Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Łolek napisał:

27 minut temu, jacus napisał:

elita af -chcesz go obrazic ??😂

i po zniwach.. ale ostatni nie jestem 🤣, wielu jeszcze o dozynkach dlugo bedzie mazyc..

ani plonu ani ceny. 

napisaliscie cos madrego-nie chce mi sie czytac ..

No jak to nie ma plonu 

A mocnik 🤔

za pózno posiał 🤭 trza było rok wczyśnij 😁😉

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Ino ciężej zapiąć i dźwigać. A i kuku sobie zrobić można😁

Trzeba tak odpinać, żeby potem nie dźwigać. No i jak się nie używa wszystkich to te dwie można zdjąć

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

To chyba dziś te trójki konne montowałem na ramę od standardowych, one są trochę węższe??? 

Czwórki konne kiedyś ojciec za poznaniakiem ciągał, jeszcze gdzieś pod płotem leżą 

Przeważnie węższe. Ja mam jeszcze przedwojenne prawdopodobnie. Pradziadek rodzony w 1902 nimi bronował. 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 10.01.2024 o 16:22, 12Pafnucy napisał:

Kurna. Niewygodnie masz nasypywac. Wysoko

no a ty myślisz że czemu za jcb się rozgląda 

Dnia 10.01.2024 o 17:05, radekz200 napisał:

nie brałem po tym czarnym to piec trzeba było czyścić non stop 😛

pokaż następnym razem czy mocno zakopcony 

Opublikowano
16 minut temu, Buszmen11 napisał:

Kupuje kto jeszcze takie brony? Bo nie wiem czy na neta wystawić czy prosto na skup zawieźć...

Śnieg pada, wiatr wieje, temp +1 tylko po piwo nie ma kto na stację jechać

Ja bym kupił

8 minut temu, Buszmen11 napisał:

Przed wojną taki turysta z Łotwy co dwa tygodnie przyjeżdżał i oczyszczał okoliczne pokrzywy z sprzętów. 

Trza by swoje za 500zł ogłosić

Skąd jesteś? 

8 minut temu, bratrolnika napisał:

@6465 ty kiedyś poznaniaka przerabiales, zmieniales z tyłu te pazurki??? Pisali jakie to są najlepsze, podpowiesz może???

Ja mam od agromasza

Opublikowano
17 minut temu, bratrolnika napisał:

@6465 ty kiedyś poznaniaka przerabiales, zmieniales z tyłu te pazurki??? Pisali jakie to są najlepsze, podpowiesz może???

Wydłuż te płaskowniki z boku żeby zagarniacz szedł dalej za redlicami o wiele lepiej zasypuje 

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Wydłuż te płaskowniki z boku żeby zagarniacz szedł dalej za redlicami o wiele lepiej zasypuje 

A jak takie coś przerobić? Niektórzy radzą żeby obciążyć. A może lepiej bronować po siewie? Jak bryły większe to nie zakrywają.

20230323_095507.jpg

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, superfarmer02 napisał:

2.7 masz??? Policzysz mi ile sztuk trzeba na cały siewnik??? 

I jakbyś zdjęcie mocowania zrobił, czy tam trzeba coś kombinować???

1 minutę temu, Łolek napisał:

U nas już na początku lat 90 był dorobiony podest za redlicami, więc i zgarniacz był do tyłu przesunięty

Opublikowano
6 minut temu, Buszmen11 napisał:

@superfarmer02 okolice Sieradza

160km to trochę daleko jak na brony...

4 minuty temu, 6465 napisał:

O to nie daleko. Tyle to on MTZ pojedzie bo bardzo lubi nim jeździć. Tylko jak trochę będzie mróz to i czas szybciej znajdzie.

Ty, ty, ty...

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

U nas już na początku lat 90 był dorobiony podest za redlicami, więc i zgarniacz był do tyłu przesunięty

3m ja cała ramkę mam inną 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A jak takie coś przerobić? Niektórzy radzą żeby obciążyć. A może lepiej bronować po siewie? Jak bryły większe to nie zakrywają.

20230323_095507.jpg

Zawsze możesz to dociazyc czymś, ja przy starym miałem zrobiony z profila 50/30/4 to rył ziemię tylko u mnie vw większości lekkie ziemię 

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Mocowałem do profila zamkniętego 

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v