Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, jacus napisał:

ty bob sprzedajesz w big-bagach czy w woreczkach ??

truskawki  w kobialkach czy w skrzyniopaletach ??

kurna jak ciemnota w woreczki pakuje zamiast do worow sypac.

w kobialki laduje zamiast do beczek wsypac..

zacofanie to chyba polska z jest.

Gdzie porównywać siano czy słomę do bobu który kosztuje 8000zl za tonę czy truskawki po 6000zl za tonę, tańsza truskawka bo 3000-3500 za tonę idzie w skrzyniopaletach, ale to nieraz na skupie jest taki towar że nie znajdziesz ani jednej nadającej się do jedzenia bo ludzie na polu sortują i jako przemysłowa idzie to co nie nadaje się do zjedzenia xD widać że zero pojęcia u Ciebie, żyjesz tylko tym że ta wasza dziura krakowska jest niby lepsza od reszty kraju a tak na prawdę to G prawda ....

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Do Krakowa pojedzie "pyszna" galaretka truskawkowa :D  

Oj będą się zajadać szara pleśnią wymieszaną z antraknoza 🤣 bo przy obecnej cenie deserowej nic innego w kisten nie trafia ...

• Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

po co mi tur byl potrzebny -siano robilem w kostkach-ale w tym roku jeden umarl,drugi zachorowal ,trzeciemu sie nie chce , czwarty ma ciagnik zepusty ..

Jak już kupisz, to będziesz wiedział po co.

Tylko czy dostaniesz od Caritasu na to?

• Haha 1
Opublikowano
Agrest napisał:

Tak mnie dziś w kościele naszło... Wy modlicie się " módl się za nami" czy jednak " módl się dla nas"😁😜

"pan dla was.....", przekazcie sobie znak pokoju: "pokój dla ciebie..."

Opublikowano
46 minut temu, jacus napisał:

wsioki tak wyglada cywilizacja. 

w calym powiecie suwalskim nie ma tyle ludzi ilu tam bylo..

po co komu konie do jazdy na zadupiu .gdzie ostatni zgasi swiatlo zaniedlugo..

Co to za gówno? Chiny?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Cóż, ja też wielu rzeczy nie popieram... 

To każdy z nas czegoś nie popiera ale popierasz swobodę wolność i niezależność a lewica chce nam to ograniczać a to mi się nie podoba 

2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Co to za gówno? Chiny?

Jacusia poziom smoki czarnoksiezniki ,wuzle i elfy 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Łolek napisał:

To każdy z nas czegoś nie popiera ale czyjąś wolność i niezależność a lewica chce nam to ograniczać a to mi się nie podoba 

A bo prawica to wolności nie ogranicza i niczego nie nakazuje ... Jedni i drudzy są dobrzy ...

Opublikowano

A mnie polityka nie obchodzi. Wolność i niezależność to dla każdego co innego - mi wystarczy spokój w swojej chałupie i pełna micha. A to, że w was budzi obrzydzenie jak się chłop z chłopem z rękę trzyma - we mnie też ale jak chłop babę całuje też budzi we mnie obrzydzenie. 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Oj będą się zajadać szara pleśnią wymieszaną z antraknoza 🤣 bo przy obecnej cenie deserowej nic innego w kisten nie trafia ...

Dobrze, że się nic z tego nie kupuje. 

9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie wiem jak może to smakować... W domu to się tym zajadają, ja to truskawki nie tknę, nawet u siebie uprawianej...

Smak truskawki we wszelkich produktach jest dziwny dla mnie, ale samą jadam. Jak również dżem domowy z tego. 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Dobrze, że się nic z tego nie kupuje. 

Ja przetworów owocowych z sklepów nie kupuje, robi się albo z swoich albo się kupuje śliwki czy wiśnie od sąsiadów którzy mają akurat te owoce i się przetwarza.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

"pan dla was.....", przekazcie sobie znak pokoju: "pokój dla ciebie..."

Od 7 rano mam to za płotem msza za mszą do tego śpiewaczka od siedmiu boleści.

• Haha 1
Opublikowano

Ja i z rynku tych delicji w kobialce nie kupuję. 

Walą chemią z daleka. 

Doczekałem swoich, może drobne, może nie kształtne, ale przynajmniej smaczne. 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A bo prawica to wolności nie ogranicza i niczego nie nakazuje ... Jedni i drudzy są dobrzy ...

Tylko teraz jak słyszy się pomysły lewaków to ni dobrze się robi. Minister zdrowia nie zajmuje się kolejkami do specjalistów, brakiem lekarzy i pielęgniarek ale co raz ma jakieś debilne pomysły typu zakaz sprzedaży piwa na stacjach benzynowych czy palenie papierosów na balkonach a minister edukacji tym żeby dzieci były co raz głupsze.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

A mnie polityka nie obchodzi. Wolność i niezależność to dla każdego co innego - mi wystarczy spokój w swojej chałupie i pełna micha. A to, że w was budzi obrzydzenie jak się chłop z chłopem z rękę trzyma - we mnie też ale jak chłop babę całuje też budzi we mnie obrzydzenie. 

I właśnie polityka się tobą zainteresuje byś nie był panem swego życia i nie miał tego co chcesz i lubisz.

Te gówniaki miast być na kompostowniku i tam gnić robią wszystko by zrobić kompostownik u każdego .

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Tylko teraz jak słyszy się pomysły lewaków to ni dobrze się robi. Minister zdrowia nie zajmuje się kolejkami do specjalistów, brakiem lekarzy i pielęgniarek ale co raz ma jakieś debilne pomysły typu zakaz sprzedaży piwa na stacjach benzynowych czy palenie papierosów na balkonach a minister edukacji tym żeby dzieci były co raz głupsze.

Nie no zakazy energetyków zamiast zajmowania się kolejkami za to były mądre xD jedni i drudzy tyle samo warci, kopa w 4 litery żeby dolecieli na Księżyc i już na ziemię nie wrócili... 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, MariuszDe napisał:

Za dużo też nie dobrze w tamtym roku w czerwcu susza i 23 litry a w lipcu 190 i nie było jak żniw zaczac

Ja nie wiem czy w tamtym roku od kwietnia do września u mnie spadło z 50 l 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No mnie też jak stary chłop całuje babę choćby swoją, albo chodzi w spodenkach z kałdunem bez podkoszulka. Ale jak młodzi się całują to lubię popatrzeć

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v