Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Jeszcze i jutro 1.5 ha do młocki

Dobrze przy drodze kosić

Nie ciesz się tak bo żeby US z drogi nie wypatrzył i nie zapukał do drzwi.

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, wojtal24 napisał:

już dosyć tych upałów niech będzie normalna pogoda niech popada w końcu u tych co już są po zniwach

Taaa, popada, miało popadać teraz w piątek to już zmiana prognoz i dopiero w przyszłym tygodniu pod koniec może coś popadać wg prognoz ... Już były nadzieje bo trochę popadało na kukurydzę ale znowu susza ... A ja nie Rysiek żeby wypatrywać suszowego ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

ze wszystkich priwilsanskich rejestracji jadacych do energylandi za warszawa jest belchatow..

kurna - litwini jada tyle kilometrow a tacy bogaci i rozwinieci priwislancy siedza w domach..

na 10 litwinow z jednego lubelaka zobaczy..

Pisałeś że pracujesz w jakiejś jednostce kultury, a tymczasem wychodzi że albo pobierasz characz na parkingu energylandi albo wykonujesz pomiary statystyczne na dolotówce do Krakowa. 

Tyle spalin z aut wdychać... współczuję

Opublikowano

jesli jedziesz pare kilometrow droga dojazdowa to trudno nie zauwazyc..

tak za godzine zaczyna sie sznur samochodow..akurat od mojej strony polska wschodnia jedzie .

byles z dziecmi ?? parking chyba jest bezplatny-juz wystarczajaco zdzeraja za wstep🤣

Opublikowano

Nie, dzieci były same.  

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

19°☀️ 

O 5tej aż 11⁰ było.

Co to te Hanki robią z poranków...

Opublikowano

Paczam pobieżnie i albo polityka, albo kościół. 

To zapytam. 

Gdzieś przez wasze miejscowości przechodzą pielgrzymki do Częstochowy?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, HF86 napisał:

To zapytam. 

🙋 Ta od was przechodzi będziesz szedł? Kobiety z wioski słyszałem że przygotowują jakiś poczęstunek jak co roku.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Cześć wszystkim 

Słonecznie choć rześko z rana 

Co tutaj słychać,o czym teraz debatujecie 

Dzień dobry Marku 

Przed chwilą, HF86 napisał:

To zapytam. 

To zmienie temat , Potrzebuje takie lub podobny wał

Od razu dopisze na olx/sprzedajemy itd nic ciekawego nie ma 🤷

inbound3868220041533649581.png

Przez parafię idą pielgrzymki ale przez moją miejscowość nie 

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

🙋 Ta od was przechodzi będziesz szedł? Kobiety z wioski słyszałem że przygotowują jakiś poczęstunek jak co roku.

Tak się rozpytuje, jakie odbiory pielgrzymów w różnych częściach kraju. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, HF86 napisał:

Tak się rozpytuje, jakie odbiory pielgrzymów w różnych częściach kraju. 

U nas co rok od wielu lat szykują poczęstunek i witają pielgrzymów z radością. Sam dałem parę złoty na tą okoliczność. 

Edytowane przez 6465
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, jacus napisał:

zetorki nie ogladaj kiepskich bo ferdek nie jest spod kocka 🤣

https://naszesprawy.eu/aktualnosci/wiceminister-lukasz-mejza-z-zarzutami-o-oszustwa/

glowka sie gotuje znowu ?? czyzbys nastepny raz rogaczem zostal ??

klamco a ty kogo grasz - ile masz lat, ile zon ,ile dzieci ???? podobno nawet imie masz inne -ta sie zakreciles wklamstwa ze sam juz nie wiesz co jest bajka...

ze wszystkich priwilsanskich rejestracji jadacych do energylandi za warszawa jest belchatow..

kurna - litwini jada tyle kilometrow a tacy bogaci i rozwinieci priwislancy siedza w domach..

na 10 litwinow z jednego lubelaka zobaczy..

to chyba powod do wstydu a nie do dumy ??? 

duma ze nie byliscie w krakowie,oswiecimu,wieliczce ??? nawet wadowicach ??? naprawde ??

https://www.onet.pl/turystyka/40-lat-i-do-piachu/podrozowalem-po-europie-zachodniej-przestanmy-narzekac-na-polske/gsb7el4,30bc1058

dobrze ze teraz kusio wozi dzieci.

od bolka nie wolalbys-zasluzony konfident III stopnia  ???

I do tej pory nie rozumiem co widzą w tej energyslandii...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
4 godziny temu, Baks00 napisał:

A tu tyle jeszcze roboty,że mnie oporowiec marny🤦🙋

To nie ma tak, o. Jeśli oporu nie wyssałeś z mlekiem matki to trzeba latami trenować żeby stać się przyzwoitym oporowcem. Ostatni stopień wtajemniczenia oporowca jest wtedy jak się zastanawiasz czy warto wrócić z roboty bo zaraz poranny obrządek trzeba robić. Jeden taki dzień miałem, nie chcę się dalej wtajemniczać :ph34r:

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

U nas co rok od wielu lat szykują poczęstunek i witają pielgrzymów z radością. Sam dałem parę złoty na tą okoliczność. 

U nas podobnie , jedna nocuje przy kościele, dla innych baby organizują poczęstunek 

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, HF86 napisał:

To zapytam. 

W sąsiedniej wsi nocują idący ze Słupska.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v