Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, vat napisał:

Ogrzewa ktoś dom piecem zgazowującym drewno? Przyszedł taki jeden i namawia na atmosa 27kW i 1000litorwy bufor. Jak to się sprawuje? Generalnie jestem przeciwny tym ekonaganiaczom, ale stary kopciuch już kończy 15lat więc może paść w każdej chwili, a teraz coś by dopłacili...

No ja biorę w ciemno też za darmo jakos może nagrzeje

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Moje oczy i serce się raduje. Ja jakieś 300 sztuk już upolowałam ale po wysypie 

W tym roku 🤔

Opublikowano

kompleksowa termomodernizacja ? Jaki kociol?

Rolnik1973 napisał:

1 godzinę temu, vat napisał:

Ogrzewa ktoś dom piecem zgazowującym drewno? Przyszedł taki jeden i namawia na atmosa 27kW i 1000litorwy bufor. Jak to się sprawuje? Generalnie jestem przeciwny tym ekonaganiaczom, ale stary kopciuch już kończy 15lat więc może paść w każdej chwili, a teraz coś by dopłacili...

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Moje oczy i serce się raduje. Ja jakieś 300 sztuk już upolowałam ale po wysypie 

W tym roku 🤔

Opublikowano
57 minut temu, Qwazi napisał:

Weź no od Piotra @Chłoporobotnik jakie korepetycje w zakresie dzielenia opadami, bo tak nie po koleżeńsku ten deszcz u siebie trzymasz...niby wysłałeś i do mnie i do kolegów, a nie dotarł nigdzie...pewno nie umisz...porządnie wysłać🤭...

...a potrzebujem🤷...

Nic nie dzielę i już nie wysyłam... 

Siano przewrócone, jutro składać... 

Opublikowano
1 godzinę temu, FarmerDyzio napisał:

Jak dobierzesz wyposażenie w atmosie to cena nie zrobi się taka atrakcyjna. Laddomat, sonda lambda. No i mi się nie podoba to ładowanie drewna od czoła. Są też i tańsze blaze - bez elektroniki.

z jakiego województwa jesteś ?

podlaskie

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

W tym roku 🤔

Za darmo? Ło panie, a czym żeś tak się zasłużył tym ekozjebom...

chyba żeś razem z rudym donosił...

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Kurła jak cena leci w górę , susza zabiera plony to wy wywozicie🤔

No wywozimy bo z Ukrainy przywiozą.

Magazyny pełne gdzie będziemy sypać nowe.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Weź no od Piotra @Chłoporobotnik jakie korepetycje w zakresie dzielenia opadami, bo tak nie po koleżeńsku ten deszcz u siebie trzymasz...niby wysłałeś i do mnie i do kolegów, a nie dotarł nigdzie...pewno nie umisz...porządnie wysłać🤭...

...a potrzebujem🤷...

Weź go całego sobie, nie mam nic przeciwko. 

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

O dziękuję. Widzisz jaki jesteś potrzebny. Choć mi chodziło w jakiej dawce to sypiałem. Mocznik 25kg na 2ha. Rodasolu chyba 10kg. I za diabła nie pamiętam ile dawałem siarczanu magnezu 🤔

Dnia 29.05.2022 o 16:39, 6465 napisał:

Ja bym dał taki rosasol https://allegro.pl/oferta/rosasol-25kg-8-50-12-dolistny-nawoz-fosforowy-azot-11980152099 + siarczan magnezu + mocznik. Dawałem w takich dawkach na 2ha 12,5kg rosasol+ 25kg mocznik + 25kg siarczan.

Piotruś @Chłoporobotnik zobacz jaka to wygoda te płotki. Jedyne 100pln sztuka. Przy 30 transport gratis

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Piotruś @Chłoporobotnik zobacz jaka to wygoda te płotki. Jedyne 100pln sztuka. Przy 30 transport gratis

Bóg ci zapłać dobry człowieku. Niech ci Bozia w dzieciach wynagrodzi z jaką bogatą kobieta z hektarami 

• Haha 4
Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

uuuuu, starzejesz się. to i my w inną stronę w tym roku jak tak. pojedziem do Disneylandu dla katolików

Podejmuję decyzję w ciągu tygodnia w trakcie końcówki  żniw.

Nie wiem jak w tym roku wyjdzie, kasę zbieram na ewentualne M2 w jakimś mieście uniwersyteckim, jeśli się jako tako ułoży. A sezon biedny. 

