Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Gdyby ten z Dacii jechał zgodnie z prawem to by nie było żadnych problemów i okazji do kręcenia filmików ... Wystarczyło stosować się do jednej z podstawowych zasad ruchu drogowego w Polsce ...

Prawko za bób dostałeś? Wyprzedzanie na skrzyżowaniu i podwójnej ciągłej na początku. Jeszcze dzban z rumuna nie cwaniakuje.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Prawko za bób dostałeś? Wyprzedzanie na skrzyżowaniu i podwójnej ciągłej na początku. Jeszcze dzban z rumuna nie cwaniakuje.

A co ma podwójna ciągła xD Podwójna ciągła nie oznacza że nie można wyprzedzać, polecam się dokształcić ;) za to ruch prawostronny jest obowiązkowy ...

Podpowiem Ci, jeżeli mieścisz się na swoim pasie ruchu to możesz wyprzedzać nawet jak jest linia ciągła, linia ciągła oznacza że nie można jej przekraczać a nie że nie można wyprzedzać. A gdyby Rumun zjechał do prawej tak jak nakazują mu przepisy to motocyklista by spokojnie wykonał manewr wyprzedzania bez przekraczania linii ciągłej... Jednak taki egzamin chociaż z teorii raz na 10-15 lat by nie zaszkodził niektórym ...

A i spojrzałem jeszcze, tam na początku jak moto wyprzedza to jest skrzyżowanie o ruchu kierowanym, na takim można wyprzedzać kolego ;) 

Tak więc jeżeli kierowca Dacii by jechał zgodnie z prawem to nie było by okazji do filmików i agresji drogowej ...

Prawo jazdy to chyba w Kościele wymodliłeś a nie egzaminy zdawałeś xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, MonteChristo napisał:

Lepiej jakby oddała inżynierowi bądź lekarzowi, a nie jakiemuś tam kurpiowi

Sniademu inżynierowi?  Mama byłaby przeszczęśliwa 🤣🤣🤣

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, PAN88 napisał:

Sniademu inżynierowi?  Mama byłaby przeszczęśliwa 🤣🤣🤣

Egzotyka 

Shake your ass, let's dance habibi 🤣

Edytowane przez gregor1284
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, Baks00 napisał:

I z tym bywa różnie 

Nie mam zdjęcia jak wyglądal jary owies siany w październiku 

A jednak znalazłem 

Stan na 1 mają

IMG_20240828_124635.jpg

Siany jeszcze w sierpniu raczej powinien zmarznąć. 

Opublikowano
21 godzin temu, gregor1284 napisał:

Jak kolega kierownik to jakie masz relacje z resztą zespołu? 

Normalne,każdy równo jest traktowany. Skład i tak się już sypie bo odchodzą do innej pracy. Do końca września obstawiam że zostaną tylko dwie osoby od początku stacji.

Opublikowano
28 minut temu, Belaruss820 napisał:

Normalne,każdy równo jest traktowany. Skład i tak się już sypie bo odchodzą do innej pracy. Do końca września obstawiam że zostaną tylko dwie osoby od początku stacji.

Musicie zacząć robić jak pewna stacja z bytowa🤭

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

A co ma podwójna ciągła xD Podwójna ciągła nie oznacza że nie można wyprzedzać, polecam się dokształcić ;) za to ruch prawostronny jest obowiązkowy ...

Podpowiem Ci, jeżeli mieścisz się na swoim pasie ruchu to możesz wyprzedzać nawet jak jest linia ciągła, linia ciągła oznacza że nie można jej przekraczać a nie że nie można wyprzedzać. A gdyby Rumun zjechał do prawej tak jak nakazują mu przepisy to motocyklista by spokojnie wykonał manewr wyprzedzania bez przekraczania linii ciągłej... Jednak taki egzamin chociaż z teorii raz na 10-15 lat by nie zaszkodził niektórym ...

A i spojrzałem jeszcze, tam na początku jak moto wyprzedza to jest skrzyżowanie o ruchu kierowanym, na takim można wyprzedzać kolego ;) 

Tak więc jeżeli kierowca Dacii by jechał zgodnie z prawem to nie było by okazji do filmików i agresji drogowej ...

