Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

szczawik to miałeś pewno nie w jednej beli 😛😛

Radosławie, pomimo, żeś mnie olał i odpowiedzi udzielić nie raczył, poezyja dla Cię...takie trochę oratorium:

Wiersz o tym, że każdy prawdziwy mężczyzna

Artur Andrus 

Każdy prawdziwy mężczyzna,

Jeśli być mężczyzną chce,

Musi mieć się do czego przyznać.

To może być na przykład, że:

Strząsał popiół do doniczek,

Podglądał sąsiadkę,

Wyżerał dziecku słodycze

I depilował klatkę.

Że kłamał, że z Jolką to nigdy nie,

Że czasem jak baba beczy,

Że płakał w kinie na „Królu Lwie”

I że nie znosi meczy.

I że jak była u matki,

(Bo matka była chora),

Użył do depilacji klatki

Jej depilatora.

I że w drogerii „Pachnący Kruk”

Jest już chyba spalony,

Bo jak brał plastry do depilacji nóg

I kłamał, że to dla żony,

Sprzedawca tak się pochylił,

I nie ściszając głosu

Powiedział:

- Panie Radku przyszedł świetny peeling...

Seria dla komandosów...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Radosławie, pomimo, żeś mnie olał i odpowiedzi udzielić nie raczył, poezyja dla Cię...takie trochę oratorium:

Wiersz o tym, że każdy prawdziwy mężczyzna

Artur Andrus 

Każdy prawdziwy mężczyzna,

Jeśli być mężczyzną chce,

Musi mieć się do czego przyznać.

To może być na przykład, że:

Strząsał popiół do doniczek,

Podglądał sąsiadkę,

Wyżerał dziecku słodycze

I depilował klatkę.

Że kłamał, że z Jolką to nigdy nie,

Że czasem jak baba beczy,

Że płakał w kinie na „Królu Lwie”

I że nie znosi meczy.

I że jak była u matki,

(Bo matka była chora),

Użył do depilacji klatki

Jej depilatora.

I że w drogerii „Pachnący Kruk”

Jest już chyba spalony,

Bo jak brał plastry do depilacji nóg

I kłamał, że to dla żony,

Sprzedawca tak się pochylił,

I nie ściszając głosu

Powiedział:

- Panie Radku przyszedł świetny peeling...

Seria dla komandosów...

kurła weź wymyśl coś sam, bez google to by cię chyba nie było człowieku 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Qwazi napisał:

Ło Panie... jeszcze musim wziąć do spółki @soltys48 🙆🙃

Z żukiem. Do mnie od @Leszy będzie blisko wozić. Spokojnie parę kursów można zrobić dziennie. Godzinka drogi w jedną stronę.

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano

To nie z google🤷...

...człowieku

A propos google...wiesz już, kto to ordynat?

4 minuty temu, radekz200 napisał:

kurła weź wymyśl coś sam, bez google to by cię chyba nie było człowieku 

Opublikowano
3 godziny temu, wojtal24 napisał:

u 40ha takim to wyczyn

Dlatego staram się przed sezonem nie dziadować i przejrzeć w miarę co nie podoba się to zrobić. Już w zimę kilka mniejszych rzeczy dłubałem. 

Przy tych wydajnościach co w zeszłym i tym roku to pryszcz. 

Ale w pszenżycie 7t to już nie pogoni 🤪 

Opublikowano
4 godziny temu, KoneserOporu napisał:

Stosował ktoś może Actellic na wołka w formie świecy dymnej? Działa to to? Jak zwierzaki za ścianą i trochę gdzieś tego dymu przez szparę przejdzie to nic im nie będzie?

Cholerstwo zalęgło się pod koniec skarmiania jęczmienia i teraz coś trzeba z tym magazynem zrobić zanim nowe się zasypie... normalnie wymiotłem wszystko do zera i chyba ten środek spróbuję...

Działa jak pomieszczenie super szczelne i dym utrzymuje sie przez 5 dni, w innym przypadku actelic albo inny K-obiol na szkodniki magazynowe w formie oprysku 2x w odstępie 2 tygodnie

• Thanks 1
Opublikowano

U Was te ludzie też takie fetysze mają, że jak trumnę opuszczają do grobu to każdy chce zobaczyć ten moment? 

Za każdym razem te ze wsi mongoły bodaj na plecy skaczą każdy musi widzieć. 

Czy to jakiś zabobon czy jak? 

Zawsze mnie to zastanawia co może być tak ciekawego w tym żeby robić takie bydło...

