Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

przyjedz do rybnej -tu deszczu nie brakuje,co pare lat oberwanie chmury. drogi splywaja z gorek. rybnianka droga plynie..w lipcu bylo ostatnie.

Nie muszę jechać do tej waszej Golicji, ładnie u mnie popadało, wg radarów miało nie padać a ładnie dolało ;)

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

dziecko ja wszystko pisze z malej litery..

chyba zera pomyliles  bo 10 beli z 20 ha i to po sipmie .............

ty nie jestes rolnikiem tylko zwyklym chlopem... rolnik liczy i kalkuluje ..moze i dobrze ze masz malo ha bo szkoda marnowac paliwo,nawoz,prace i czas.

Wiesz co pozostawię to bez komentarza bo szkoda mi na takiego osobnika klawiatury marnować

Widzę, że do szkoły toś miał pod górkę, bo tak pisać bez składu i ładu i w dodatku z błędami to naprawdę ułomny tylko potrafi, na zakończenie, szczerze mówiąc nic Ci do tego w jaki sposób prowadzę gospodarstwo, nikomu pieniędzy nie ukradłem więc mogę robić co chcę i jak chcę a Ty żyj se w swoim świecie. Nara

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał:

i pyk 4 ha się zrobiło od rana 😛

IMG_5765.jpeg

Ło kurła to ranny ptaszek z Ciebie 🤣

14 minut temu, Karol6130 napisał:

Się wodka skończyła i trzeba dokupić

I spowrotem dolewać 

20240819_135039.jpg

Zofia zobaczy to Ci da.

A raczej nie da 🙆

Chyba, że razem łoita 😁

• Haha 3
Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

dziecko ja wszystko pisze z malej litery..

chyba zera pomyliles  bo 10 beli z 20 ha i to po sipmie .............

ty nie jestes rolnikiem tylko zwyklym chlopem... rolnik liczy i kalkuluje ..moze i dobrze ze masz malo ha bo szkoda marnowac paliwo,nawoz,prace i czas.

Jacuś chłopak Ci zwrócił uwagę, że nieuprzejmie i bez szacunku piszesz. I ma rację. Pisanie zwrotów grzecznościowych z małej litery oznacza brak kultury i szacunku a nawet wskazuje na pogardę.  W ten sposób zdefiniowałeś sam siebie, a dodatkowo w pierwszym zdaniu tego posta to potwierdziłeś dobitnie. Poza tym Witek pewnie lepiej liczy i kalkuluje od Ciebie. I pisze bez koloryzowania, co z kolei definiuje jego. I oba te definiowania znajdują potwierdzenie we wszystkim co tutaj piszesz zarówno Ty, jak i Witek. Tak więc, logicznie analizując, między Wami jest przepaść w gospodarzeniu, więc nie zwracaj się tak do chłopaka, bo bardziej by pasowało, żeby on tak się zwrócił do Ciebie, ale mu kultura i wychowanie nie pozwolą, w przeciwieństwie do Ciebie...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, radekz200 napisał:

IMG_5765.jpeg

Te rano to o 11 było że 4ha ? Przecież takim zestawem można spokojnie 2ha w godzinę zrobić.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
11 minut temu, radekz200 napisał:

IMG_5765.jpeg

To Ci się chyba z pięć razy płyn zagotował 🤔...jest 14-ta🤷...takim sprzętem 😱...🤭

• Haha 6
Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał:

Ło kurła to ranny ptaszek z Ciebie 🤣

Zofia zobaczy to Ci da.

A raczej nie da 🙆

Chyba, że razem łoita 😁

Baby to ja się nie boję 

Ona teraz na szkoleniu 

• Haha 1
Opublikowano
46 minut temu, Qwazi napisał:

Wg Ciebie nie ważne, wg mnie ważne...czyżby farmer galicyjski rację miał, sądząc po Twojej odpowiedzi 🤔

Nie nadążam tutaj. 

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Jak 

Masz dużo piniędzy to taki to się nie załamuje

Bo te tańsze psełdostrażackie to na kręgu się załamie i trzeba coś okrągłego P0dkładać

https://e-technik.pl/waz-ssawny-ssacy-tloczny-zbrojony-cale

Te to lipne bo się załamują

https://erli.pl/produkt/waz-strazacki-gumowy-mocny-2-50m-do-pomp-2-szambo-czysta-brudna-woda-50m,194970764?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw2ou2BhCCARIsANAwM2HqV1wwMAChf8V_Xbq_mVkRAXFFvPhg2O-OGYtsjGZCMO7q-t11sTgaAmuqEALw_wcB

Ja mam zielony ma wieki i chcę taki sam żeby wytrzymały był. Studnia jedna mi wyschła prawie

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Jak 

Masz dużo piniędzy to taki to się nie załamuje

Bo te tańsze psełdostrażackie to na kręgu się załamie i trzeba coś okrągłego P0dkładać

https://e-technik.pl/waz-ssawny-ssacy-tloczny-zbrojony-cale

Te to lipne bo się załamują

https://erli.pl/produkt/waz-strazacki-gumowy-mocny-2-50m-do-pomp-2-szambo-czysta-brudna-woda-50m,194970764?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw2ou2BhCCARIsANAwM2HqV1wwMAChf8V_Xbq_mVkRAXFFvPhg2O-OGYtsjGZCMO7q-t11sTgaAmuqEALw_wcB

Ja mam zielony ma wieki i chcę taki sam żeby wytrzymały był. Studnia jedna mi wyschła prawie

Opublikowano
Przed chwilą, marulekk napisał:

Na wschodzie u nas raczej deszczu już nie będzie dzisiaj bo samoloty myśliwce latają jak wściekłe czyli rozganiają chmury, standard 

Ukrop 35 na dworze na deszcz się nie zanosi wcale u mnie

Opublikowano
4 minuty temu, marulekk napisał:

Na wschodzie u nas raczej deszczu już nie będzie dzisiaj bo samoloty myśliwce latają jak wściekłe czyli rozganiają chmury, standard 

Od Zachodu granatowo i dudni, ale radar pokazuje że minie , bardziej na północ ściąga. 

4 minuty temu, malaczarna napisał:

Ukrop 35 na dworze na deszcz się nie zanosi wcale u mnie

A wczoraj nie padało u was ?

Opublikowano (edytowane)

No widzę te chmury ale to tradycyjnie łuków Siedlce idzie, a u nas nic się nie zapowiada

Nie rozumiem w miastach leje,  zawsze chmura najdzie i nawali wody a poza miastem już bida, przecież mieszczuchy wolą słońce piękną pogodę a nie deszcz 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Od Zachodu granatowo i dudni, ale radar pokazuje że minie , bardziej na północ ściąga. 

A wczoraj nie padało u was ?

Odrobina 

6 minut temu, Qwazi napisał:

No on cały czas twierdzi, że Tyś Monika...napisz raz konkretnie czy ma rację, czy nie🤷...

Dzaneta 

Opublikowano
marulekk napisał:

u mnie mruczy i kropi i chyba bokiem idzie...

malaczarna napisał:

6 minut temu, Qwazi napisał: No on cały czas twierdzi, że Tyś Monika...napisz raz konkretnie czy ma rację, czy nie🤷... Dzaneta

oj chyba nie ta....

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Nie chce który deszczu? Może lepiej żeby to bokiem przeszło. @Łolek Marek to od ciebie nadciąga.

17240620171677037867847120563135.jpg

Było i narozrabiało w okolicy,teraz internet wrócili faza jedna gdzieś uciekła 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v