Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I już standardowe przemyślenia, jak motocyklista to musiał za***rdalać, innej opcji nie ma, jakiś trzeba sobie tłumaczyć swoją ślepotę.

Na wiosnę jadę przez zabudowany, przepisowe 50, dziadek wyjeżdżał z posesji, przednim kołem dotknalem samochodu, na szczęście nikomu nic się nie stało ...

Jak tobie wyjechał dziadek,to już wszyscy tacy , najlepiej zastrzyk i do piasku będzie luźniej na drogach 🤷🤦

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
2 minuty temu, Mateusz1q napisał:

najgorsze jak stoisz w korku a ci między samochodami wyprzedzają na styk szlak by ich 

To akurat dobrze robią Niech chociaż niektóry mają lepiej. A nie jak ty po psiowsku ja mam źle bo musze stać to i inni muszą.  Z tego wywodzi się ten słynny ruski mir. Inne kraje nie mają mieć lepiej tylko tak samo źle jak my.

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ty jednak normalny nie jesteś. Pisałeś o kretynizmach i potwierdzasz, piszesz kretynizmy. Jednak obniżony poziom inteligencji i podwyższony poziom prymitywizmu u wyborcy pis to norma.

Obniżony poziom inteligencji to masz ty i twoja opcja, do tego kłamiecie na każdym kroku, ten artykuł też pisał pewnie taki jak ty, a ty nawet sarkazmu nie wyłapałeś z mojego postu, z debilnie napisanego artykułu, "zginęła w szpitalu" lecz się człowieku bo będzie za późno.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Po to się kupuje motocykl żeby w korkach nie stać, ale widać niektórych to boli ...

A pas ruchu jest przeznaczony dla jednego pojazdu czy mogą nim równolegle poruszać się nim dwa pojazdy?

Wprowadzić wam dodatkowe testy psychologiczne, psychofizyczne plus ograniczniki prędkości i tłumiki przyspieszenia to rura zmięknie i brawura ze łba wyleci.

Standardowo myślisz jak kierowca jednoślada że wszystkiemu winny jest kierowca auta. A że pewno 99% z was jeździ tak że na odcinku pierwszych 50km prawko do zabrania za zgromadzone punkty to już nieistotny szczegół.

W mediach króluje tylko wypadek jako zderzenie samochodu z motocyklem a nie na odwrót, gdzie to pewno częstszy przypadek.

Nie twórz nowych praw pod wybraną grupę, nie jesteście świętymi krowami i apeluj do kolegów o większą roztropność, bo stanowicie poważne zagrożenie na drogach notorycznie łamiąc przepisy.

W sobotę as dwóch kółek w mieście postanowił sobie ciąg aut jadących 60km/h wyprzedzić jadąc po prawej, bo musiał być pierwszy.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, hubertuss napisał:

To akurat dobrze robią Niech chociaż niektóry mają lepiej. A nie jak ty po psiowsku ja mam źle bo musze stać to i inni muszą.  Z tego wywodzi się ten słynny ruski mir. Inne kraje nie mają mieć lepiej tylko tak samo źle jak my.

Czyli się nie myliłem co do ciebie.    xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/okropny-wypadek-zginela-mloda-motocyklistka-7039328550124288a

Starszy ślepiec pozbawił młodą kobietę życia, ktoś jeszcze wątpi że starsi ludzie powinni regularnie przedstawiać wyniki badań aby utrzymać uprawnienia do kierowania pojazdami ?

oczywiście że tak powinno być i się biorą za tych dziadków za kierownicą dostają skierowania na badania i lekarze też im już badań nie chcą robić sąsiad mój 79l w ciągu 8 miesięcy miał 3 stłuczki niegroźne z jego winy i policja go skierowała na badania a jeździl tylko w promieniu 10 km od domu i teraz problem bo dzieci daleko a dziadek ani do sklepu ani do apteki do przychodni

jahooo napisał:

5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko jak masz zachować ostrożność jak druga strona nic nie widzi i nie panuje nad samochodem ?? Przepisy się zmieniają, wchodzą pewne nowości, taki problem zdać ten egzamin teoretyczny co 5 czy 10 lat, postawić komputer w wydziale komunikacji i już można będzie to załatwić. Ruch jest zupełnie inny niż 20-30 lat temu, jest dużo ciaśniej na drogach, trzeba zadbać o bezpieczeństwo uczestników ruchu drogowego. 

Prawo jazdy jest prawem a nie towarem który każdy może kupić, to przywilej a nie obowiązek.

Nie znasz sytuacji, sam opis "wymusił pierwszeństwo" może oznaczać bardzo wiele, nie wiadomo, z jaką predkością poruszał się motocykl, nie wiadomo, jakie warunki lokalnie na drodze, widoczność itp.

