Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Toć mają nas zalać i pas bagien i mokradeł powstać. 

SASIN Odpowiada pewnie za to 🤔

No i hvj niech zalewają to choć człowiek się złudzeń pozbędzie i przestanie  przewalać tych pieniędzy bez sensu. 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
15 minut temu, radekz200 napisał:

naprawisz rozrusznik?

Nie mów, że nie poradzisz sobie z wymianą cewki rozrusznika? Ta kulka, którą trzeba wcisnąć w mechanizm sprzęgający może się wydawać problematyczna, ale wystarczy to tylko dobrze wyblokować i wtedy nie ma problemu

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Tam mam jajowaty otwór i jak chce to sieje na jedną stronę jak chce to ustawiam tak że sieje idealnie na dwie strony.

Nie porównuj takiego lejka do tych nowych 🤷 w tych rzemiosłach są dwie dziury i tyle, nic zmienisz 

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

No i P0konani zostali

Germańskim nie przysługuje 

Choć reala też nie lubię ale germancow nie cierpię to dobrze ze lepsze zło wygrało. 

O wyniku słyszałem,ale nie oglądałem 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Abra. 

Metalowy przegnije od spodu i się nadaje na złom. Kos dwa razy większy i zakręt trzeba brać żeby zawrócić na wąskim kawałku. Tu się nawet zepsuć nie ma co. Wycyrklować żeby za miedzę nie leciało i nic więcej nie trzeba, bardziej nierówno niż ręka nie posieje pewnie.

Ciekawe czy na 10 dorzuci Polifoskę albo saletrę. 

Życzę Ci jak najlepiej ,ale mimo wszystko jestem realista 🤷. Te lejki mają główną wade że nie sieją do tyłu , większość nawozu leci na prawo , jak będziesz jeździł gęsto to jeszcze jako tako . U siebie kombinowałem różne ustawienia łopatek 

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Może do 10 dochodziło razem z poplonami. 

To  prawie tyle co u mnie , dobra by była taka maszyna 2w1

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Tam mam jajowaty otwór i jak chce to sieje na jedną stronę jak chce to ustawiam tak że sieje idealnie na dwie strony.

Z tym idealnie na dwie strony, to bym mocno polemizował, lejek jest w miarę dobry jak nie ma ścieżek, to idzie jeszcze jako tako posiać, ale przy ścieżkach to jest wielkie nieporozumienie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Dzień dobry...16°, pochmurane, sypnęło z pół godzinki równym deszczem, tak że @12Pafnucy nie będziem turlać raczej🤷

I 15 można tym ogarnąć. Tylko, jak mniej towaru to dobrze byłoby mieć zgrabiarkę jeszcze. Ja w takich sytuacjach to zgrabialem zagrabiarką i potem na walkach suszyłem hybobem

Mariusz jak mam trzymać zgrabiarke i to ,to wolę zgrabiarke i pająka 4 

A grabisz tym dwa pokosy i później te dwa razem do siebie ?

43 minuty temu, konteno napisał:

szkoda że do ciebie nie idą

Te przyczepe tandem bym przygarnął 

Opublikowano
9 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Mariusz jak mam trzymać zgrabiarke i to ,to wolę zgrabiarke i pająka 4 

A grabisz tym dwa pokosy i później te dwa razem do siebie ?

Ano jak tam se uważasz. Na pewno lepiej i szybciej się grabi hybobem niż karuzelową, jeśli jest dużo towaru. Jeden przejazd i wałek, bez cudowania z odwracaniem. Do tego niezastąpiona przy opadanych deszczem walkach. Bieg niżej, gaz w podłogę i taki efekt robi, że żadna karuzela się nie zrówna. Dlatego swojej nie sprzedam

Opublikowano

pogoda barowa -ani slonca ani deszczu ..

1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Troche tak 

Jakiej to firmy jest? 

Ciekawe rzeczy bo miałem i widzę jak sieją ludzie w okolicy 

wyjatkowo zgodze sie z nieustraszonym pogromca kobiet-sztuk jeden ..

duzo zalezy od lopatek- gdy zmienilem na nowe to zaczal siac na dwie strony, ale zawsze z tylu zboze bylo ciemniejsze-szczegolnie w suche lata to bylo widac.

po amazonce tego nie mam.

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Troche tak 

Jakiej to firmy jest? 

Ciekawe rzeczy bo miałem i widzę jak sieją ludzie w okolicy 

Jak operatory dupowate to i pasy były 

Nie sijta nawozu dzisiaj niedziela 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Pada u Ciebie dalej bo u mnie od godziny już nic nie kropi. 

Wczoraj i noc 27,5 litra. 

Teraz przestało.

Wczoraj 19 dziś 18mm. 

Opublikowano
31 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Życzę Ci jak najlepiej ,ale mimo wszystko jestem realista 🤷. Te lejki mają główną wade że nie sieją do tyłu , większość nawozu leci na prawo , jak będziesz jeździł gęsto to jeszcze jako tako . U siebie kombinowałem różne ustawienia łopatek 

Ja zaczołem jeździć jednym śladem w jedną i drugą stronę, ale jak się coś trafi w okolicy na dwie tarcze do c-330 to się nie zastanawiam tylko kupuję

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

szkoda że do ciebie 

Rysiek to naprawde chyba nic nie robi tylko ogląda tych pajaców na YT. Że mu się chce statemu chłopowi🤦.

12 godzin temu, pedro2 napisał:

Identyko 😉 

Tylko mój składany w X 

Ten rozdzielacz to mistrzostwo 🤣 

Miałem taki sam bodajże 76 rok. Oddałem znajomemu, miał niby wyremontować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v