Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
25 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Spokojnie, spokojnie, bo zaraz po 1000 będziecie sprzedawać xD Szwagier dał ogłoszenie po 800 za jęczmień i pszenżyto to od tygodnia ani jednego telefonu nie odebrał ...

Podaj nr to zadzwonim. Zaraz podniesie jak zainteresowanie będzie🤭

Opublikowano
47 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ty też bujasz się na piachurach z których g... sypie, widać było na zdjęciach... Było las z powrotem zasadzić.

ale to swój las na którym rośnie kukurydza i dopłata wpada za poplonik 😂

Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Dlaczego masz tak bogatych kolegów?

Nie wiem. Bogatych? 

9 minut temu, Krzysztof81 napisał:

To wstyd obracać się wśród bogoli kapitalistów. Ty stary socjalista.

E tak nie obnoszą się z tym bogactwem, wiadomo czy to bogole?

Opublikowano
27 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A ludzie po 12zł/kg w hurcie płacą i jak im ładujesz na samochód to już na następny dzień rezerwują żebym na pewno komu innemu nie sprzedał ...

Ty nie jesz bobka a ja nie jem serów bo każdy mi śmierdzi ... W jakimś burgerze albo hot-dogu jeszcze przejdzie ale tak solo dać na kanapkę to nigdy w życiu ...

Mi się już bób przejadł, ale zawsze trochę posadzę

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Mi się już bób przejadł, ale zawsze trochę posadzę

Mi się sery skutecznie w dzieciństwie przejadły jak była krowa i na siłę nas tym karmili ... Żółty jeszcze tak jak wspomniałem nieraz zjem jako dodatek do jakiejś potrawy, biały może dla mnie całkowicie nie istnieć...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
28 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Niedaleko do @6465 tam pełno zwierząt, ale nikt nie szuka w takiej cenie, jak kurnik kilka wsi dalej płaci po 540 i 580 netto odpowiednio za pszenżyto i jęczmień ... To nikt się nie wychyli żeby zapłacić więcej niż 650 brutto ...

Ceny ziarka jak zawsze na AF, rekordowe, nigdzie takich nie ma a im przyjeżdżają i płacą xD 
Pszenżyto w Elewarach po 550, jęczmień po 600 a im od tak płacą po 200zł na tonie więcej xDxDxDxD Takich bajek to nawet sam H.Ch.Andersen nie pisał xD 

U mnie pszenzyto 600netto podlaskie

Opublikowano

Wiesz ze żółty był białym?

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Mi się sery skutecznie w dzieciństwie przejadły jak była krowa i na siłę nas tym karmili ... Żółty jeszcze tak jak wspomniałem nieraz zjem jako dodatek do jakiejś potrawy, biały może dla mnie całkowicie nie istnieć...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Mi się sery skutecznie w dzieciństwie przejadły jak była krowa i na siłę nas tym karmili ...

Jedna krowa to za dużo nawet na dużą rodzinę. Ale jak zdajesz mleko, to fajnie czasem zostawić trochę, zrobić ser, masło, śmietanę, zsiadłe dla babki i prosto od krowy dla mnie

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Wiesz ze żółty był białym?

A mówią że nawet 80% ma geny Cziingis-chana. 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Jedna krowa to za dużo nawet na dużą rodzinę. 

Znaczy rodzice handlowali tym mlekiem ale nieraz coś za dużo zostało bo ktoś nie przyszedł to co najłatwiej zrobić ? Biały ser ...

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

U mnie to samo...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Znaczy rodzice handlowali tym mlekiem ale nieraz coś za dużo zostało bo ktoś nie przyszedł to co najłatwiej zrobić ? Biały ser ...

Też nie lubię białego sera. Ale samego nie jem. Jakieś minimalne ilości od święta; twarożek z dodatkami, topiony z dodatkami, i przede wszystkim sernik. Dobry ser też jest sztuką  ogrzać- musi się nie rozpadać, być elastyczny. Babka już doszła do perfekcji. Dawniej ser wkładali w szmatkę, dociskali kamieniem i to się kroiło. Siedziało całymi tygodniami i nikt tego nie tknął

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

U mnie to samo...

Piotruś ty nie lubisz warzyw i owoców. A pomidory, to dla kogo?

Opublikowano
46 minut temu, HF86 napisał:

A kto to u was kupi,jak od lat same ziarka i badylki i o produkcji zwierząt zapomnieli. 

Wszyscy myśleli że na statki będą ładować i wysyłać w świat, bo tam nie potrafią ziarka zasiać 🤣

U mnie teraz skoczki zwąchali biznes na belach. 

Trawy sieją.  😁

Jeden mokry rok i za darmo będą robić 

32 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ano. Na podwórku to raz że nielegalnie a dwa to długo schodzi. Kolega myl wczoraj to prawie 3 godziny 

received_1030807448556803.jpeg

Za to, że upadliniec Ci umył S klase już nazywasz go kolegą 🤦

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v