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

kurła dzisiaj widziałem zestaw jak jechał gdzie owijarka chyba była chyba najdroższa 😂 ursus 5714 sipma i owijarka euromilk 

Te ursusy w cenie są 

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

ma epływ na $$

Nie tłumacz mu bo zaraz konkurencję będzie robił bo zacznie krowy doić. Tak to się go po cichu przejmie i już 🤭

11 minut temu, pedro2 napisał:

U Was te ludzie też takie fetysze mają, że jak trumnę opuszczają do grobu to każdy chce zobaczyć ten moment? 

Zawsze mnie to zastanawia co może być tak ciekawego w tym żeby robić takie bydło...

Nie bisowaliśta nigdy? 

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał:

kurła dzisiaj widziałem zestaw jak jechał gdzie owijarka chyba była chyba najdroższa 😂 ursus 5714 sipma i owijarka euromilk 

Za te ursusy to do 100 tyś chcą ,więc owijarka raczej nie droższa.

2 godziny temu, MonteChristo napisał:

Co za różnica jaka bela jak i tak będzie owijana, czy to ma jakiś wpływ na jakość towaru?

Nie ma różnicy jedynie trochę więcej folii pójdzie. Ale te zachodnie prasy też kosztują nie mało ,więc ja wolę niech trochę więcej tej folii pójdzie niech będzie te 2 bele więcej na ha po polskiej prasie niż kupować drogą zachodnią.👍

Opublikowano
43 minuty temu, pedro2 napisał:

Dawno skończyli zakopywać przy gapiach. 

Wszyscy się rozchodzą i w tedy kopidoly o puszczają. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Ale przecież mówiłem że możesz z wiejskim chłopem w mieście 

To z pierwszego tyle Ci dało? 

Tak to na torfie w suszę zawsze jest dużo. Jak wleje to nie da się zebrac

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, MonteChristo napisał:

Szuszek na palenie w piecu kaflowym trzeba nabierać 😁

o to to , bieda wszystkiego nauczy 

2 godziny temu, slawek74 napisał:

kiedyś 31 z 1.1ha mi dało pierwszego po sypmie 😁

u nas pierwszego roku jak wynajeliśmy usługe belowania to na niskiej łące torfowej gdzie zawsze było po naście rozrzutników siana z pierwszego pokosu wydało 42 bele po sipmie ale kręcił zetor 8245

47 minut temu, krzychu121 napisał:

A u mnie znowu wszystko bokiem.

te chmury na niebie to często lecą jak samochody tylnonapędowe 

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

kiedyś 31 z 1.1ha mi dało pierwszego po sypmie 😁

41 rekord mój ta sipma. Moje bez nawozu 18 rok już leci.

3 godziny temu, MonteChristo napisał:

Szuszek na palenie w piecu kaflowym trzeba nabierać 😁

Kto jeszcze w kaflowce pali?

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

o to to , bieda wszystkiego nauczy 

u nas pierwszego roku jak wynajeliśmy usługe belowania to na niskiej łące torfowej gdzie zawsze było po naście rozrzutników siana z pierwszego pokosu wydało 42 bele po sipmie ale kręcił zetor 8245

Bieda nie bieda ja widzę co innego u mnie te bogacze to drewnem opalają, a dziadostwo gazem opala albo węglem, a suszki w lesie leżą, a wytwory gniją

Opublikowano
21 minut temu, Michal2399 napisał:

Za te ursusy to do 100 tyś chcą ,więc owijarka raczej nie droższa.

Nie ma różnicy jedynie trochę więcej folii pójdzie. Ale te zachodnie prasy też kosztują nie mało ,więc ja wolę niech trochę więcej tej folii pójdzie niech będzie te 2 bele więcej na ha po polskiej prasie niż kupować drogą zachodnią.👍

2bele 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

41 rekord mój ta sipma. Moje bez nawozu 18 rok już leci.

Kto jeszcze w kaflowce pali?

u mnie mamuśka sobie zrobiła kaflowy w piwnicy i jak ma czas to na nim gotuje, czy coś zawetkować to gar ogromny na piec i się grzeje woda

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Ości odrzuca?

Opublikowano

30 minut temu, MonteChristo napisał:

a suszki w lesie leżą, a wytwory gniją

a ty na moim i matki miejscu czym byś tu paliła ? matce na stare lata nowoczesne piece na sterowniki i dmuchawy tu nie POtrzebne bo ona laik i się nie zna jak co sie zj**ie pod moją nieobecność to będzie marzła  ze swoje j emerytury też nie nabryka by było przerobione na lepsze a mnie ani nie stać ani nie mam siły się męczyć nad dokładaniem wodotrysków a taki kocioł nowocześniejszy to i kuchnie szpeci tylko moim zdaniem 

IMG_20221003_180642.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v