Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Strongman napisał:

Dobrze się nie dzieje,nawet te krzyże chcą usuwać a przecież był cud nad wisłą Co Maryja się ukazała i bolszewiki uciekali w strachu na froncie w czasie pierwszej wojny światowej ,nic ludzie pamięci nie mają ani honoru.

Gdyby nie te sprawy to juz dawno Polska by nie istniała a oni tak teraz dzień kują, tylko tej uni się przypodobać a to samo zło.

Teraz to już troszkę nadinterpretowałeś te wydarzenia podczas bitwy warszawskiej....  

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Teraz to już troszkę nadinterpretowałeś te wydarzenia podczas bitwy warszawskiej....  

Coś tam było. Pradziadek mi to samo mówił, ale jako dzieciak brałem to za bajki. Nie wiem.

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

Miliard na mur było głupotę, niepotrzebną nikomu, w poniedziałek uśmiechnięty chyży rój wziął 10 mld na kredyt , bo mur to dobro najwyższe i trzeba go budować🤦‍♂️

Widać coś wiedzą więcej niż wcześniej jak byli w opozycji. Jak rządził PiS to pełno wpisów było jaki to on jest rosyjskofobiczny, proukraiński i chce nas w wojnę wciągnąć. Władza się zmieniła, a cele strategiczne nie. Wielkie zdziwienie..... 

Opublikowano

Ciapaki co szturmowały granice  to byli biedni ludzie szukający swojego miejsca na ziemi, a teraz to PIS za słabą zapore zbudował i trzeba ją wzmocnić aby nikt nie mógł jej przekroczyć. Co tu się dzieje 🤣

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Coś tam było. Pradziadek mi to samo mówił, ale jako dzieciak brałem to za bajki. Nie wiem.

Same stwierdzenie "Cud na Wisłą" było używane początkowo przez przeciwników Piłsudskiego i całego dowództwa Polskiego.  

Opublikowano
29 minut temu, hubertuss napisał:

Elity jak elity Kaczyński wyrzucił właśnie byłego ministra i europosła z pis Tobiszewskiego czy jak mu tam za bicie żony.

Siedzieć powinien skoro żonę bił🤨

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

tak sie zastanawiam ile lat jestescie zacofani .. to chyba w setkach trzeba liczyc.. u nas nigdy za moje pamieci  nie swiecili..a i starsi nigdy nie opowiadai o takich zabobonach..jakies gusla sie odprawialo ale bez przesady.

a u mnie zawsze święcili ,nawet msze były koło krzyża ,i szli procesją przez wioskę . I przychodził na to kto mógl . A potem była i okazja się ,,zintegrować'' . Za mojej pamięci już mszy przy krzyżu nie było ,i miałem okazję kilka razy wozić księdza ,było 5 krzyży i przy każdym ludzie . Teraz zostało co do dwóch ludzie przychodzą . Ale to zawsze była okazja przyjśc przed księdzem i z kolegami piwko trącić ,a i po poświęceniu poprawić .  A Jak już się zeszli to i jakąs majóweczkę wieczorkiem ,,odprawili'' przy jakim ognisku . Ale z tymi piwkami to minęło ,kobitki są zbyt ,,skuteczne'', a i w tym czasie z trawami robota ,   , ciągnikiem trzeba ,a policja non stop się kręci , w tym roku przejechali powolutku przed ludżmi ,obcykali czy warto nadjechać  .      Nie było to jak kiedyś ,za komuny ,błoto jak uj ,policja w to za bardzo nie jeżdziła to i bez nerwów człek na korek nastąpil . Takie opdy nadawali ,a to człek tylko na tęczę [tfu] popatrzał ,

Opublikowano
30 minut temu, Qwazi napisał:

Cześć 🤝. 16° również sucho.

Marek...buta, arogancja i nie tylko 🤷...

Kaczyński chociaż wyrzucił takiego...inni bronią🤷

Szerzy się chamstwo proszę dziadostwa jak mawia mój kolega, brak mi kulturalnych epitetów

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Same stwierdzenie "Cud na Wisłą" było używane początkowo przez przeciwników Piłsudskiego i całego dowództwa Polskiego.  

Czyli dokładnie mówiąc przez kościół, który nie mógł znieść że nie ma wkładu w zwycięstwo i wymyślił sobie jakieś objawienia które niby w tym pomogły. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Witaj kwiecie rolniczy RP 🙋‍♂️

14* słonecznie ale deszcz by się przydał pomimo niedzielnych 11l 

Tutaj piszecie o polityce na górze, wczoraj byłem na sesji to jestem przerażony butą i arogancją niektórych ludzi ale co się dziwić,, ciecia noga,, elity intelektualne kuwra mać 

Kupa śmiechu?

7 minut temu, GRZES1545 napisał:

Siedzieć powinien skoro żonę bił🤨

A biedroń jak matce lany poniedziałek robił to nie?

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, jajonasz napisał:

Czyli dokładnie mówiąc przez kościół, który nie mógł znieść że nie ma wkładu w zwycięstwo i wymyślił sobie jakieś objawienia które niby w tym pomogły. 

