Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Niech mąż zapłaci, to i wydatku nie będziesz miała ..🤭

A z czego on biedny zapłaci. Mężowie są tylko od zarabiania, a żony od wydawania.

Znam takie przypadki że facet widzi tylko pieniądze w kościele jak na tackę wrzuca.

• Confused 1
Opublikowano
13 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Niech mąż zapłaci, to i wydatku nie będziesz miała ..🤭

13 rok idzie jak wydatki mamy wspólne 

11 minut temu, 6465 napisał:

A z czego on biedny zapłaci. Mężowie są tylko od zarabiania, a żony od wydawania.

Znam takie przypadki że facet widzi tylko pieniądze w kościele jak na tackę wrzuca.

Wiesz jak ciężko u mnie o większą gotówkę? Fatygować się do bankomatu muszę. Tak to wszystko wirtualnie

Opublikowano
29 minut temu, malaczarna napisał:

1900 zł za 3 godziny jd koszenie mnie kosztowało. 

Na urlopie same wydatki tylko

I chłopcy lepiej dokładnie poczytajcie warunki na RMG a potem dyskutujcie

Ile ha za te 1900?

Ale wieje

Może tusk się P0wiesi 

• Haha 4
  • Sad 1
Opublikowano
34 minuty temu, malaczarna napisał:

Wiesz jak ciężko u mnie o większą gotówkę? Fatygować się do bankomatu muszę. Tak to wszystko wirtualnie

Współczesna niewolnica... tylko zniewolona przez samą siebie🤷‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Mało 5.38

3t z ha było?

49 minut temu, 6465 napisał:

Jak sobie pozwala na takie coś to jego sprawa

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

Mało 5.38

Mi jeden jak miał 1400 za dwie godziny koszenia zapłacić to tak pomstował że się na nim nie wiem jak dorabiam. Padło 3,6ha tylko że 2t ziarka uleciało. "BO ON musi do tego dołożyć" 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
42 minuty temu, malaczarna napisał:

Tak mi troszeczkę to zdanie nie ten tego Joanno...cały czas piszesz "ja kupiłam", 'ja chcę kupić", "mnie kosztowało"...obawiam się, że Tomek może mieć rację 🤷 🤭 

Opublikowano
malaczarna napisał:

6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ile ha za te 1900?

Mało 5.38

to tanio Cię policzył

Qwazi napisał:

42 minuty temu, malaczarna napisał:

Tak mi troszeczkę to zdanie nie ten tego Joanno...cały czas piszesz "ja kupiłam", 'ja chcę kupić", "mnie kosztowało"...obawiam się, że Tomek może mieć rację 🤷 🤭 

tak z przyzwyczajenia mowi

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

No właśnie....podejrzewam.... separację...🤭

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Buszmen11 napisał:

Mi jeden jak miał 1400 za dwie godziny koszenia zapłacić to tak pomstował że się na nim nie wiem jak dorabiam. Padło 3,6ha tylko że 2t ziarka uleciało. "BO ON musi do tego dołożyć" 

Mógł żniwować przy użyciu...talerzówki🤷...taniej by było 🙃...

Jaki masz heder w tym JD?

5 minut temu, wojtal24 napisał:

tak z przyzwyczajenia mowi

Jak większość pań😉

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No właśnie....podejrzewam.... separację...🤭

Zbigniew uważaj, co piszesz, bo zaraz zostaniesz posądzon o nieformalny związek z... Joasią😱

Ty w separacji...ona w separacji...koledzy historyję dopiszą🤔🤭...

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

1850 za 4.10 ha

3200 za 8,5 ha

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Mógł żniwować przy użyciu...talerzówki🤷...taniej by było 🙃...

Jaki masz heder w tym JD?

Jak większość pań😉

Zbigniew uważaj, co piszesz, bo zaraz zostaniesz posądzon o nieformalny związek z... Joasią😱

Ty w separacji...ona w separacji...koledzy historyję dopiszą🤔🤭...