Prawo jazdy to chyba w Kościele wymodliłeś a nie egzaminy zdawałeś xD 

Nie czytałem nawet tych wypocin. W pierwszych sekundach filmu nagrywający przejeżdża przez skrzyżowanie a motorem go wyprzedza i za to są konkretne punkty. Reszta to już do podziału na dwóch debili.

Naprawde masz prawko z bób. 🤦‍♂️

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Nie czytałem nawet tych wypocin. W pierwszych sekundach filmu nagrywający przejeżdża przez skrzyżowanie a motorem go wyprzedza i za to są konkretne punkty. Reszta to już do podziału na dwóch debili.

Aleś głupi, w pierwszych sekundach masz skrzyżowanie o ruchu kierowanym i za wyprzedzanie na takim jest 0 pkt i 0 zł mandatu. Polecam zdać egzamin na prawko ... Ale widać nie pasuje to do twojej narracji ...

Masz, poczytaj i nie szerz głupot https://www.auto-swiat.pl/porady/prawo-jazdy/wyprzedzanie-na-skrzyzowaniu-i-na-pasach-kiedy-wolno-kiedy-nie/d0npr0g

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Aleś głupi, w pierwszych sekundach masz skrzyżowanie o ruchu kierowanym i za wyprzedzanie na takim jest 0 pkt i 0 zł mandatu. Polecam zdać egzamin na prawko ... Ale widać nie pasuje to do twojej narracji ...

Ale ty debil prawdziwy jesteś. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Ale ty debil prawdziwy jesteś. 

Nie jestem debil, ty jesteś, na skrzyżowaniu o ruchu kierowanym można wyprzedzać ... Poczytaj niżej i przemyśl sobie ...

Zabrania się wyprzedzania pojazdu silnikowego jadącego po jezdni na skrzyżowaniu, z wyjątkiem skrzyżowania o ruchu okrężnym lub na którym ruch jest kierowany.

Kierującemu pojazdem zabrania się wyprzedzania pojazdu na przejściu dla pieszych i bezpośrednio przed nim, z wyjątkiem przejścia, na którym ruch jest kierowany;

ruch kierowany – ruch otwierany i zamykany za pomocą sygnalizacji świetlnej albo przez uprawnioną osobę;

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Gdyby ten z Dacii jechał zgodnie z prawem to by nie było żadnych problemów i okazji do kręcenia filmików ... Wystarczyło stosować się do jednej z podstawowych zasad ruchu drogowego w Polsce ...

Noo, głupiemu zawsze się ustępuje.🤭

Opublikowano

Po co się wyzywata🤔🫣

Faktycznie wyprzedzanie nie jest zabronione na skrzyżowaniu kierowanym i rondzie...ale kierowca Dacii jechał blisko osi jezdni i linii podwójnej ciaglej- nie powinien, bo jest obowiązek jazdy przy prawej krawędzi. Jednak, skoro już tak jechał, to motocyklista nie powinien podjąć manewru wyprzedzania, bo ma obowiązek upewnić się, czy ma wystarczającą ilość miejsca, żeby ten manewr bezpiecznie i zgodnie z przepisami, wykonać. Jak widać na filmie nie miał tego miejsca tyle, bo przekroczył tą linię podwójna ciągłą. Zatem mamy już 1 wykroczenie samochodu i 2 motocykla. Do tego dochodzi kilkukrotne tamowanie ruchu przez Dacię, spowodowanie zagrożenia bezpieczeństwa w ruchu drogowym, nieprawidłowe wyprzedzanie pojazdu poprzedzającego, który zatrzymał się na czerwonym świetle i zatrzymanie na przejściu dla pieszych, jeszcze w poprzek pasa ruchu. Bogdan ma rację, że furman od Dacii traci lejce, Jasiu również. Nie wiem, czy mam aktualne informacje odnośnie ilości punktów za te poszczególne wykroczenia, ale się one sumują i gość od Dacii nazbierał coś koło 30 pewnie, a motocyklista chyba ze 12, przy czym nie pamiętam, co on jeszcze zrobił na końcu, kiedy się panowie rozstawali, bo być może też jakieś punkty by mu się mogły za to należeć. Podsumowując, gdyby jeden nie trzymał się osi, a drugi nie próbował wyprzedzać, kiedy nie miał do tego warunków, to całej sytuacji by nie było, bo reszta to jest konsekwencja tych dwóch zachowań i niepotrzebna spina na drodze...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jacor73 napisał:

Noo, głupiemu zawsze się ustępuje.🤭

Ruch prawostronny coś mówi czy kolejny niedokształcony który powinien znowu zdawać egzamin jak Krzysiu ?

