 20 września mimo mokrego sierpnia 

Nie wiem. Widziałem tylko fotki, że kosił i zdjęcie wyniku z wilgotnościomierza

22 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Kwasi... Życie🤷

Wiem, że życie jest okrutne, ale to nie znaczy, że musisz to potęgować...tym bardziej pisząc do kobiety...to wygląda na jakieś końskie zaloty🫣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v