Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Toć mają nas zalać i pas bagien i mokradeł powstać. 

SASIN Odpowiada pewnie za to 🤔

No i hvj niech zalewają to choć człowiek się złudzeń pozbędzie i przestanie  przewalać tych pieniędzy bez sensu. 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
15 minut temu, radekz200 napisał:

naprawisz rozrusznik?

Nie mów, że nie poradzisz sobie z wymianą cewki rozrusznika? Ta kulka, którą trzeba wcisnąć w mechanizm sprzęgający może się wydawać problematyczna, ale wystarczy to tylko dobrze wyblokować i wtedy nie ma problemu

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Tam mam jajowaty otwór i jak chce to sieje na jedną stronę jak chce to ustawiam tak że sieje idealnie na dwie strony.

Nie porównuj takiego lejka do tych nowych 🤷 w tych rzemiosłach są dwie dziury i tyle, nic zmienisz 

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

No i P0konani zostali

Germańskim nie przysługuje 

Choć reala też nie lubię ale germancow nie cierpię to dobrze ze lepsze zło wygrało. 

O wyniku słyszałem,ale nie oglądałem 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Abra. 

Metalowy przegnije od spodu i się nadaje na złom. Kos dwa razy większy i zakręt trzeba brać żeby zawrócić na wąskim kawałku. Tu się nawet zepsuć nie ma co. Wycyrklować żeby za miedzę nie leciało i nic więcej nie trzeba, bardziej nierówno niż ręka nie posieje pewnie.

Ciekawe czy na 10 dorzuci Polifoskę albo saletrę. 

Życzę Ci jak najlepiej ,ale mimo wszystko jestem realista 🤷. Te lejki mają główną wade że nie sieją do tyłu , większość nawozu leci na prawo , jak będziesz jeździł gęsto to jeszcze jako tako . U siebie kombinowałem różne ustawienia łopatek 

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Może do 10 dochodziło razem z poplonami. 

To  prawie tyle co u mnie , dobra by była taka maszyna 2w1

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Tam mam jajowaty otwór i jak chce to sieje na jedną stronę jak chce to ustawiam tak że sieje idealnie na dwie strony.

Z tym idealnie na dwie strony, to bym mocno polemizował, lejek jest w miarę dobry jak nie ma ścieżek, to idzie jeszcze jako tako posiać, ale przy ścieżkach to jest wielkie nieporozumienie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Dzień dobry...16°, pochmurane, sypnęło z pół godzinki równym deszczem, tak że @12Pafnucy nie będziem turlać raczej🤷

I 15 można tym ogarnąć. Tylko, jak mniej towaru to dobrze byłoby mieć zgrabiarkę jeszcze. Ja w takich sytuacjach to zgrabialem zagrabiarką i potem na walkach suszyłem hybobem

Mariusz jak mam trzymać zgrabiarke i to ,to wolę zgrabiarke i pająka 4 

A grabisz tym dwa pokosy i później te dwa razem do siebie ?

43 minuty temu, konteno napisał:

szkoda że do ciebie nie idą

Te przyczepe tandem bym przygarnął 

Opublikowano
9 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Mariusz jak mam trzymać zgrabiarke i to ,to wolę zgrabiarke i pająka 4 

A grabisz tym dwa pokosy i później te dwa razem do siebie ?

Ano jak tam se uważasz. Na pewno lepiej i szybciej się grabi hybobem niż karuzelową, jeśli jest dużo towaru. Jeden przejazd i wałek, bez cudowania z odwracaniem. Do tego niezastąpiona przy opadanych deszczem walkach. Bieg niżej, gaz w podłogę i taki efekt robi, że żadna karuzela się nie zrówna. Dlatego swojej nie sprzedam

Opublikowano

pogoda barowa -ani slonca ani deszczu ..

1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Troche tak 

Jakiej to firmy jest? 

Ciekawe rzeczy bo miałem i widzę jak sieją ludzie w okolicy 

wyjatkowo zgodze sie z nieustraszonym pogromca kobiet-sztuk jeden ..

duzo zalezy od lopatek- gdy zmienilem na nowe to zaczal siac na dwie strony, ale zawsze z tylu zboze bylo ciemniejsze-szczegolnie w suche lata to bylo widac.

po amazonce tego nie mam.

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Troche tak 

Jakiej to firmy jest? 

Ciekawe rzeczy bo miałem i widzę jak sieją ludzie w okolicy 

Jak operatory dupowate to i pasy były 

Nie sijta nawozu dzisiaj niedziela 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Pada u Ciebie dalej bo u mnie od godziny już nic nie kropi. 

Wczoraj i noc 27,5 litra. 

Teraz przestało.

Wczoraj 19 dziś 18mm. 

Opublikowano
31 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Życzę Ci jak najlepiej ,ale mimo wszystko jestem realista 🤷. Te lejki mają główną wade że nie sieją do tyłu , większość nawozu leci na prawo , jak będziesz jeździł gęsto to jeszcze jako tako . U siebie kombinowałem różne ustawienia łopatek 

Ja zaczołem jeździć jednym śladem w jedną i drugą stronę, ale jak się coś trafi w okolicy na dwie tarcze do c-330 to się nie zastanawiam tylko kupuję

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

szkoda że do ciebie 

Rysiek to naprawde chyba nic nie robi tylko ogląda tych pajaców na YT. Że mu się chce statemu chłopowi🤦.

12 godzin temu, pedro2 napisał:

Identyko 😉 

Tylko mój składany w X 

Ten rozdzielacz to mistrzostwo 🤣 

Miałem taki sam bodajże 76 rok. Oddałem znajomemu, miał niby wyremontować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v