Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Znowu w oddali pogrzmiewa.

Z której strony?

Opublikowano

u mnie tez-znaczy na prognozie. 🤣

4 godziny temu, Kowalsky30 napisał:

Akt notarialny na 5 ha  wynagrodzi trud z całego roku

przy tym co sie dzieje w pogodzie to kazdy madry sie pare razy zastanowi zanim cos kupi i zasadzi.

3 godziny temu, superfarmer02 napisał:

No to jest na max do tyłu... W zemście Stalina bez komfortu to choć kierownica w 2 płaszczyznach regulowana a w super luksusowym zetorze... 

masz taki bez regulacji ?? jaki model ??

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

@slawek74 chciałeś opryskiwacz do truskawek to masz, przeproś za porównanie do krakowskiego ciecia ... 

IMG_20240717_184817.jpg

siegnie twoich rogow ???

2 godziny temu, marulekk napisał:

Patrz @jacus  na Podlasiu jakie kombajny majom a ty myślał że cepem na klepisku tłuką

@Rolnik1973 📢📢📢📢📢 coś dla ciebie 🔥🔥🔥

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/pieniadze/pomoc-dla-rolnikow/pomoc-suszowa-2024-ruszyla-aplikacja-suszowa-mozna-skladac-wnioski-2514973

koledzy ci wytlumaczyli juz czym sie mloci.

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Czyli jesteś zwykły frajer, dobrze wiedzieć ... Za porównanie do podkrakowskiego kłamcy

lepszy jest rogacz i klamca patentowany jak ty ??

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Mówił, że kłamię, że nie mam opryskiwacza z nadmuchem do truskawek, porównał mnie do podkrakowskiego ciecia-notorycznego kłamcy. Powiedziałem, że ja mu pokażę opryskiwacz, tylko niech mnie wtedy przeprosi, ale jak widać ktoś zfrajerzył ...

jestes jedynym klamca  ktory mial pecha i na jego postach mu udowodniono klamsta-

myslisz ze zapomnimy ?? wiesz juz ile masz lat ?😂

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

A wiesz...

Też zauważyłem że czarujesz...

...dopłaty do zboża....nie mogłeś dostać już wcześniej.. 

Albo pomyłka, albo...

to bajkopisarz... 

Nie rozwijam...

Nie lubię takich sytuacji.

Taki sam bajarz jak Jacus jesteś już teraz dla mnie...

Najlepszego...

jak tam w separacji ?? 

dalej na zapiekankach sie zywisz ?? 

Już kilka razy propozycje na gospodarza miałem...

No na co mi to?

Same niech błaznów z siebie robią...

Uciecha i cyrk dla pospólstwa...

w tamtym roku dyplom zasluzonego rolnika dostalem 😂

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, jacus napisał:

siegnie twoich rogow ???

lepszy jest rogacz i klamca patentowany jak ty ??

jestes jedynym klamca  ktory mial pecha i na jego postach mu udowodniono klamsta-

myslisz ze zapomnimy ?? wiesz juz ile masz lat ?😂

To że krakowski cieć ma wyhodowane piękne poroże to nie znaczy że każdy tak ma.

Ja wiem ile mam lat, ty nie wiesz, i o to w tym wszystkim właśnie chodziło xD i szczerze, jeżeli ktoś sam tu nie pisze w jakim jest wieku to mnie specjalnie nie interesuje jego wiek ... Zresztą imienia mojego też tutaj nikt nie zna, bo na pewno nie jest takie jak w nicku.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Jaki koszt?

Mi tylko błaznowanie dla ....reszty nie odpowiada.

Nie lubię takich przedstawień ..nawet oglądać tego nie lubię, a gdzie mi w tym uczestniczyć..

Zwykły cyrk dla pospólstwa...

Koszt bo gospodarz musiał świnię zabić, wódki nakupić, całą pobudkę czyli hordę ludzi wykarmić jak objechali całą wieś. Później dawali jakieś bony pieniężne na nawozy itp. 

8 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

To dobrze.

Myślałem że będziesz narzekał, bo jednak to nie ręcznie...

W ładnym stanie maszynka...niech tam się spisuje ..

Łopatki wszystkie jednakowo i równo sypie. 1200 obrotów na czwórce i wapno leci na te 7-8 metrów spokojnie. Nawet na traktor zbytnio nie rzuca... Trochę kurzu, szlauf i nie ma. Tarcza wysmarowana i do jesieni wolne a na jesień dwa worki Polifoski. Wygodnie się sypie. Zadowolony jestem, za te pieniądze to warto było. Zobaczymy jak poplon wylezie.

Opublikowano

witajcie w nowym dniu. wczorajszy deszcz podarował mi 0.5 litra wody. gwarantuję, że dziś kombajny koło południa ruszą na pola aż miło. i takie o opady w mojej okolicy

Opublikowano
Buszmen11 napisał:

Przed chwilą, jasiuhonda napisał:

Ile w tym roku bierzecie za ha koszenia zboża?u nas plony nie ciekawe, jak 4 tony z ha sypie to jest dobrze...

400 za hektar u mnie. 

i u mnie tyle usługodawca powiedział

Opublikowano
malaczarna napisał:

Popadało lekko. Czy można będzie belowac?

Słomy mi trochę zostanie. Ile kosztuje teraz?

o cholera, co to za region kraju, że trzeba płacić za słomę, która zostaje.....

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

o cholera, co to za region kraju, że trzeba płacić za słomę, która zostaje.....

Chyba Podlasie. Albo rejony gdzie jest dużo hodowli.

Siema . Jeżeli nie popada do soboty to będzie się kosić 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v