Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, Qwazi napisał:

Tam zaraz ruscy...ja bym podejrzewał...arabianów🤷👍

Lubię taką robotę 😎...upoważniłem se kandydata (nie mylić z kandydatem na kandydata🤭)

IMG_20240518_162529_877.jpg

O! Żeby bliżej to bym Ci pomógł.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Łolek napisał:

Zastanawiam się czy jest jakiś temat w którym Jacek nie jest najmądrzejszy jprdl 

Pamiętaj o mnie 

jak by nazwac kogos kto 30 lat zajmuje sie tematem i nie ma o nim  zielonego pojecia ??zadnej wiedzy ??

moze glup-olek albo pseudo farmer ??

2 godziny temu, Qwazi napisał:

A nie na odwrót przypadkiem? Sugerujesz, że Tomek nie potrafi odróżnić liścia od liścienia, którego się nie liczy?

zalezy jaka szkola nauk rolniczych panuje ..

2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Oświeć mnie 😂

nie ma tyle mocy -ile o tysiecy luksow trzeba by miec

1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Ignorować 

tak jak ciebie kobiety ignoruja ?? 

Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

Średnio 1200g miodu z jednej ramki. Ale jak będzie tak dalej sucho to jest to ostatnie miodobranie w tym roku. A Miodek będzie kosztował nie 50, a 100 zł za słoiczek. 

IMG_20240518_123337.jpg

Nie będzie bo z Ukry naciągną całe cysterny. Nie ciesz się ;)

1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Nie wiem. Ten od owiec gada, że ruscy coś puścili z powietrza

Ruskie GPS zakłucają mędy pier**lone. Jak jeździsz blisko ich granicy to nawigacja cały czas sygnał gubi.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Miałeś kiedyś, znaczy twoje zwierzęta? Po ilu dniach/ tygodniach następuje poprawa?

Jeśli nie podasz odpowiedniego leku to tylko zgon

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

W ubiegłym roku było już głośno że na rynku stoi ponad 2mln pustych mieszkań kupionych jako lokata, czekających na wynajem lub nawet nie wprowadzanych do obiego.

Dlatego wczoraj pisałem że podatkami czy zielonym ładem mogą wywołać lawinę gdzie w chwilę połowa czyli 1mln mieszkań może wypłynąć na rynek.

W mieście gdzie 3 lata temu kupowałem było wówczas średnio 60 ogłoszeń z mieszkaniami. Dziś już 105, tak od roku. Ceny te same lub niższe i już widzę że będę miał problem ze sprzedażą za rok.

A ceny śmieszne bo od 3800 do 5000 za m²

To tanio. U mnie w Mińsku Mazowieckim płaciłem w 2019 5400 za M a teraz chcą 12 300 za metr mieszkania 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jacus napisał:

jak by nazwac kogos kto 30 lat zajmuje sie tematem i nie ma o nim  zielonego pojecia ??zadnej wiedzy ??

moze glup-olek albo pseudo farmer ??

zalezy jaka szkola nauk rolniczych panuje ..

nie ma tyle mocy -ile o tysiecy luksow trzeba by miec

tak jak ciebie kobiety ignoruja ?? 

Nie obrażaj ludzi miernoto, bo tylko to ci w życiu dobrze wychodź już kiedyś napisałem podaj konkrety jak się mają twoje teorie do efektów i zwyżki plonu,

Jeśli na 5 i 6 kl złapiesz średnią powyżej 14t qq z ha to się zamelduj 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, jahooo napisał:

Pioter zaglądaj tu od czasi do czasu, masz tu także sympatyków za zdroworozsądkowe podejście do wielu spraw. Jak tam u ciebie miodobranie ?

