Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, stempos1980 napisał:

No no ale cenowe.

Po co to niektórzy tym się zajmują to nie mam pojęcia 

Przyjechać i ile mu dają to bierze i jest zadowolony że sprzedał i jedzie do domu🤦 

A że róznica w cenie jest - 3 zł niżej od średniej giełdowej to nie ma dla nich znaczenia .

Ważne że sprzedane ale że pier**li cenę innym to już inna sprawa 😔

Wszędzie to jest.

W tym roku koniec z przetargami na koszenie.

Jest jeden dziadek na okolicy co wszędzie lata i oferuje śmieciowe stawki starymi trupami i popsuł rynek 

Lipiec, chaszcze po 2m na poboczach bo się nie wyrabia żeby wszystko objechać, ale zarządcom nie przeszkadza. Ważne, że tanio. 

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Siema.

Walczyło się.

Już koniec na szczęście bo teraz co się dzieje na giełdach  to przechodzi ludzie pojęcie 🤦 

Wczoraj na zjazdowej POdobno 5 była za kg. Papryka jak rośnie 

Opublikowano
21 minut temu, PAN88 napisał:

Wczoraj na zjazdowej POdobno 5 była za kg. Papryka jak rośnie 

Papryka nawet dobrze rośnie 

Narazie niema co narzekać no chyba że na to j**ane robactwo.

Mszyca panoszy się na potęgę.

Jak byś był na Broniszach i szukał niebieskiego to już go tam nie zobaczysz😁 tylko 🤫

Opublikowano
51 minut temu, pedro2 napisał:

Wszędzie to jest.

Jest jeden dziadek na okolicy co wszędzie lata i oferuje śmieciowe stawki starymi trupami i popsuł rynek 

Lipiec, chaszcze po 2m na poboczach bo się nie wyrabia żeby wszystko objechać, ale zarządcom nie przeszkadza. Ważne, że tanio. 

U mnie cała obwodnica nie koszona tylko od jezdni a w ub sezonie to chyba ze 4 razy koszone było.

Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Przekonań się nie zmienia, to było jasne że tak będzie, szkoda ze pamięć ludzka jest taka krótka, zawsze siebie pogrążaliśmy w bagno. Dlatego Niemcom chodziło o taką właśnie zmianę. "witamy panią w domu" 🙆‍♂️

A po co ta dyskusja. 

Jedna część awsu ma swój rynek zbytu u rusków i jankesow, a druga w hitlerowni. 

Dyskusja na poziomie "który komornik lepiej sprzedaje "

Zamiast dziadostwa pogonić. 

• Thanks 1
Opublikowano
49 minut temu, pedro2 napisał:

Wszędzie to jest.

I to jest najważniejsze. Skoszone na odpier**l, co większe, urzędasy zadowolone, facet zadowolony. Tylko firmy co ponabierały maszyn leasingi raczej nie.

Opublikowano
2 minuty temu, Andpol napisał:

U mnie cała obwodnica nie koszona tylko od jezdni a w ub sezonie to chyba ze 4 razy koszone było.

Toć nowa dyrektywa jest już chyba z 3 rok. 

W ramach ekologi poluzowali z koszeniem i mają być chaszcze, a nie strzyzenie co dwa tygodnie. 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Andpol napisał:

Teraz jest moda na eko żeby kosić raz w roku. Generalnie nie ma kasy i tak to się tłumaczy.

Opublikowano
Przed chwilą, Krzysztof81 napisał:

Teraz jest moda na eko żeby kosić raz w roku. Generalnie nie ma kasy i tak to się tłumaczy.

Na co nie ma to niema, na wynagrodzenie 13k na rękę dla wójta jest

Opublikowano
32 minuty temu, Andpol napisał:

Ekologia i bioróżnorodność.

U nas też się na Sce to zaczyna. 

Ale lokalne golą do samych pól 

Wiem która droga jest do koszenia i ile, wiem kto wygrał i widzę, że nie wyrabia, a chaszcze po 2m kładą się na jezdnię.

Nie chodzi żeby mi zaraz 100zł za metr dali.

Tylko jakaś uczciwa konkurencja. Dziadek sam mówi, że on nikogo nie zatrudni bo i tak grosze mu zostają. Dlatego się wszystko przeciąga. 

Ale w doopie. Wolny rynek. Wolę po ludziach wyskoczyć działki tłuc niż te rowy. Większa kasa i przyjemniejsza robota w kawałku 

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Papryka nawet dobrze rośnie 

Narazie niema co narzekać no chyba że na to j**ane robactwo.

Mszyca panoszy się na potęgę.

Jak byś był na Broniszach i szukał niebieskiego to już go tam nie zobaczysz😁 tylko 🤫

Zmieniłeś auto? 

1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

Na co nie ma to niema, na wynagrodzenie 13k na rękę dla wójta jest

Jakaś biedna gmina 

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Jakiś biedny ten twój sołtys kilku wiosek. 

A skąd ma być kasa jak rząd obciął dotacje samorządom wioskowym. Wszystka kasa idzie do swoich wyborców czyli dużych miast. U mnie gmina za pisu dostawała 1,5- 2 miliony rocznie z rządu. W tym roku 0,0 zł. Z czego duża część w budżecie jak w prawie każdej gminie to są wypłaty dla wójta, skarbnika, urzędasów i diety. Już skończyło się że w urzędach mało zarabiali, kase golą konkretną tak jak nauczyciele.

Opublikowano

Dotacje obciął i powróciły w innych subwencjach. 

Wcześniej zostały obcięte subwencje i wielki pisio rozdawał prezenty z portfela samorządu. 

My kupiliśmy 

My daliśmy 

To wszystko od nas 🤣

Propaganda pełną parą. 

• Like 2
Opublikowano
szymon09875 napisał:

2 godziny temu, Bananek napisał:

wieta co? kiedyś filmy trwały godzinę i było spoko, bo ciągle byłeś w akcji. teraz włączyłem sobie gliniarza z Beverly (Axel F) i zwątpiłem. niemal dwie godziny. sami swoi - 3 godziny w kinie siedzielim, a nu jeho

Też to zauważyłem, 

2 godziny o niczym 30 minut jakiejś akcji a 30 romansidła 🤣

Oglądałeś kolory zła: czerwień? 

Fajnie zrobiony film. Wiadomo o co chodzi od początku a mimo to trzyma w napięciu. 

no fajny kolor zła czerwień? a kręcą chyba z tej serii żółc czy zolty

szymon09875 napisał:

53 minuty temu, Bananek napisał:

otóż to, teraz robią filmy o niczym. zauważyłem, że starają się nadrobić krajobrazami i pięknymi widokami to, że brak jest jakiejś sensownej treści. tego filmu co piszesz, nie oglądałem. ostatnio obejrzeliśmy z żonką tego tatuażystę co go wszędzie reklamują. bajka. w normalnym życiu już by zginął z 50 razy

nie mów hop, bo zwykle takie plany kończą się na niemożności zmrużenia oka.

O tatuazyscie tylko czytałem, żadnej dobrej opinii nie widziałem więc nawet nie próbuje oglądać 🤷

Pochmurno.

Trzeba kosiarki uczepić i jechać trochę pobrzęczeć na łąkach 

często zauważyłem że te najbardziej i najwięcej reklamowane filmy są słabe a czasami można coś wychaczyc fajnego mniej popularnego

Opublikowano
9 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

W Łodzi kiedyś z psów to robili 😛

Wiedziałem że potrafisz....ciekawie  podsumować...😕 

W tym lokalu kuchenne rewolucje Geslerowa robiła i poleca ten lokal.

To raczej nie z psów i kotów....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v