Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

Zwykły dwuspad na oborze, demontaż starego prawie 8tys

A co było na nim dachówka czy eternit?

Opublikowano
kris91 napisał:

Zwykły dwuspad na oborze, demontaż starego prawie 8tys @HF86  to nie śmieszne, cóż mam począć? 😅

u mnie samo zdjęcie eternitu, wymiana kilkunastu łat i położenie blachy pociągnęło 3000 za robociznę. resztę dał morawiecki.

Opublikowano
52 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

@12Pafnucy Owies ozimy, siany koło 20.09.

20240603_142616.jpg

Znasz jakieś sposoby na lisa ? Bo porwał mi kurę i poturbował koguta . 

Boje się że przyjdzie jeszcze. Do sądu przeskakują niektóre kury i pewnie lis się zaczaił 

Opublikowano
Przed chwilą, mf362 napisał:

Boje się że przyjdzie jeszcze. Do sądu przeskakują niektóre kury i pewnie lis się zaczaił 

wiatrówka 

Opublikowano
21 minut temu, MonteChristo napisał:

A co było na nim dachówka czy eternit?

Blacha jest na nim.

4 minuty temu, Bananek napisał:

u mnie samo zdjęcie eternitu, wymiana kilkunastu łat i położenie blachy pociągnęło 3000 za robociznę. resztę dał morawiecki.

No to u mnie za samo zdjęcie blachy starej i więźby, bo już truchło,  ale pewnie będę sam probowal zdjąć.

Opublikowano
Przed chwilą, kris91 napisał:

Blacha jest na nim.

No to u mnie za samo zdjęcie blachy starej i więźby, bo już truchło,  ale pewnie będę sam probowal zdjąć.

Samemu nie mogłeś rozbierać?

Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

Blacha jest na nim.

oszczędzaj się chłopie 😛

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, MonteChristo napisał:

Samemu nie mogłeś rozbierać?

To jeszcze przede mną i chłop mówił, że jak chce to mogę rozebrać sam. No i rozbierałbym sam jeden też.

8 minut temu, radekz200 napisał:

oszczędzaj się chłopie 😛

No właśnie tak myślę, bo pewnie bym sam sprobowal i to zrobił, ale wiem że zdrowie wtedy pizgnie na amen i zastanawiam się czy warto tracić je za te 30 tys 🤔🤔🤔🤔

Edytowane przez kris91
Opublikowano
6 minut temu, kris91 napisał:

To jeszcze przede mną i chłop mówił, że jak chce to mogę rozebrać sam. No i rozbierałbym sam jeden też.

No właśnie tak myślę, bo pewnie bym sam sprobowal i to zrobił, ale wiem że zdrowie wtedy pizgnie na amen i zastanawiam się czy warto tracić je za te 30 tys 🤔🤔🤔🤔

weź znajdź innych majstrów 

Opublikowano
18 minut temu, mf362 napisał:

Nie, w mojej najbliższej okolicy problemy z tym mieli tylko ci co na noc nie zamykali.

5 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Nasiona z centrali ?

Ponoć tak, nie mój, ja dopiero po żniwach mam 3 worki wziąć.

Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

weź znajdź innych majstrów 

A gdzie ja tu znajdę, najgorzej że dachów nie zmieniają i nie ma podpytać kogo. @HF86 znasz Ty jakich dekarzów, żeby do mnie dojechali? 👀

Opublikowano
15 minut temu, kris91 napisał:

Nie masz kogo do pomocy?

Opublikowano
5 minut temu, MonteChristo napisał:

Nie masz kogo do pomocy?

No właśnie tu jest problem, bo koledzy co po sąsiedzku to do pracy chodzą, ojca emeryta nie pociągnę na dach bo więcej to może szkody przynieść. W sumie i tak sam jeden chałupę ocieplilem, a nikt nie wierzył że mi się uda 😅😅😅😅 Pewnie i z dachem bym poradzil, bo ja zawzięty, ale nie wiem czy zdrowie nie siadzie na amen.

Opublikowano
58 minut temu, kris91 napisał:

Zwykły dwuspad na oborze, demontaż starego prawie 8tys

@HF86  to nie śmieszne, cóż mam począć? 😅

Gdybym znalazł wolnego cieślę, który sam działa to i ja bym zaryzykował z chłopakiem robił samemu. 

Coraz bardziej nie widzi mi się czekanie do wiosny na majstra. Cały materiał leży gotowy. 

Ale więźby jętkowej sam nie postawię. Trzeba mieć deko pojęcia w fachu...

Opublikowano
6 minut temu, kris91 napisał:

No właśnie tu jest problem, bo koledzy co po sąsiedzku to do pracy chodzą, ojca emeryta nie pociągnę na dach bo więcej to może szkody przynieść. W sumie i tak sam jeden chałupę ocieplilem, a nikt nie wierzył że mi się uda 😅😅😅😅 Pewnie i z dachem bym poradzil, bo ja zawzięty, ale nie wiem czy zdrowie nie siadzie na amen.

I siatkę wklejałeś sam ?

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Gdybym znalazł wolnego cieślę, który sam działa to i ja bym zaryzykował z chłopakiem robił samemu. 

Coraz bardziej nie widzi mi się czekanie do wiosny na majstra. Cały materiał leży gotowy. 

Ale więźby jętkowej sam nie postawię. Trzeba mieć deko pojęcia w fachu...

chcesz nr do dobrych fachowców?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v