5 minut temu, Qwazi napisał:

Podsumowując, gdyby jeden nie trzymał się osi, a drugi nie próbował wyprzedzać, kiedy nie miał do tego warunków, to całej sytuacji by nie było, bo reszta to jest konsekwencja tych dwóch zachowań i niepotrzebna spina na drodze...

Podsumowując to gdyby Rumun z Dacii stosował się do ruchu prawostronnego to do żadnej sytuacji niezgodnej z prawem by nie doszło ...  Motórzysta pojawił się w lusterku i sugerował że chce wykonać manewr wyprzedzania zgodnie z prawem bo było spokojnie na to miejsce, jedynie tego kręcenia gazem może bym się czepił ... Gdyby nie szeryfowanie Dacii to do niczego niezgodnego z prawem by tu pewnie nie doszło ... Ale jak widać niektórzy tutaj nie znają przepisów, potem szeryfują i wychodzą z tego takie filmiki jak wyżej ...

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Ruch prawostronny coś mówi czy kolejny niedokształcony który powinien znowu zdawać egzamin jak Krzysiu ?

Skończ swe mądrości, więcej przejechałem w życiu motocyklem niż Ty samochodem, nie raz była taka sytuacja jak na filmie, lepiej odpuścić sobie i niech dzban w rumunie  jedzie, 2 minuty nikomu "życia nie zbawi". Konflikt rodzi następny konflikt.

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Naprawde masz prawko z bób. 🤦‍♂️

Może wypite byli jak to przed drogą

Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał:

Skończ swe mądrości, więcej przejechałem w życiu motocyklem niż Ty samochodem, nie raz była taka sytuacja jak na filmie, lepiej odpuścić sobie i niech dzban w rumunie  jedzie, 2 minuty nikomu "życia nie zbawi". Konflikt rodzi następny konflikt.

Gdyby usunąć na ponowny egzamin takich jak ten Rumun z Dacii było by dużo przyjemniej na naszych drogach ...

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Może wypite byli jak to przed drogą

Nie zwykli idioci. Coś jak bobek, czubek czy cieć. Tak jak mawiał Pawlak - świat nie dzieli się na krajowych i zagranicznych, biednych czy bogatych po prostu na mądrych i głupich.

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Podsumowując to gdyby Rumun z Dacii stosował się do ruchu prawostronnego to do żadnej sytuacji niezgodnej z prawem by nie doszło ...  Motórzysta pojawił się w lusterku i sugerował że chce wykonać manewr wyprzedzania zgodnie z prawem bo było spokojnie na to miejsce, jedynie tego kręcenia gazem może bym się czepił ...

Tomeczku bronisz ślepo motocyklisty, a to on podjął manewr i to na nim ciążył obowiązek zachowania szczególnej ostrożności. Skoro Dacia jechała tak jak jechała, to nie trzeba było się pchać do wyprzedzania tylko zrobić filmik i podjechać na najbliższą komendę, albo zadzwonić na 112 o grzecznie jechać z tyłu czekając na radiowóz. A tak to się wepchnął i przez to popełnił dwa wykroczenia. O braku wyobraźni nie wspomnę, bo motocyklista powinien sobie zdawać sprawę z tego, że stanowi mniejszą powierzchnię od samochodu i w razie zdarzenia zwykle odnosi większe szkody i obrażenia. A gdyby to sobie tak biegła krowa, też byś się pchał do wyprzedzania i obwiniał ją, że nie masz do tego miejsca, kiedy to jest zwierzę i nie podlega odpowiedzialności. No nie krowa to zły przykład, bo gospodarz by odpowiedział z 77kw, ale np łoś🤷...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v