Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, PAN88 napisał:

Ciesz się. U mnie nic nie padało. WM

Cieszę się, bo łubiny ładnie się podniosły. Wczoraj miałem pryskać je od zielska ale wieczorem już zaczęło kropić i odpuściłem. A w nocy przeszła nawałnica i dolało co najmniej 20 litrów. Ale na najbliższe kilka dni znowu upały. Może zacznę sianokosy wobec tego

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

No idealne to one nie są choć nie mam powodów żeby narzekać i KDT to nie samba, 

Czy istnieją idealne 🤔

A myślisz Marku że obszarnik brat Mariusza miał sambe ,no nie sądze , więc popsuli jakąś lepszą 🤷

9 minut temu, radekz200 napisał:

ja przecież też jeszcze mam 😛

masz rację samba ładniejsza 

IMG_5445.jpeg

Wiemy,ale Ty już sprzedajesz 😛

Opublikowano

dobra, czas się zbierać na komunię. dziś intensywny dzień. dwie msze (jedna pierwszokomunijna, druga zwykła z nabożeństwem majowym) potem przyjęcie komunijne, potem trzeba trochę z żonką polatać moturem, no i żeby tylko dnia starczyło.

do zobaczyska później

Opublikowano
16 minut temu, Bananek napisał:

a u mnie jedna rójka łapana dwie doby ostatecznie uciekła.

Od jakiegoś czasu do mnie nie przylatują a łapaniem się raczej nie trudnię. W zeszłym roku u Seniora łapałem dla siebie ale to u niego wyszły.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

16 minut temu, Bananek napisał:

a u mnie jedna rójka łapana dwie doby ostatecznie uciekła.

Od jakiegoś czasu do mnie nie przylatują a łapaniem się raczej nie trudnię. W zeszłym roku u Seniora łapałem dla siebie ale to u niego wyszły.

to kurła moje!!!!

Opublikowano
19 minut temu, Karol6130 napisał:

Chodzi po głowie kverneland 

U Ciebie to oczywiste ,jak chcesz się dalej rozwijać z krowami 

3 godziny temu, KlimekPL napisał:

Hipokryzja w naszych czasach polega na tym że ci nadgorliwi katolicy sami zasuwają w niedzielę do fabryki bo "muszą" a rolnika nadganiającego robotę w niedzielę to by zjedli. 

Ja osobiście wolę w niedzielę po prostu odpocząć i poświęcić dzień rodzinie ale czasem nie ma wyboru. 

Dzisiaj się uprawia dużo lepiej niż wczoraj choć nadal bryły zostają. Jutro już nie byłoby po co tu jechać 

IMG_20240526_045558.jpg

Każdy niech robi jak chce, ale niektórzy grillują w dzień roboczy a niedziela jak przyjdzie to biorą się za robote 

Opublikowano
44 minuty temu, wojtal24 napisał:

z deszczem u mnie podobnie miłej niedzieli ile teraz daje się na komunię jako gość?

Nie pomogę bo nie byłem dawno, w środę do kuzynki na 50ke idę to myślę że ok 500 muszę dać może 400 też nie wiem 

Opublikowano
44 minuty temu, radekz200 napisał:

ja przecież też jeszcze mam 😛

masz rację samba ładniejsza 

IMG_5445.jpeg

To ma pracować a nie wyglądać, ty to jesteś gadżeciarz jednak 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Marek ma samasza i Karol też , trzeba ich  namówić żeby to sprzedali puki są jeszcze w całości 

Ich chcesz namawiać 🤔. Oni wiedzą, co robią🤷

Cześć towarzystwu. 16°, słonecznie 

50 minut temu, wojtal24 napisał:

z deszczem u mnie podobnie miłej niedzieli ile teraz daje się na komunię jako gość?

W zeszłym tygodniu 1000 dałem

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

Tak żę, no ten tego @12Pafnucy możemy mieniać na jaką habaninę, ośmiorniczki  czy mule z krakersami 🤣

20240526_083646.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał:

likwidujesz? 😂

Ciekawe czy będziesz mądry jak nie będzie komu pomóc i PESEL zrobi się większy. Ojciec 57 rocznik i też powoli myśli o likwidacji. Fakt że ma emeryturę nie złą

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

Ciekawe czy będziesz mądry jak nie będzie komu pomóc i PESEL zrobi się większy. Ojciec 57 rocznik i też powoli myśli o likwidacji. Fakt że ma emeryturę nie złą

On ożeniony jest

Ma syna 

Syn dorośnie to będzie musiał Radek robić żeby stadko df powiększyć 

Opublikowano

Przejechałem się tam gdzie wczoraj burza przeszła, szału ni ma... 

W qq na 4cm dalej popiół, trawy i zboża 2cm 

Wtorek środa cały wschód do Warszawy miał dostać porządnie. Teraz już znikło. 

Będzie bieda.

Może na razie nie sprzedawać tej pryzmy...🤔

Opublikowano

U mnie nawet złudzeń nie pozostawiają by choć w prognozie jaki opad przewidzieć.

W chałupie już rolety pozasłaniane bo klimatyzacji brak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v