Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Zresztą sadowniki to bogacze co im tam 500 zł

20 kg bobu nie robi straty

No dokładnie, ja nie ryczę że coś jest źle, tylko tobie ciągle ten Tfusk nie pasuje xD Będę się na jakieś pomoce kwalifikował to się wniosek złoży, jak nic nie będzie to ryczał tak jak ty całe dnie na AF nie będę ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Buszmen11 napisał:

Przewierć na grubszą

Ja myślałem gwint naciać na sworzniu, ale pewnie pozrywa i ch*j trzeba będzie kupować kolejny

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

kolega ze szkolnej ławki wyrywając śliwkę zakończył swój żywot. nie rozpołowił traktora. Jezu, właśnie sobie uświadomiłem, że już dwóch moich znajomych zginęło pod c360. obaj przyduszeni ciągnikami.

Brak kabiny / ramy ochronnej 

Opublikowano

i przestalo padac.ale jutro ma znowu dawac .

3 godziny temu, szymon09875 napisał:

W środku miasta najbliższy skup, zestawy stoją przy bocznicy kolejowej, jest CB radio i mówią kiedy jechać. 

Jak kolejka była na osiedlowej drodze to policja często się czepiała. 

kurna nawet nie wiem gdzie jest jakis inny skup.. chlebowa woza pod niepolomice, rzepak do bielska. kukurydze na slask i opolskie..

taki urok mieszkania na przedmiesciach.

3 godziny temu, Qwazi napisał:

A jak byleś w Łodzi i żem Cię zapraszał toś mnie olał🤷...

O ile dobrze pamiętam, to Jacuś tłumaczył, że na pociąg się spieszy...

zawsze kupuje bilety tam i z powrotem-wiec odstepstaw od planu nie wchodza w gre. 

Ciekawe, czy by tak odpalił Fendta🤔...albo Masseya czy Classa🤔...

https://www.facebook.com/share/r/ikSJPT71UCqk7H1f/

u balera  mielismy steyery 56 i 58 rocznik i mialy odpalanie  takze na korbe.

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna...ja to mam wrażenie ze @jacus nie posiada auta...

Ciągle tylko środki masowego transportu.

No i Zetorem jeszcze jeździ...

aktualnie nie posiadam -u mechanika stoi..

poznales juz powiedzenie -ford gowno wort ??? bo ja tak...

ja mam mozliwosc i wybor-na tym polega cywilizacja..

3 godziny temu, slawek74 napisał:

tak tylko ty jeden masz rolnicze wyksztalcenie 🤦

a ty jaka zawodowke skonczyles ??

2 godziny temu, slawek74 napisał:

Debilizm dotarł do polski A 🙆‍♂️🤦

wiatr od wschodu zawial..

2 godziny temu, HF86 napisał:

Ale żem pszenicy jarej nakosil. 

Plon może wynieść nawet 7 ton 

Z dwóch hektarów oczywiście 😁

klamiesz..inni tyle maja z morgi a tomus nawet z tej carskiej 😂

2 godziny temu, tytanowyJanusz napisał:

Nie zgodzę się z Tobą. 200 kilowy przecinak musi mieć siłę czyli zajebistą prędkość żeby rozerwać ciapka. Myślę że jedynka przed Twoją 90tka to dalej zbyt mała prędkość żeby to wyrządzić 

ciagnik po lekkiej kolizji z samochodem lezy wczesciach a samochod nawet lawety nie potrzebuje.

mam newsletter farmera i tam co chwile pokazuja takie wypadki-czasami az trudno uwierzyc jak ciagnik sie rozpada 

2 godziny temu, Desperado napisał:

Chce się Wam dyskutować z tym czymś? szkoda klawiatury na tego coś.

podkarpacki piwniczaku - wiesz juz skad pochodzisz teraz czas zebys sie dowiedzial gdzie mieszkach-bo jak pogotowie do ciebie trafi ??

