Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, pedro2 napisał:

Próbowałeś u szanownej? 🤔🤪 

Czy regularnie serwisujesz 🤭

Ło Panie...ja to niestrudzenie obrabiam ten klinowaty zagonik i zawsze coś do zrobienia jest🤷...

...oczywiście jak pozwolenie otrzymam😉🤭...

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 1
Opublikowano

Da radę odkwasić glebę wapnem granulowanym czy sobie je odpuścić?

Opublikowano

Jak chcesz szybko poprawić pH to syp. Zawsze coś pomoże tylko nie będzie to długotrwałe. Ja na szybko dałem 3t tlenowego na ha. pH szybko skoczyło. Później dałem dolomit z Morawicy.  W tym roku nie sype ale w przyszłym znów trzeba będzie wapnowac.

Opublikowano

kto bogatemu zabroni.. 

zalezy jakie masz ph a jakie chcesz osiagnac. 

53 minuty temu, gregor1284 napisał:

Strzel go w pysk. 

juz na ciebie doniosl czy jeszcze nie przeczytal tego ??

i po zabawie-mielismy wieczorek taneczny na podworku ale zaczelo padac i wiac.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Jak chcesz szybko poprawić pH to syp. Zawsze coś pomoże tylko nie będzie to długotrwałe. Ja na szybko dałem 3t tlenowego na ha. pH szybko skoczyło. Później dałem dolomit z Morawicy.  W tym roku nie sype ale w przyszłym znów trzeba będzie wapnowac.

tzn. to wapno na jeden sezon, to już zostanę przy sypkim

Opublikowano (edytowane)

N

6 minut temu, Baks00 napisał:

Taka okazja 🙆🙆🙆🙆🙆🤷🙆grzech nie wypić 

Zdradź no co to za okazja? Pępkowe 🤔 znaczy baby shower?

Edytowane przez 6465
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Baks00 napisał:

No Tomeczku, króliki idą w siłę 🤗💪💪💪

Łoj...może dobrze, że Marcin od pyrów konto skasował, bo jak tą siłą byśta...mu w kapustę poszli😱😱😱🤦...

🤭

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ło Panie...ja to niestrudzenie obrabiam ten klinowaty zagonik i zawsze coś do zrobienia jest🤷...

...oczywiście jak pozwolenie otrzymam😉🤭...

🤣🤣👍 

My rurujem na Sochaczew. Koleżanka na kuma poprosiła. Trzeba zanieść małego katolika. 

Placek to czasami nie P0 wraca z wojaży? aby gdzie na trasie pod baware nie wpadł 🤭

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Łoj...może dobrze, że Marcin od pyrów konto skasował, bo jak tą siła byśta...mu w kapustę poszli😱😱😱🤦...

🤭

Przeca ja mu mówił że jego obsada kapusty ,kuca przed naszą armią 🤷

• Haha 1
Opublikowano

Ale pierduson dziś figla zrobił.v

Ojciec siano przetrzasal, dzwoni żeby wałek inny przywieźć bo nie ten założyłem i jak podskoczy przetrząsacz to się rozsuwa i wypada. 

No to pojechałem zgasił, wałek założyłem, ojciec kluczyk przekręca a on nic tylko lekko rozrusznik słychać.

Pewny byłem że mam kable na pace, ale wyjąłem... 

Caddy na sianie uciągu nie miał i dooopa.

Dobrze że kolega pomocny blisko łąk gospodarzy, dał farmtracka i go zaciągnąłem bo tak prawie 10 km by trzeba było albo kable wieźć albo ciągnikiem jechać 

A teraz parę kropel spadło a w koło burza się kręci...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v