Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
51 minut temu, konteno napisał:

od dzisiaj pieńki mają u mnie przerąbane 

20240614_132532.jpg

To podobnie jak u mnie. Maszyna zrobiona w całości przez mojego 73-letniego ojca. Z tydzień temu ulepił. 

IMG_20240614_111905.jpg

2 minuty temu, Baks00 napisał:

Oddam komu połową dzisiejszych zajęć..

🙋☀️

Ok, biorę te zajęcia po zachodzie słońca 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Baks00 napisał:

Oddam komu połową dzisiejszych zajęć..

🙋☀️

Nie chciałbyś być na bezrobociu, idę malinę skubać 😊

Opublikowano
12 minut temu, Bananek napisał:

To podobnie jak u mnie. Maszyna zrobiona w całości przez mojego 73-letniego ojca. Z tydzień temu ulepił. 

IMG_20240614_111905.jpg

Jak to soe sprawuje, w miarę szybko idzie ?

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Jak to soe sprawuje, w miarę szybko idzie ?

no ojciec jeszcze dobrze się sprawuje, szybko chodzi. 😉

a tak na poważnie to jest to piekielna maszyna do szczepiania. ale też trzeba to robić umiejętnie. jak takiego zasechłego dęba puszczasz przez środek to czasem zatrzyma świder. trzeba odłupiać na około.

no i po pazurach można nieźle oberwać jak nieumiejętnie podasz materiał

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, wojtal24 napisał:

myślałem że to po drodze nad morze 🤭🤔😀

Marcin a Twoja kobieta chodzi do kościoła?

Tak 

2 godziny temu, HF86 napisał:

15 czas na koszenie traw, dosyć dbania o wodniczke 

20240615_045856.jpg

Co to jest ta wodniczka 🤔

Opublikowano
27 minut temu, Bananek napisał:

IMG_20240614_111905.jpg

Nocna zmianę -podziękował👍

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

Panie zgrzeszyć każdemu  się zdarza 🤷

Czasami tak, ale cały czas, to już nie bardzo i do tego mizerne chęci do poprawy

10 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

Na pewno nie 

Nie wiem, przynajmniej na takiego się tutaj kreujesz

10 godzin temu, Michal2399 napisał:

A co w tym dziwnego teraz nikt nie jest staroświecki każdy robi jak chce i korzysta z życia . I nie wiem czy ktoś patrzy jeszcze na tych co te religie bajki głoszą i zabraniają przed ślubem.🤔

Tutaj akurat kolegi nie trafiłeś, bo pomimo wieku Marcinek jest jeszcze bardzo staroświecki, a i na tym forum jemu podobnych jest jeszcze doość dużo.

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Jaki staroświeckie 🤔

Ja się na nikogo nie kreuje , jestem tylko praktykującym chrześcijaninem 🤷

Nooo, praktykujący po swojemu, zresztą jak większość, gdzie bardzo często te praktyki niewiele mają wspólnego z naukami kościoła.

• Like 1
Opublikowano

A z jakiej racji słuchać się tych nauk kościoła kto to wymyślił wogóle 🤨

Księża sie do tego nie stosują 

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

Idealna dla Karola 🤭

Biere, zwłaszcza teraz jak będzie dobrze zarabiać 

Bez tej gospodarki bo po co mnie ona

Widać baba ze wsi od dojenia krów mogła pójść do parlamentu 

Do tego całkiem sensownie się wypowiada 

A elita dalej nos zadarty i uważa że się im należy 

• Like 5
Opublikowano

Kasę z ludźi ściągają i pchają swoim rodzinom. Znam też kilku alkoholików i takiego co dzieciaka zrobił nastolatce i dalej jest księdzem tylko w innej parafi

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Oj ty to też masz pomysły 🙆

A bo wprowadzili te obyczaje dziwaczne, że wszystko z małej litery piszą i potem człowiek głupieje...nie wiadomo, czy to nazwa, czy co...tak ta Polska A działa, że się nawet w słowie pisanym rozeznać nijak nie może 🤦...ale autorytet forumowy tak pisze, to myślałem, że i na Ciebie przelazło😉🤭...

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, jacor73 napisał:

Nooo, praktykujący po swojemu, zresztą jak większość, gdzie bardzo często te praktyki niewiele mają wspólnego z naukami kościoła.

Ludzką rzeczą jest błądzić 

A zresztą nie musze się Tobie tłumaczyć , jedynie  przed Bogiem na sądzie ostatecznym 

Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Trzeba wybić zęby tym uśmiechniętym polaczkom

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Michal2399 napisał:

Kasę z ludźi ściągają i pchają swoim rodzinom. Znam też kilku alkoholików i takiego co dzieciaka zrobił nastolatce i dalej jest księdzem tylko w innej parafi

W każdej grupie są "czarne owce". Wśród rolników też. Nie bronie księży, ale obok tych, którzy odwalają różne klocki, jest duża grupa porządnych. Nie należy wrzucać wszystkich do jednego worka. Przykład: ładnych parę lat temu, w moim powiecie, jeden z druhów ochotników jednostki z KSRG, wyjechał jako kierowca do wypadku drogowego. Podczas dojazdu rozbił wóz strażacki i się okazało, że miał trochę % w organiźmie. Przez ładny kawał czasu się gadało "na mieście" i nie tylko, że to był strażak Kowalski, a nie Kowalski. Jaki przekaz szedł z tego, skoro w gazetach też pisano zaczynając od tego, że druh OSP, będąc nietrzeźwy, rozbił samochód strażacki uczestnicząc w akcji?

U mnie był ksiądz, który naprawdę odstawiał numery. Nie będę opisywał, ale to, co przytoczyłeś to jest malutki pikuś. W końcu parafianie pomogli go zwolnić. Potem przyszedł gość naprawdę porządny przez wielkie P. A teraz jest taki szaraczek, który ma na wszystko wywalone i jeśli coś odstawia, to się dobrze maskuje...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
20 minut temu, Karol6130 napisał:

Normalna i nie wstydzi się że krowy umie doić. A jak jeszcze dostanie emeryturę z eurohołhozu to będziesz żył lepiej jak Wiesiek 😁

• Haha 7
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v