To samo mu powiedziałem. Taniej talwrzować.

Heder 4,3m  cięcia.

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Obserwuję i na bieżąco podejmuje decyzję.

Żyję chwilą.....he he...

Mi jest lepiej.....finansowo aby...tyle że to nie zależy od tego czy mnie dajom....

Se zarobić można 

Za każdego rządu jak nie udrapiesz to i miał nie będziesz a im więcej poza systemem tym lepiej 

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Agrest napisał:

Współczesna niewolnica... tylko zniewolona przez samą siebie🤷‍♂️

Wszyscy jesteśmy teraz niewolnikami blików i kart. Nie znam nikogo kto wypłatę do ręki dostaje na etacie

25 minut temu, MonteChristo napisał:

3t z ha było?

Jak sobie pozwala na takie coś to jego sprawa

Zależy z którego kawałka. Bez nawozu bez oprysku ale gorsze nie było niż nawozowcow

21 minut temu, Buszmen11 napisał:

Ile chciał tyle zapłaciłam. Jakby mi nie pasowało to by mi nie kosił jest w czym przebierać. 

Opublikowano
19 minut temu, Qwazi napisał:

Jest głową i szyja co kręci ta głową. Głowa nie planuje wydatków tylko ciągle coś wymyśla a szyja z rozsądkiem robi zakupy i opłaty. Przeinwestowac to łatwo. Nigdy kredytu nie mieliśmy i jakoa nie mam zamiaru brać. I nie jestem Joanna

14 minut temu, HF86 napisał:

Separacja teraz w modzie. 

Byli naganiacze z czystego powietrza i twierdzą że Separacja się często opłaca 🤣

Separacji jeszcze nie było. To trzeba zrobić rozdzielność majątkowa a my nie mamy. Do mnie żaden nie zawita jakoś. Nie zarobi na mnie

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja tam konto po wypłacie czyszczę... Gaz, prąd, woda internetowo, tak to wszystko fizycznym pieniądzem, nic kartą.

Jak ją do bankomatu bym co chwilę latała. Dziecka skarbonka też na konto wpłacam jej

Opublikowano
18 minut temu, malaczarna napisał:

Jest głową i szyja co kręci ta głową. Głowa nie planuje wydatków tylko ciągle coś wymyśla a szyja z rozsądkiem robi zakupy i opłaty. Przeinwestowac to łatwo. Nigdy kredytu nie mieliśmy i jakoa nie mam zamiaru brać. I nie jestem Joanna

Separacji jeszcze nie było. To trzeba zrobić rozdzielność majątkowa a my nie mamy. Do mnie żaden nie zawita jakoś. Nie zarobi na mnie

Jak ją do bankomatu bym co chwilę latała. Dziecka skarbonka też na konto wpłacam jej

Wypłacam raz i tyle. Zostawiam tylko tyle ile trzeba.

Opublikowano
27 minut temu, malaczarna napisał:

Jest głową i szyja co kręci ta głową. Głowa nie planuje wydatków tylko ciągle coś wymyśla a szyja z rozsądkiem robi zakupy i opłaty. Przeinwestowac to łatwo. Nigdy kredytu nie mieliśmy i jakoa nie mam zamiaru brać

Czyli wszystko w porządku. Finanse wspólne, ale wiadomo kto zarządza...

28 minut temu, malaczarna napisał:

I nie jestem Joanna

No to się pomyliłem...Magdalena🤔

21 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Będzie co czytać i pośmiać się z czego.😆

Łoj 🙆🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Nie daj bóg tych płatności elektronicznych i bankomatów. Kurna będę musiał konto w banku założyć...

46 minut temu, HF86 napisał:

Separacja teraz w modzie. 

Byli naganiacze z czystego powietrza i twierdzą że Separacja się często opłaca 🤣

Ano 

Opublikowano
1 godzinę temu, Buszmen11 napisał:

Dlatego nie jeżdżę na żadne usługi i mam spokój.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v