Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 godzin temu, malaczarna napisał:

ja za bogata jestem

któreś z was musi na czarno zasuwać albo o dziecko sie POstarać trzeba jeszcze jedno co najmniej

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

...tam też pracują ludzie...

no i co z tego ? znajomy też coś tam z tym prowem załatwiał ze 2 lata temu chyba na rozrzutnik czy coś bo gadała że jakaś młoda siksa robi problemy bo dla niej to niewyobrażalne pieniądze i ona kupe czasu na tyle musi robić 

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Bo co to za rozwój jak ktoś wie lepiej czego ci trzeba 

Jest kasa i kupujesz co chcesz A nie jednemu siewnik 3m a drugiemu 2.7m i jeszcze podkreślanie że niech się cieszy że nie 2.5m

To jak plugi 4 nie możesz ale 3× a 1 samemu dokupić już tak

A 4+ jest bardziej rozwojowe, nawet jeśli musisz kupić piątą skibę sam

oni nie dadza nic za dużego zeby sie przypadkiem ktoś od nich szybciej z robotą sie nie uwinął 

Opublikowano

Kurna 

Miało już dziś nie padać

Drewka pod dach przewoziłem, reszty nie nakryłem 

I se pada 🙆 

Napyrtala, nie tam pada 🤭 

Jak to major mówił "To nic. Wysechnie"

• Haha 1
Opublikowano

Aż mnie deszczu obudzil. Ale pięknie pada, może chociaż poplony wzejdą. 

6 minut temu, pedro2 napisał:

Kurna 

Miało już dziś nie padać

Drewka pod dach przewoziłem, reszty nie nakryłem 

I se pada 🙆 

Napyrtala, nie tam pada 🤭 

Jak to major mówił "To nic. Wysechnie"

Żeś się wziął. 

4 miesiące suszy, a drewno mokre 😁

• Haha 5
Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

Żeś się wziął. 

4 miesiące suszy, a drewno mokre 😁

Jo.

Trzeba mieć talent 🤪 

Polało, ale krótko. 

Wysechnie.

I tak będzie leżało pod folią bo gdzie się dało to nawiezione, a do stodoły dopiero jak dach zrobią 

Opublikowano
8 godzin temu, Qwazi napisał:

Ja kryję tym jałówki i mniejsze pierwiastki. Dla łatwych porodów. Ale nic z tego u mnie nie zostaje. Kiedyś, parę razy zostawiłem, to były takie, jak napisałem. Chyba jeden pojechał do Przemka. @soltys48 ten limuziak grzeczny był?

Nie bardzo 

Rudy to rudy

Miało padać a nie pada 

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

nie opłaca się 🤭😁

To chyba Tobie....

a Tobie się opłaca 🤔🙆‍♂️😁

pedro2 napisał:

14 minut temu, Karol6130 napisał:

@slawek74

jakie dane są potrzebne vatowcowi żeby wystawił fv ryczałtowcowi

PESEL i adres 

nie wprowadzaj w błąd jsk się nie znasz...

mzyyy

znaczy taka mecha...

Karol6130 napisał:

Dlatego nie brałem bo raz maszyny za małe a dwa wzrost na bydle Nie da się go zrobić na czymś co działa na ponad 100%

da da...

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, gregor1284 napisał:

@HF86 fajnopoliniactwo w pigułce 

Screenshot_20240820_215511_Facebook.jpg

Fendt jest... Niema bidy 

8 godzin temu, Qwazi napisał:

I tu się z Tobą zgadzam. Ja nawet agregatem uprawowym nie robię...na szczęście mnie opatrzność odwiodła od hydropaka, bo już miałem zakusy 

Sam wałek starcza? 

Opublikowano
9 godzin temu, marulekk napisał:

@malaczarna ty do tych swoich mięsny hfów masz zgłoszone wybiegi przy oborze w ekoschematach???

@malaczarna ty do tych swoich mięsny hfów masz zgłoszone wybiegi przy oborze w ekoschematach???

Tak wybieg mają wietrzą jajka jedyne co im rosnie

8 godzin temu, konteno napisał:

któreś z was musi na czarno zasuwać albo o dziecko sie POstarać trzeba jeszcze jedno co najmniej

A Ty o ile się POstarales? Jak później emerytura czy renta z pracy na czarno?

Dziś wycieczka do Chełma moje plecy już protestują. 

Opublikowano

Jeszcze nie odleciał, ale ogólnie pusto na polach.

Ten rok był wyjątkowo obfity w bociany w mojej okolicy. Nigdy jeszcze tylu nie było, nawet na wsi jedna para pierwszy raz założyła gniazdo.

Albo to zwiastun zmian mikroklimatycznych  albo obfitość mysz na polach zdecydowała.

20240821_073908.jpg

Opublikowano
9 godzin temu, Karol6130 napisał:

800l bajlepiej

Do tego 2 zbiorniki

Przy tej powierzchni uzasadnisz i dostaniesz, ja wpisałem 1000l i ale przeszedł 800 przy podobnym areale jak u Ciebie. 

9 minut temu, Agrest napisał:

Ten rok był wyjątkowo obfity w bociany w mojej okolicy. Nigdy jeszcze tylu nie było, nawet na wsi jedna para pierwszy raz założyła gniazdo.

Albo to zwiastun zmian mikroklimatycznych  albo obfitość mysz na polach zdecydowała.

20240821_073908.jpg

Mysz mamy i u nas pod dostatkiem .

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Tak wybieg mają wietrzą jajka jedyne co im rosnie

A Ty o ile się POstarales? Jak później emerytura czy renta z pracy na czarno?

Dziś wycieczka do Chełma moje plecy już protestują. 

A jest gdzieś zapisane na stronach agencyjnych ile metrów wybiegu na sztukę ma być czy to już jest obojętne?

Opublikowano
49 minut temu, Agrest napisał:

20240821_073908.jpg

U mnie też jeszcze nie odleciały, a co do myszy...kotki przynoszą takie spasione myszy,że już im się jeść nie chce i tylko leżą.

IMG20240821083214.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v