Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To są tylko statystyki ... Pierwszy ślub brałem to miałem niewiele ponad dwudziestkę, człowiek był młody i głupi ... Nie widział pewnych rzeczy które wyszły po ślubie i sprawiłyby że to całe małżeństwo by się i tak rozleciało. Lepiej było się rozstać i niech każdy idzie w swoją stronę ...

Mata kontakt?

Opublikowano

Wczoraj o 11 zacząłem ( cały czwartek lampa i wiatr, wczoraj od rana też lampa i wiaterek) to jak skosił pierwszy zbiornik- za suche nie było na dłoń. Z każdym zbiornikiem lepiej. Więc całkiem prawdopodobne te 15%.

Pomidory Ci obrodziły? Ja już odpuściłem pryskanie na grzyba i zaraza weszła.... Tyle pomidorów jeszcze nie miałem.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mata kontakt?

Nie, każdy poszedł w swoją stronę. Z tego co wiem to gdzieś w Trójmieście wylądowała i to tyle ... Fejsbuków wtedy jeszcze nie było, a jak powstały to się do znajomych nie zapraszało, jakoś dziwnie utrzymywać znajomość z byłym/byłą gdy od nowa układasz sobie życie ..

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Popier96 napisał:

Wczoraj o 11 zacząłem ( cały czwartek lampa i wiatr, wczoraj od rana też lampa i wiaterek) to jak skosił pierwszy zbiornik- za suche nie było na dłoń. Z każdym zbiornikiem lepiej. Więc całkiem prawdopodobne te 15%.

Pomidory Ci obrodziły? Ja już odpuściłem pryskanie na grzyba i zaraza weszła.... Tyle pomidorów jeszcze nie miałem.

Szału nie ma, mi wystarczy.

Opublikowano

Dzień w dzień przecier się gotuje. Ale wszystkiego przerobić nie da rady. Trochę się przehandlowało, rozdało, a znów dwa wiadra 10l na wieczór będą do zerwania... Jednak w gruncie już kaput, liścia brak. Pod folią się trzymają.

Opublikowano
49 minut temu, jacus napisał:

ja wlasnie skonczylem zimowe- pszenzyto jako-tako, zyto -nie warto wspminac-lepiej piaskownie zrobic.dobrze ze onw jest.

pszenica roznie- jak w normie tegorocznej raz ponizej -ale tam woda stala pol roku..

owies -de heus po 500 proponuje, pszenica-po badaniach -paszowa-700-750 ceny netto.

w tym roku ani pszenzyta ani jeczmienia im sie nie chcialo dac na relacje 🤣

https://www.facebook.com/PielgrzymkaGoralskaNaJasnaGore

widel do gnoju.. troche swin jeszcze choduje i dzieci przyjezdzaly wyrzucac...dopiero w tamtym roku na jesien zaczalem sam .

gdyby ktos nie czytal jego dawnych  postow- zona go zostawila niedlugo po slubie 🤣 wiec ten rogacz to nie moj wymysl.

prawdziwy facet-samotny jezdziec na motocyklu 🤣

A to one się czymś różnią od tych do kostek? 

Opublikowano (edytowane)

Poprośta Radka, to rogi poobcina i nie będzie tematu🤷...

Żytnia słoma jak narazie średnia 15 bel z ha... tak sobie, myślałem że będzie gorzej...zobaczymy jak będzie dalej🤔

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Poprośta to rogi poobcinać i nie będzie tematu🤷...

Jak mam obciąć coś czego nie mam ??? Tylko w bajkach jacusia istnieją ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Nie dopisało mi się jak chciałem...już poprawiłem. Nie twierdzę, że którykolwiek z Was ma rogi, tylko, że Radek może obciąć bo umie i ma czym🤷...

• Haha 1
Opublikowano
Popier96 napisał:

A po ludziach? Germaniec się sprawował? Szybciutko tam u was. U nas jeszcze młócka trwa.

6 jak nie 7 tygodni bez deszczu kwiecień /maj i wszystko stoi na glowie ...na słabszych glebach

Opublikowano
2 minuty temu, Buszmen11 napisał:

Weź no się podziel trochę tym deszczem 

Oddalił się w Twoim kierunku...opaprało słomę o tyle z tego...teraz po drodze mojemu bratu opaprze młockę i może dotrze do Ciebie🤷...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v