Dla mnie każdy kierowca bioracy udział w wypadku czy kolizji powinien być obowiązkowo kierowany na badania pod względem przydatności psychofizycznej. A ci, co przekroczą prędkość  powyżej 30km/h w terenie zabudownym też.

z tym przekroczeniem prędkości to trochę przesadziłeś 😆😆😆 wiesz jakie by były kolejki na badania ale Ci co mają zabrane prawojazdy za "50" to powinni przechodzić takie badania

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Zachowanie szczególnej ostrożności na drodze oraz prawo ograniczonego zaufania dotyczy dwóch stron tego wypadku. I żadne badania tu nie wyeliminują brawury i nadmiaru zaufania do swoich umijętności. 

Zgadza się, jednak to na motocykliście, rowerzyście, czy pieszym, oczywiście o zdrowym rozumie, powinno  spoczywać bardziej wyostrzone ograniczone zaufanie, gdyż konfrontacja z samochodami zazwyczaj dla nich ma tragiczne skutki.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Wymusił pierwszeństwo wyjeżdżając ze stacji benzynowej, dla mnie wszystko wiadomo ... Obowiązkowo od nowa badania i egzamin w takiej sytuacji.

Fakt nie podlega dyskusji, dyskusji podlega czy motocyklistka nie miała ze setki na liczniku w terenie zabudowanym, bo zazwyczaj wolniej nie jeżdżą.

Opublikowano
6465 napisał:

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Wymusił pierwszeństwo wyjeżdżając ze stacji benzynowej, dla mnie wszystko wiadomo ... Obowiązkowo od nowa badania i egzamin w takiej sytuacji.

To może warto wszystkich co popełnia wykroczenie na drodze wysyłajmy od nowa na badania i egzamin? Teraz się czeka na egzamin czasami 2 miesiące a co będzie wtedy?

a ja myślałem że Ty dziś masz taki blogi sen i długi po tej wodzie z jacuzzi 🤭🤭🤭🤭😆😉

Opublikowano
26 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Po to się kupuje motocykl żeby w korkach nie stać, ale widać niektórych to boli ...

https://goniec.pl/kobieta-z-dzieckiem-sploneli-zywcem-w-aucie-nowe-ustalenia-prokuratury-zp-wbc-110823

Tak dla kontrastu. Sprawa z Zeszłego roku ale wciąż żywa w lokalnej społeczności. Prędkość motocykla musiała być znaczna.

Przed chwilą, wojtal24 napisał:

a ja myślałem że Ty dziś masz taki blogi sen i długi po tej wodzie z jacuzzi 🤭🤭🤭🤭😆😉

Ja to bym miał ale dzieci nie miały bo w jacuzzi nie były 😀

Opublikowano
8 minut temu, Desperado napisał:

Fakt nie podlega dyskusji, dyskusji podlega czy motocyklistka nie miała ze setki na liczniku w terenie zabudowanym, bo zazwyczaj wolniej nie jeżdżą.

Fajny taki osąd...

23 minuty temu, Agrest napisał:

A pas ruchu jest przeznaczony dla jednego pojazdu czy mogą nim równolegle poruszać się nim dwa pojazdy?

Mogą dwa

29 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Za jazde pomiędzy samochodami to powinni od razu zabierać prawko.

Z jakiego powodu?

Opublikowano (edytowane)

Osąd jest bezpodstawny tak samo jak takie gdybanie. Nie brakuje debili na dwóch jak i 4 kółkach. Zawsze jest ryzyko a najważniejsze oby na takiego nie trafić na drodze. 

Edytowane przez 6465
  • Like 3
Opublikowano
7 minut temu, tracker napisał:

A ja jednak widzę tą uśmiechniętą Polskę na ulicach więc jest git

Opublikowano
35 minut temu, Mateusz1q napisał:

stoje przed światłami a ten musi wyprzedzić bo będzie 18 s szybciej 

Mi to nie przeszkadza. W Łodzi są nawet znaki drogowe informujące o tym. Kiedyś zarobiłem na takim 200zl🤭

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Desperado napisał:

No tak, motocykliści interpretują przepisy po swojemu, dlatego zazwyczaj nie żyją za długo.

Może sam się doucz?

Można wyprzedzać np jeśli się nie przekroczy ciągłej linii.

I czemu próbujesz przypisać winę motocyklistce sugerując że jechała przynajmniej 100

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

W podwórka i do mieszkań tym co mówili że pytania w referendum były źle sformułowane i je zbojkotowali 

Lepiej tym co sprzedawali wizy by sobie dzicz wjechała na legalu ;) 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

Lepiej tym co sprzedawali wizy by sobie dzicz wjechała na legalu ;) 

Uj wie co tam jest z tą aferą było 600k teraz 600, jadka polityczna

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v