1 godzinę temu, Bananek napisał:

e e. żarcie w barach mlecznych jest bardzo spoko. nie jadłem np lepszych naleśników niż w barze mlecznym w Gdyni. aleśmy się wtedy objedli z dzieciakami. polecam. albo na grochowej w Białymstoku to ja wolę tu zjeść niż kebaba w budzie. choć jedna buda w Białymstoku serwuje takie kebsy, że grzech nie skorzystać jak się jest w mieście.

poustawiajta się jakoś w kolejce czy coś. pierwszy wspomniałem o deszczu. tu inne rozmowy się toczą ostatnio

nie chwal sie tym -ty jesz w barze mlecznych a oni nie jedza w 3 gwiazdkowych michelina restauracjach..

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Tera niech kukurydzy i łąki P0schną to zboze będzie droższe i lepi się sprzeda 

I jak ci nie przyjebać🤔

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
jacus napisał:

nie chwal sie tym -ty jesz w barze mlecznych a oni nie jedza w 3 gwiazdkowych michelina restauracjach..

jedzenie w barze mlecznym to nie powód do wstydu. szydził będzie jedynie ten, kto się nigdy tam nie stołował. za czasów studiów świetna alternatywa dla wiecznych kanapek. ale teraz studenci stołują się u vikinga, popijając posiłki oryginalną coca colą

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

poznales juz powiedzenie -ford gowno wort ??? bo ja tak...

Czy ja wiem...

U mnie jest już piąty.

Na obecną chwilę trzy fordy.

Jeden to rok milenijny...

Ciężko to zajezdzic.

Takie trochę nie dopieszczone, ale....nie najgorsze auta...

Jakos ich dizain mi odpowiada.

Opublikowano
36 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Cały tusk

A za pisu dali

Na wakacje dali

Na jedzenie dali

Ludziom we łbach się P0 przewracało od dobrobytu i chcieli odP0czăć od piniędzy i P0parli tuska

Mi nie dali 

Trzeba było samemu ogarnąć sobie pasze dla bydła 

Teraz będzie łatwiej

Ziorko ze wschodu tańsze to i krowiarze będą mieli lżej 

Bo za tą cenę słomy co kupują muszą gdzieś pieniądze odbić 

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

jedzenie w barze mlecznym to nie powód do wstydu. szydził będzie jedynie ten, kto się nigdy tam nie stołował. za czasów studiów świetna alternatywa dla wiecznych kanapek. ale teraz studenci stołują się u vikinga, popijając posiłki oryginalną coca colą

No, a później panie ale na czynsz nie mam, rodzice przelewu nie zrobili 

Opublikowano
45 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Cały tusk

A za pisu dali

Na wakacje dali

Na jedzenie dali

Ludziom we łbach się P0 przewracało od dobrobytu i chcieli odP0czăć od piniędzy i P0parli tuska

Ze swojego dali 🤔

Zobacz nie zauważyłem że składkę pisiory zrobiły żeby komuś dać 🤔

• Haha 1
Opublikowano
Karol6130 napisał:

No, a później panie ale na czynsz nie mam, rodzice przelewu nie zrobili

bo przecież sam nie pójdzie zarobić. jak chodziłem do liceum to jedna osoba na dziesięć z mojej klasy miała prawo jazdy. nikt nie miał auta. trzeba było od ojca pożyczać. teraz pod tym samym liceum nie ma gdzie zaparkować, bo dzieciarnia przyjeżdża własnymi autami. i to jakimi. mózg staje. ciekawe czy sami na nie zarobili.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, jacus napisał:

ja mam mozliwosc i wybor-na tym polega cywilizacja..

Jaki wybór?

Albo z buta, albo śmierdzącym miejskim?

Ty nigdy nie dorośniesz, czy dalej sam siebie oszukujesz?

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, mf362 napisał:

Jak to jest z tymi przeglądami coś zdrożało ile aktualnie kosztuje ? Byl ktoś ostatnio 

Wczoraj byś pytał to bym zapytał u źródła, była kobitka co 3 stacje diagnostyczne ma

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Wczoraj byś pytał to bym zapytał u źródła, była kobitka co 3 stacje diagnostyczne ma

Toć oni już z dwa lata strajkują. 

Kamer pełno, wymogów pełno i dalej 98 zł. 

Teraz trochę się uspokajają bo sprzęt rolniczy będą mogli diagnozować u gospodarzy to trochę na otarcie łez 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v