Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, Agrest napisał:

Nie zapominaj że moda na fit - płatki owsiane, ciastka owsiane i przede wszystkim mleko owsiane.

Młodzież ma pierdolca. Kawa tylko z mlekiem owsianym bo krowie bee

Kawa z mlekiem owsianym, ale mleko w proszku wpierniczają w prawie każdym ciasteczku czy czekoladce.  

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał:

właśnie to miałem Marcinowi napisać do tego są technologie głównie w Skandynawii że te plewy- łupiny od owsa są wykorzystane w przemyśle dodawane do jakiś tworzyw żeby były bardziej eko. nawet coś w Volvo jest robione z odpadów owsianych Dotego ciągle słyszę w radiu reklamę że Melvit kontaktuję calosamochodowe ilości owsa

Bo ich owies siada w oczach. 

Byłem u nich ostatnio, to narzekali że będą potrzebowali towaru.

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Się robi się 

20240601_052654.jpg

Coś tam jeszcze rośnie &key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

20240601_052450.jpg

Też ptaszydła przerzedziły? 

O 4 wstałem to taka rosa piękna aż z rynny leciało. 

Człowiek by wiedział, że się zadeszczy w końcu to bym wy***przyl hektar tego owsa i qq rzucił. Ale patrzę, że jak do jutra nie popada to cały tydzień wyż, do 9tego nie ma szans na deszcz 

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Wczoraj koło 14 przyjechali na ryby i jeszcze siedzą :o

Mają chłopy zdrowie 🤭

Może muszą wytrzeźwieć by wyjechać 😁

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

Cześć. 19° słonecznie. Wolna sobota. Świetujeta dzisiaj🤔....

...bo ja...nie🤷

Na razie gotowanko, później poidła dla uszatych nabyć, posejdon i z 10 ramek zbić...

Uszatych 26, wszystkiego 79, strach się bać...

20240601_091536.jpg

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Nie zapominaj że moda na fit - płatki owsiane, ciastka owsiane i przede wszystkim mleko owsiane.

Sławek nie wiem,nie mam młodzieży w domu 🤷

Opublikowano
23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Na razie gotowanko, później poidła dla uszatych nabyć, posejdon i z 10 ramek zbić...

Uszatych 26, wszystkiego 79, strach się bać...

20240601_091536.jpg

Robisz się potentat w branży królikarskiej 

Cześć wszystkim, w prognozach burze i opady ciekawe co to będzie 

Opublikowano
54 minuty temu, wojtal24 napisał:

właśnie to miałem Marcinowi napisać do tego są technologie głównie w Skandynawii że te plewy- łupiny od owsa są wykorzystane w przemyśle dodawane do jakiś tworzyw żeby były bardziej eko. nawet coś w Volvo jest robione z odpadów owsianych Dotego ciągle słyszę w radiu reklamę że Melvit kontaktuję calosamochodowe ilości owsa

Kuźwa to muszę siać więcej owsa 

Opublikowano
9 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Sławek nie wiem,nie mam młodzieży w domu 🤷

Moje piją tradycyjne mleko,  ale przechodząc gdzieś w galerii czy innym punkcie co i rusz słyszy się zamówienie kawy z mlekiem owsianym

11 minut temu, Łolek napisał:

U mnie było 20mm w prognozie. Tam pada od rana, tylko urwa dlaczego słońce tak mnie w oczy razi. 

Gdybym ja tak wydatki planował jak synoptycy prognozują to już dawno nic bym nie miał

Opublikowano
13 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Ja zawsze 1:40 daje i olej syntetyk bez względu czy nowe części czy już eksplatowana

a długo po zamontowaniu nowych części docierasz ? długo taki niebiesko-biały dymek leci w spalinach?

Opublikowano

O matko, zerknęłam na aktualizacje - z 20mm 2h temu zrobiło się 1,6mm🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

U nas to ciężko spotkać owies. 

Problem ze sprzedażą, skupów nie ma a hodowcy nie chcą kupować owsa.

w piecach nie pala ?? u nas koni i owiec jeszcze nie brakuje.

swiniom i do 20 % mozna dawac.

1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

Moda na bycie fit to już przeminęła, tania pasza nic więcej 

gdzie przeminela ?? u was na wsi ???

cos rano popadalo,, ale umiarkowanie z godzine.

chyba trzeba dac druga dawke na zboza.. ma cos zagrzmiec po poludniu

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Też ptaszydła przerzedziły? 

O 4 wstałem to taka rosa piękna aż z rynny leciało. 

Człowiek by wiedział, że się zadeszczy w końcu to bym wy***przyl hektar tego owsa i qq rzucił. Ale patrzę, że jak do jutra nie popada to cały tydzień wyż, do 9tego nie ma szans na deszcz 

Nie 

Tak powschodziła

Coś tam wilgoci jeszcze jest 

20240601_054726.jpg

Opublikowano
41 minut temu, Agrest napisał:

O matko, zerknęłam na aktualizacje - z 20mm 2h temu zrobiło się 1,6mm🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Na yr? U mnie w Boże Ciało na sobotę widzieli 22mm teraz chyba  jeszcze z 9. 

Maj zakończony 9mm opadu obydwa po 20 maja. A u Ciebie Sławku ile było w maju 

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Mam jeszcze 11 beczek w stodole, po około 150kg w każdej. 

Pożyczysz tych beczek?

20240601_102219.jpg

2 godziny temu, Agrest napisał:

Napój owsiany a nie mleko!

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, gregor1284 napisał:

Pożyczysz tych beczek?

20240601_102219.jpg

Napój owsiany a nie mleko!

Nie.

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Daj spokój... 

Opublikowano
37 minut temu, PAN88 napisał:

Na yr? U mnie w Boże Ciało na sobotę widzieli 22mm teraz chyba  jeszcze z 9. 

Maj zakończony 9mm opadu obydwa po 20 maja. A u Ciebie Sławku ile było w maju 

19mm w 5 opadach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v