Moje pradziadki jeździli do cara bo car kościoły zamykal,każdemu było na renke żeby pognać te towarzystwo.

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Dziadek wtedy walczył w obronie Warszawy i został ranny .     Wytłumaczcie mi jak to możliwe że ludzie z 3 zaborow ,co byli zmobilizowani ,do siebie strzelali przecież ,i ni z tego ni z owego się dogadali ,armię stworzyli ,wyposażyli za jakąś kasę a Polski nie bylo ,i k**wa zrobili w 18 roku Polskę ,by za 3 lata ruskiego wygonić hen na ukrainę ,Zrobili coś z niczego . Do tej pory srali że mur pe ,aż tu nagle cacy ,i jeszcze wzmocnić ,czyżby Tuska  pani w bląd fryzurze  natchnęła ?  Czyżby boi się o swoją.... ,a jak polacy coś zrobią to zrobią i ona będzie bezpieczna za czyjąś kasę .      Ja rozumiem że polityk nie ma prawa wszystkiego mówic a sprawy najważniejsze rozgrywają się poza oczami w kuluarach ,bo tak trzeba  ,ale co tu k**wa się dzieje . U nas mówi się ,,świni w oczy szczyj  to mówi że ciepły deszcz pada''

Opublikowano

Pewnie tu pisałem jak mój wet pokazywal zdjęcia z białoruskiego gospodarstwa gdzie pracowal . Budynek obory po wyjściu krów lśnił jakby byl nowo postawiony  ,tam unia powinna się uczyć  . 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kupa śmiechu?

A biedroń jak matce lany poniedziałek robił to nie?

Opiłowali pensje Wójta do minimum, a sobie diety w górę  rzygać się chce 

A cieszą się jak dzieci 🤦‍♂️

31 minut temu, HF86 napisał:

Kupa, kupa. Łagodne określenie. 

Też trzeba dziś na radę jechać, choć się w ogóle nie chce. 

U mnie myślą jak sołtysów z sesji wyebać, wczoraj 2/3 wyszło z sesji bo mieli dość 

Edytowane przez Łolek
  • Haha 1
Opublikowano
47 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Ciapaki co szturmowały granice  to byli biedni ludzie szukający swojego miejsca na ziemi, a teraz to PIS za słabą zapore zbudował i trzeba ją wzmocnić aby nikt nie mógł jej przekroczyć. Co tu się dzieje 🤣

Zapora której szczeble można rozsunąć najzwyklejszym lewarkiem samochodowym za parę dych lub podkopać saperką za parę dych nie jest najmocniejsza.

39 minut temu, Krzysztof81 napisał:

A bił? 

Chyba jednak bił i chyba w pisie o tym wiedzieli bo na te wybory do PE gościa niw pisali na listy.

32 minuty temu, HF86 napisał:

Ten mur, to chyba po to by nie było widać jak kapitalizm prawdziwy bez junii powstaję 🤭

Masz racje mur jest po to by Polacy nie uciekali masowo na bogacącą się Białoruś.

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Opiłowali pensje Wójta do minimum, a sobie diety w górę  rzygać się chce 

A cieszą się jak dzieci 🤦‍♂️

U mnie myślą jak sołtysów z sesji wyebać, wczoraj 2/3 wyszło z sesji bo mieli dość 

Pojebało się ludziom od tego wszystkiego. Pamiętam jak nie było chętnych na sołtysa a teraz pchają się jeden przez drugiego. Odkąd dali kase wszystkim nierobom i pasożytom typu radny, wójt itp itd ludziom odbiła palma. Pchają się na stołki jak pojebani. Nawet na wioskach gdzie jest 12 domów są gotowi się pozabijać aby zostać wiejskim sołtysem  bo wpadnie kasa🤦‍♂️ Z kim nie rozmawiam to prawie wzzędzie to samo. Przykład poszedł z góry.

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, kizak napisał:

Pewnie tu pisałem jak mój wet pokazywal zdjęcia z białoruskiego gospodarstwa gdzie pracowal . Budynek obory po wyjściu krów lśnił jakby byl nowo postawiony  ,tam unia powinna się uczyć  . 

Tak propagandowo ładnie to wygląda z średnią pensja nauczycielki na poziomie 1700 rubli gdzie rubel to1,2 zł. Generalnie takiego Białorusina nie stać na żaden towar z zachodu. A ładne budynki powstają za kasę od Putina za którą Baćko oddał już chyba całą infrastrukturę strategiczną rosyjskim firmom typu Gazprom itd. 

Nie zastanowiło cię, że ten wet przyjechał pracować z bogatej Białorusi do biednej Polski.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Zapora której szczeble można rozsunąć najzwyklejszym lewarkiem samochodowym za parę dych lub podkopać saperką za parę dych nie jest najmocniejsza.

Taki był zamiar. Tam są czujniki ruchu i zapora ma zatrzymać na tyle czasu żeby przyjechał patrol straży granicznej. Przy dzisiejszej technologii nie ma możliwości wybudowania za logiczne pieniądze jakieś nieprzekraczalnej granicy.

A skąd ci biedni uchodźcy mają lewarki? Z Afryki przywieźli? Przecież to zorganizowana akcja służb białoruskich.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v