Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

przyjedz do rybnej -tu deszczu nie brakuje,co pare lat oberwanie chmury. drogi splywaja z gorek. rybnianka droga plynie..w lipcu bylo ostatnie.

Nie muszę jechać do tej waszej Golicji, ładnie u mnie popadało, wg radarów miało nie padać a ładnie dolało ;)

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

dziecko ja wszystko pisze z malej litery..

chyba zera pomyliles  bo 10 beli z 20 ha i to po sipmie .............

ty nie jestes rolnikiem tylko zwyklym chlopem... rolnik liczy i kalkuluje ..moze i dobrze ze masz malo ha bo szkoda marnowac paliwo,nawoz,prace i czas.

Wiesz co pozostawię to bez komentarza bo szkoda mi na takiego osobnika klawiatury marnować

Widzę, że do szkoły toś miał pod górkę, bo tak pisać bez składu i ładu i w dodatku z błędami to naprawdę ułomny tylko potrafi, na zakończenie, szczerze mówiąc nic Ci do tego w jaki sposób prowadzę gospodarstwo, nikomu pieniędzy nie ukradłem więc mogę robić co chcę i jak chcę a Ty żyj se w swoim świecie. Nara

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał:

i pyk 4 ha się zrobiło od rana 😛

IMG_5765.jpeg

Ło kurła to ranny ptaszek z Ciebie 🤣

14 minut temu, Karol6130 napisał:

Się wodka skończyła i trzeba dokupić

I spowrotem dolewać 

20240819_135039.jpg

Zofia zobaczy to Ci da.

A raczej nie da 🙆

Chyba, że razem łoita 😁

• Haha 3
Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

dziecko ja wszystko pisze z malej litery..

chyba zera pomyliles  bo 10 beli z 20 ha i to po sipmie .............

ty nie jestes rolnikiem tylko zwyklym chlopem... rolnik liczy i kalkuluje ..moze i dobrze ze masz malo ha bo szkoda marnowac paliwo,nawoz,prace i czas.

Jacuś chłopak Ci zwrócił uwagę, że nieuprzejmie i bez szacunku piszesz. I ma rację. Pisanie zwrotów grzecznościowych z małej litery oznacza brak kultury i szacunku a nawet wskazuje na pogardę.  W ten sposób zdefiniowałeś sam siebie, a dodatkowo w pierwszym zdaniu tego posta to potwierdziłeś dobitnie. Poza tym Witek pewnie lepiej liczy i kalkuluje od Ciebie. I pisze bez koloryzowania, co z kolei definiuje jego. I oba te definiowania znajdują potwierdzenie we wszystkim co tutaj piszesz zarówno Ty, jak i Witek. Tak więc, logicznie analizując, między Wami jest przepaść w gospodarzeniu, więc nie zwracaj się tak do chłopaka, bo bardziej by pasowało, żeby on tak się zwrócił do Ciebie, ale mu kultura i wychowanie nie pozwolą, w przeciwieństwie do Ciebie...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, radekz200 napisał:

IMG_5765.jpeg

Te rano to o 11 było że 4ha ? Przecież takim zestawem można spokojnie 2ha w godzinę zrobić.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
11 minut temu, radekz200 napisał:

IMG_5765.jpeg

To Ci się chyba z pięć razy płyn zagotował 🤔...jest 14-ta🤷...takim sprzętem 😱...🤭

• Haha 6
Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał:

Ło kurła to ranny ptaszek z Ciebie 🤣

Zofia zobaczy to Ci da.

A raczej nie da 🙆

Chyba, że razem łoita 😁

Baby to ja się nie boję 

Ona teraz na szkoleniu 

• Haha 1
Opublikowano
46 minut temu, Qwazi napisał:

Wg Ciebie nie ważne, wg mnie ważne...czyżby farmer galicyjski rację miał, sądząc po Twojej odpowiedzi 🤔

Nie nadążam tutaj. 

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Jak 

Masz dużo piniędzy to taki to się nie załamuje

Bo te tańsze psełdostrażackie to na kręgu się załamie i trzeba coś okrągłego P0dkładać

https://e-technik.pl/waz-ssawny-ssacy-tloczny-zbrojony-cale

Te to lipne bo się załamują

https://erli.pl/produkt/waz-strazacki-gumowy-mocny-2-50m-do-pomp-2-szambo-czysta-brudna-woda-50m,194970764?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw2ou2BhCCARIsANAwM2HqV1wwMAChf8V_Xbq_mVkRAXFFvPhg2O-OGYtsjGZCMO7q-t11sTgaAmuqEALw_wcB

Ja mam zielony ma wieki i chcę taki sam żeby wytrzymały był. Studnia jedna mi wyschła prawie

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Jak 

Masz dużo piniędzy to taki to się nie załamuje

Bo te tańsze psełdostrażackie to na kręgu się załamie i trzeba coś okrągłego P0dkładać

https://e-technik.pl/waz-ssawny-ssacy-tloczny-zbrojony-cale

Te to lipne bo się załamują

https://erli.pl/produkt/waz-strazacki-gumowy-mocny-2-50m-do-pomp-2-szambo-czysta-brudna-woda-50m,194970764?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw2ou2BhCCARIsANAwM2HqV1wwMAChf8V_Xbq_mVkRAXFFvPhg2O-OGYtsjGZCMO7q-t11sTgaAmuqEALw_wcB

Ja mam zielony ma wieki i chcę taki sam żeby wytrzymały był. Studnia jedna mi wyschła prawie

Opublikowano
Przed chwilą, marulekk napisał:

Na wschodzie u nas raczej deszczu już nie będzie dzisiaj bo samoloty myśliwce latają jak wściekłe czyli rozganiają chmury, standard 

Ukrop 35 na dworze na deszcz się nie zanosi wcale u mnie

Opublikowano
4 minuty temu, marulekk napisał:

Na wschodzie u nas raczej deszczu już nie będzie dzisiaj bo samoloty myśliwce latają jak wściekłe czyli rozganiają chmury, standard 

Od Zachodu granatowo i dudni, ale radar pokazuje że minie , bardziej na północ ściąga. 

4 minuty temu, malaczarna napisał:

Ukrop 35 na dworze na deszcz się nie zanosi wcale u mnie

A wczoraj nie padało u was ?

Opublikowano (edytowane)

No widzę te chmury ale to tradycyjnie łuków Siedlce idzie, a u nas nic się nie zapowiada

Nie rozumiem w miastach leje,  zawsze chmura najdzie i nawali wody a poza miastem już bida, przecież mieszczuchy wolą słońce piękną pogodę a nie deszcz 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Od Zachodu granatowo i dudni, ale radar pokazuje że minie , bardziej na północ ściąga. 

A wczoraj nie padało u was ?

Odrobina 

6 minut temu, Qwazi napisał:

No on cały czas twierdzi, że Tyś Monika...napisz raz konkretnie czy ma rację, czy nie🤷...

Dzaneta 

Opublikowano
marulekk napisał:

u mnie mruczy i kropi i chyba bokiem idzie...

malaczarna napisał:

6 minut temu, Qwazi napisał: No on cały czas twierdzi, że Tyś Monika...napisz raz konkretnie czy ma rację, czy nie🤷... Dzaneta

oj chyba nie ta....

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Nie chce który deszczu? Może lepiej żeby to bokiem przeszło. @Łolek Marek to od ciebie nadciąga.

17240620171677037867847120563135.jpg

Było i narozrabiało w okolicy,teraz internet wrócili faza jedna gdzieś uciekła 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v