Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, pedro2 napisał:

Ale jajca, jakies 10 dni temu odsiałem na uwrociach gdzie najwięcej wybrały te ptaszydła, dwie godziny tym siewnicznkiem ręcznym.

3 listki wczoraj miała, a te kierwy już zobaczyły i wybrały znowu 😁 

IMG_20240611_110751_9.jpg

u mnie żurawie działają w ten po owsie 😛 o to wyrywają od dołka co by urosła napewno a nie to na piachu 

Opublikowano

Chociaż tyle pociechy, że u somsiada teraz wszystkie z okolicy żurawie i wrony pikują qq bo po deszczach zaczęła wschodzić.  👏 

Gorzowska drugi pokos. 

Wcale nie lepsza jak wieloletnie kostrzewy czy życice 

IMG_20240611_110358_5.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła alem zaP0mniał

Toż ja mam P0nad 8 ha jęczmienia a nie 5.5

Na 5.5 wniosek złożony a reszta na dzierżawie

Ot stare lata pamięć nie ta

No nic znowu trza jechać dokupić P0plonu

I PO co ci Rysiek te dzierżawy 😂😂🤣🤣

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła alem zaP0mniał

Toż ja mam P0nad 8 ha jęczmienia a nie 5.5

Na 5.5 wniosek złożony a reszta na dzierżawie

Ot stare lata pamięć nie ta

No nic znowu trza jechać dokupić P0plonu

Za dużo tego... 

Ja z rzodkwi zrezygnowałem. Kupiłem łubinu po 4zł i bobiku po niecałe 3zł/kg. Wymieszam i lejkiem spróbuję.

Opublikowano

I dolało. Taki najlepszy niezapowiadany z niczego. A jak masz jeszcze 600m polem do skutera i potem 2km polną drogą do domu to bezcenne🤣

Opublikowano
Agrest napisał:

I dolało. Taki najlepszy niezapowiadany z niczego. A jak masz jeszcze 600m polem do skutera i potem 2km polną drogą do domu to bezcenne🤣

czyli prysznic dziś już można pominąć....

Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał:

kurła też mnie dzisiaj dopadł deszcze na skuterze 😂

Opublikowano

To dzisiaj chyba dzień mokrego podkoszulka bo i ja żem zmokł 

P0padało 1mm

Nawozik znikł w trawie. 

Na torfach za 3 tyg to lepszy będzie jak pierwszy. Już nadatna do koszenia 

Opublikowano
Agrest napisał:

jak nic chcą Cię utopić 🤣🤣

Opublikowano
HF86 napisał:

Spytajta się Kris91 jak się buduję demokrację w gminie 🤣 Z resztą podobna w gminie w stronę Bananka.

Cicho, cicho, myślisz że na podstawie czyjej gminy powstało Ranczo? 😅😅😅😅😅😅

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, kris91 napisał:

Cicho, cicho, myślisz że na podstawie czyjej gminy powstało Ranczo? 😅😅😅😅😅😅

Ale że Radek to ta Lusi, czy jeszcze czekacie na porządki🤔

Opublikowano
41 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Przetrzymane w ramkach za długo.

Chyba dwa lata by musiał trzymać. 

Ojciec raz w roku trząsł i jedynie co to gęsty był. A tu to cukier albo wasze ciasta co na wiosnę im walita. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

jak nic chcą Cię utopić 🤣🤣

Ponad  120l w 10 dni . Wszystko wsiąka, nie zatopi. Ale jest coś takiego jak botrytis.

Czego mróz nie wykończył to ta urwa zeżre. Nawet pędy już konsumuje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v