Ogólnie jakąś wzmiankę w telewizji widziałem o odbudowanej plaży na zadupiu

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Lubiatowo_(województwo_pomorskie)

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

Podejmuję decyzję w ciągu tygodnia w trakcie końcówki  żniw.

Nie wiem jak w tym roku wyjdzie, kasę zbieram na ewentualne M2 w jakimś mieście uniwersyteckim, jeśli się jako tako ułoży. A sezon biedny. 

Ogólnie jakąś wzmiankę w telewizji widziałem o odbudowanej plaży na zadupiu

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Lubiatowo_(województwo_pomorskie)

Do Augustowa na wczasy. Na wodę się na patrzysz, ryby zjesz u mieszkaniem się nie będziesz przejmował, bo z jeden pokój na pobyt przeznaczysz 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nic nie dzielę i już nie wysyłam... 

Siano przewrócone, jutro składać... 

Jutro ma lać. Dlatego teraz z babką wrzuciliśmy w płotki😗

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

Do Augustowa na wczasy. Na wodę się na patrzysz, ryby zjesz u mieszkaniem się nie będziesz przejmował, bo z jeden pokój na pobyt przeznaczysz 🤭

Co znaczy że przeznaczę pokój na pobyt?. Czy przejęzyczenie i Ty przeznaczysz?

A ładnie tam?

Miasto jako tako żadne mnie nie interesuje. Nie znoszę miast

Opublikowano

To nie miasto, to miasteczko. 

Jezior pełno, to sobie popływasz, a jak zechcesz to I na piwo by paru użytkownikom było blisko 

Opublikowano

Wczoraj gadałem z kolegą. 16 lat temu wyjechał do Anglii. Pracuje jako laborant w szpitalu.

No i wygadał się że 5 lat temu kupił sobie dom.

Myślę se- ten to ma klawe życie.

No i ciągnę go za język by więcej się dowiedzieć.

Okazuje się że 5 lat temu dał około 1,25mln zł. No niestety ciągle spłaca i mówi że od wybuchu wojny życie i kredyt  tak podrożało iż zaczyna brakować na raty.

No cóż, analogia do naszego kraju, zdarza się.

No ale niebyłbym sobą gdybym o ten dom nie podpytał.

I wyrwało mnie z butów🤣

Dom to w rzeczywistości dwupoziomowy trójniak niby z ogrodem.

Ma dwa pokoje  i tu uwaga 2,8x2,2m na górze i łazienkę przedpokój kuchnię i salonik na dole🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Na pytanie jaka powierzchnia ogółem już nie odpowiedział ale łatwo wyliczyć można że może to być około 30m²🤣🤣🤣.

Jpdl. Życie w luksusie na obczyźnie🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ w kredycie w domu wielkości kotłowni i przedpokoju w Polsce. 

I my ròwnamy do zachodu🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Jutro ma lać. Dlatego teraz z babką wrzuciliśmy w płotki😗

Nie szanowało się kobity to uciekła, teraz starą babkę trzeba za sobą ciągnąć.  🙆‍♂️

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

Wczoraj gadałem z kolegą. 16 lat temu wyjechał do Anglii. Pracuje jako laborant w szpitalu.

No i wygadał się że 5 lat temu kupił sobie dom.

Myślę se- ten to ma klawe życie.

No i ciągnę go za język by więcej się dowiedzieć.

Okazuje się że 5 lat temu dał około 1,25mln zł. No niestety ciągle spłaca i mówi że od wybuchu wojny życie i kredyt  tak podrożało iż zaczyna brakować na raty.

No cóż, analogia do naszego kraju, zdarza się.

No ale niebyłbym sobą gdybym o ten dom nie podpytał.

I wyrwało mnie z butów🤣

Dom to w rzeczywistości dwupoziomowy trójniak niby z ogrodem.

Ma dwa pokoje  i tu uwaga 2,8x2,2m na górze i łazienkę przedpokój kuchnię i salonik na dole🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Na pytanie jaka powierzchnia ogółem już nie odpowiedział ale łatwo wyliczyć można że może to być około 30m²🤣🤣🤣.

Jpdl. Życie w luksusie na obczyźnie🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ w kredycie w domu wielkości kotłowni i przedpokoju w Polsce. 

I my ròwnamy do zachodu🤦‍♂️

Ale to jest standardowo. 

Kuzynka 35 lat w Grecji, wszyscy myśleli że z Grekiem to full wypas, a tam zapiedol i dom wynajęty. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v