Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, Agrest napisał:

Nie zapominaj że moda na fit - płatki owsiane, ciastka owsiane i przede wszystkim mleko owsiane.

Młodzież ma pierdolca. Kawa tylko z mlekiem owsianym bo krowie bee

Kawa z mlekiem owsianym, ale mleko w proszku wpierniczają w prawie każdym ciasteczku czy czekoladce.  

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał:

właśnie to miałem Marcinowi napisać do tego są technologie głównie w Skandynawii że te plewy- łupiny od owsa są wykorzystane w przemyśle dodawane do jakiś tworzyw żeby były bardziej eko. nawet coś w Volvo jest robione z odpadów owsianych Dotego ciągle słyszę w radiu reklamę że Melvit kontaktuję calosamochodowe ilości owsa

Bo ich owies siada w oczach. 

Byłem u nich ostatnio, to narzekali że będą potrzebowali towaru.

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Się robi się 

20240601_052654.jpg

Coś tam jeszcze rośnie &key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

20240601_052450.jpg

Też ptaszydła przerzedziły? 

O 4 wstałem to taka rosa piękna aż z rynny leciało. 

Człowiek by wiedział, że się zadeszczy w końcu to bym wy***przyl hektar tego owsa i qq rzucił. Ale patrzę, że jak do jutra nie popada to cały tydzień wyż, do 9tego nie ma szans na deszcz 

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Wczoraj koło 14 przyjechali na ryby i jeszcze siedzą :o

Mają chłopy zdrowie 🤭

Może muszą wytrzeźwieć by wyjechać 😁

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

Cześć. 19° słonecznie. Wolna sobota. Świetujeta dzisiaj🤔....

...bo ja...nie🤷

Na razie gotowanko, później poidła dla uszatych nabyć, posejdon i z 10 ramek zbić...

Uszatych 26, wszystkiego 79, strach się bać...

20240601_091536.jpg

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Nie zapominaj że moda na fit - płatki owsiane, ciastka owsiane i przede wszystkim mleko owsiane.

Sławek nie wiem,nie mam młodzieży w domu 🤷

Opublikowano
23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Na razie gotowanko, później poidła dla uszatych nabyć, posejdon i z 10 ramek zbić...

Uszatych 26, wszystkiego 79, strach się bać...

20240601_091536.jpg

Robisz się potentat w branży królikarskiej 

Cześć wszystkim, w prognozach burze i opady ciekawe co to będzie 

Opublikowano
54 minuty temu, wojtal24 napisał:

właśnie to miałem Marcinowi napisać do tego są technologie głównie w Skandynawii że te plewy- łupiny od owsa są wykorzystane w przemyśle dodawane do jakiś tworzyw żeby były bardziej eko. nawet coś w Volvo jest robione z odpadów owsianych Dotego ciągle słyszę w radiu reklamę że Melvit kontaktuję calosamochodowe ilości owsa

Kuźwa to muszę siać więcej owsa 

Opublikowano
9 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Sławek nie wiem,nie mam młodzieży w domu 🤷

Moje piją tradycyjne mleko,  ale przechodząc gdzieś w galerii czy innym punkcie co i rusz słyszy się zamówienie kawy z mlekiem owsianym

11 minut temu, Łolek napisał:

U mnie było 20mm w prognozie. Tam pada od rana, tylko urwa dlaczego słońce tak mnie w oczy razi. 

Gdybym ja tak wydatki planował jak synoptycy prognozują to już dawno nic bym nie miał

Opublikowano
13 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Ja zawsze 1:40 daje i olej syntetyk bez względu czy nowe części czy już eksplatowana

a długo po zamontowaniu nowych części docierasz ? długo taki niebiesko-biały dymek leci w spalinach?

Opublikowano

O matko, zerknęłam na aktualizacje - z 20mm 2h temu zrobiło się 1,6mm🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

U nas to ciężko spotkać owies. 

Problem ze sprzedażą, skupów nie ma a hodowcy nie chcą kupować owsa.

w piecach nie pala ?? u nas koni i owiec jeszcze nie brakuje.

swiniom i do 20 % mozna dawac.

1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

Moda na bycie fit to już przeminęła, tania pasza nic więcej 

gdzie przeminela ?? u was na wsi ???

cos rano popadalo,, ale umiarkowanie z godzine.

chyba trzeba dac druga dawke na zboza.. ma cos zagrzmiec po poludniu

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Też ptaszydła przerzedziły? 

O 4 wstałem to taka rosa piękna aż z rynny leciało. 

Człowiek by wiedział, że się zadeszczy w końcu to bym wy***przyl hektar tego owsa i qq rzucił. Ale patrzę, że jak do jutra nie popada to cały tydzień wyż, do 9tego nie ma szans na deszcz 

Nie 

Tak powschodziła

Coś tam wilgoci jeszcze jest 

20240601_054726.jpg

Opublikowano
41 minut temu, Agrest napisał:

O matko, zerknęłam na aktualizacje - z 20mm 2h temu zrobiło się 1,6mm🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Na yr? U mnie w Boże Ciało na sobotę widzieli 22mm teraz chyba  jeszcze z 9. 

Maj zakończony 9mm opadu obydwa po 20 maja. A u Ciebie Sławku ile było w maju 

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Mam jeszcze 11 beczek w stodole, po około 150kg w każdej. 

Pożyczysz tych beczek?

20240601_102219.jpg

2 godziny temu, Agrest napisał:

Napój owsiany a nie mleko!

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, gregor1284 napisał:

Pożyczysz tych beczek?

20240601_102219.jpg

Napój owsiany a nie mleko!

Nie.

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Daj spokój... 

Opublikowano
37 minut temu, PAN88 napisał:

Na yr? U mnie w Boże Ciało na sobotę widzieli 22mm teraz chyba  jeszcze z 9. 

Maj zakończony 9mm opadu obydwa po 20 maja. A u Ciebie Sławku ile było w maju 

19mm w 5 opadach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v