Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Qwazi napisał:

24 minuty temu, Bananek napisał:

Patrzta, elektroniczny Rysiek. Urlop po polsku, zamiast odpoczywać to mechanizuje....

Michał zrób se na telefon

proszę Cię. za kogo mnie masz? właśnie takie mam. tylko dziś jeszcze nie dołożyłem tego modułu. i tak sporo roboty zrobiłem, bo od 12:30 do 19:00 złożyłem wszystko do kupy. od zera.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Lewym kołem nie napędowym mi chodzi 

👍Jak głęboko odorujesz od miedzy to słusznie 👌...moich piasków głęboko nie bardzo orać 

1 minutę temu, Bananek napisał:

proszę Cię. za kogo mnie masz? właśnie takie mam. tylko dziś jeszcze nie dołożyłem tego modułu. i tak sporo roboty zrobiłem, bo od 12:30 do 19:00 złożyłem wszystko do kupy. od zera.

Wiedziałem. Chciałem Cię tylko sprowokować, żebyś się pochwalił 😉...jak to stwierdził mój syn "30 zł a ile radochy"😁

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbyś tak u nas się trzymał tego to byś chyba nie zakręcił... Jak nieraz kawałki na przejazd tam i z powrotem...

... ciągle zachodzą w głowę skąd u @jacus te wielkie areały...

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbyś tak u nas się trzymał tego to byś chyba nie zakręcił... Jak nieraz kawałki na przejazd tam i z powrotem... Albo na nawrotce doorane pod sam budynek albo płot... 

Żniwa we wsi trwają ale jakoś już tak spokojniej... 

U Was to jest insza inszość, tam do kombajnu trzeba być artystą...mam wrażenie wyobrażając sobie te pola 

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

U Was to jest insza inszość, tam do kombajnu trzeba być artystą...mam wrażenie wyobrażając sobie te pola 

Teraz to już nie to co jeszcze parę lat temu ale... Działo się. 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

A to...no słaby pomysł moim zdaniem.

Całe za dużo to się dzieli na pół kawałek 15 czy 20 metrowy...

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbyś tak u nas się trzymał tego to byś chyba nie zakręcił... Jak nieraz kawałki na przejazd tam i z powrotem...

... ciągle zachodzą w głowę skąd u @jacus te wielkie areały...

to wyobraźnia... każdą działkę nie ważne od powierzni nazywa ,,hektar,, może być i 10 ar 🤭

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

A to...no słaby pomysł moim zdaniem.

I u nas kiedyś też tak dzielili. Na początku to miałem tak orane pola, że jak sam pojechałem orać to ni diabła nie wiedziałem, jak mam zacząć. Poprzeorywałem to wszystko. Na jednym polu nieraz były dwie bruzdy w poprzek i trzy wzdłuż, przy czym te poprzeczne tak je dzieliły, że wzdłużne w siebie nie pasowały 🤦...starsi ludzie tłumaczyli, że po pierwsze wykorzystywali każdy kawałek jako tako lepszej ziemi, a po drugie na małych kawałkach koń się nie męczył, bo często zawracał i na uwrociach odpoczywał...

• Confused 1
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Nadal uważam że zły pomysł.

Łatwiej w uprawie i cięciu jeden większy.

W uprawie to ja wolę mniejszy niż większy... Jak się wjechało tak na taki kawałek morgowy to powoli ubywało i nawracania dużo...

• Confused 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

👍Jak głęboko odorujesz od miedzy to słusznie 👌...moich piasków głęboko nie bardzo orać 

No tak w kolano.

Mam dobre stosunki z sąsiadami, więc żeby ich nie korciło psuć relacji to prewencyjnie kółko w górę i po ramę 😁

• Haha 2
Opublikowano
pedro2 napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

to wyobraźnia... każdą działkę nie ważne od powierzni nazywa ,,hektar,, może być i 10 ar 🤭

Wiesz coś o tym co nie 😁

spadaj śmieciu...wek

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Coś się skrzywił Zbyszek? Napisałem, jak miałem poorane pola 25 lat temu...każdy dołek orany w poprzek, każda górka wzdłuż 🤷

Na dołkach tworzylobtobdziakeczki po 5-7 arów, na górkach po pół morgi orane na trzy zagnania

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

sławek ty to jesteś jak putin prowadzisz wojnę na każdym froncie 

A ty to jesteś jak Żełeński, najlepiej wszystkich wciągnąć w tą wojnę, a ty świnty.

• Like 2
  • Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v