Ot to to. Gdyby nie Piotruś pewnie już dawno bym się ożenił i najprawdopodobniej byłaby to najgorsza decyzja w moim życiu

4 minuty temu, Łolek napisał:

Jeśli nie podasz odpowiedniego leku to tylko zgon

Nie ma leku na to. Niby Baycox Bovis, ale tylko prewencyjnie. Twoje cielę miało apetyt ?, bo moje dwa dni ciut mniej piło, a teraz ciągnie aż miło. Już tydzień sra

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
Przed chwilą, PAN88 napisał:

To tanio. U mnie w Mińsku Mazowieckim płaciłem w 2019 5400 za M a teraz chcą 12 300 za metr mieszkania 

Ja kupiłem w 2013 w Olsztynie po 5700 za metr. 3 lata temu jak kupowałem następne to rozważałem sprzedanie tego więc zapytałem w biurze nieruchomości po ile chodzą takie. Do dzisiaj raz na kilka miesięcy wydzwaniają czy nie sprzedam albo nie wymienie na działki. Pośrednik daje od ręki 12 tyś za m2 i 35 tys za miejsce parkingowe. Chore ceny. Nie sprzedam bo mam kase co miesiąc.

Opublikowano
8 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Ot to to. Gdyby nie Piotruś pewnie już dawno bym się ożenił i najprawdopodobniej byłaby to najgorsza decyzja w moim życiu

Nie ma leku na to. Niby Baycox Bovis, ale tylko prewencyjnie. Twoje cielę miało apetyt ?, bo moje dwa dni ciut mniej piło, a teraz ciągnie aż miło. Już tydzień sra

Jaki wiek cielaka 

Opublikowano
4 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

plus transport ? widać efekty czy lepiej npk i azot za te pieniądze kupić ?

Nie

To z rozlaniem

Lepiej niż nawóz bo tu wszystkie składniki są i moment działają

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Tam zaraz ruscy...ja bym podejrzewał...arabianów🤷👍

Lubię taką robotę 😎...upoważniłem se kandydata (nie mylić z kandydatem na kandydata🤭)

IMG_20240518_162529_877.jpg

Czemu się chowasz za traktorem 🤔

Opublikowano
13 minut temu, Kowalsky30 napisał:

5 tygodni

Jeśli chanox słabo, to możesz mu podać gabbrovet przez 3 dni ale to niby dla młodszych jest 

A najlepiej zapytaj tego z Polski A, on musi wiedzieć 😉

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

Nie będzie bo z Ukry naciągną całe cysterny. Nie ciesz się 

moi klienci znają jakość miodu pochodzącego z mojego gospodarstwa. mają w dupie ten ukraiński

Opublikowano
10 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Hihi🤭

To na e.coli

Przeważnie na to się stosuje, długotrwałe infekcje coli też niszczą ściany jelit, podawanie innych leków mija się z celem 

Opublikowano
PAN88 napisał:

4 godziny temu, Agrest napisał:

W ubiegłym roku było już głośno że na rynku stoi ponad 2mln pustych mieszkań kupionych jako lokata, czekających na wynajem lub nawet nie wprowadzanych do obiego.

Dlatego wczoraj pisałem że podatkami czy zielonym ładem mogą wywołać lawinę gdzie w chwilę połowa czyli 1mln mieszkań może wypłynąć na rynek.

W mieście gdzie 3 lata temu kupowałem było wówczas średnio 60 ogłoszeń z mieszkaniami. Dziś już 105, tak od roku. Ceny te same lub niższe i już widzę że będę miał problem ze sprzedażą za rok.

A ceny śmieszne bo od 3800 do 5000 za m²

bo blisko wa-wy

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Pioter zaglądaj tu od czasi do czasu, masz tu także sympatyków za zdroworozsądkowe podejście do wielu spraw. Jak tam u ciebie miodobranie ?

Przeciętnie. Dla siebie zostało a reszta wczoraj sprzedaż skończona. Z wiaderko - półtora jest w ulach. Może jeszcze trochę z facelii i lipy przyniosą a i spadziowy się opchnie jak będzie. Sianokosy na półmetku, pół dwukołówki dziś zwiezione, reszta złożona a jeden kawałek czeka bo późno rozsiana saletra i jeszcze za mała trawa. Załatwiłem pojemniki na zboże, chcą mi wcisnąć metalowego lejka i tak się kula człowiek jakoś od flaszki do flaszki i od poranka do wieczora.

• Like 3
Opublikowano
19 minut temu, Bananek napisał:

moi klienci znają jakość miodu pochodzącego z mojego gospodarstwa. mają w d*pie ten ukraiński

Znam jednego qutafona niby pszczelarza co miał ponad 50 uli. Tera ule stoją puste przy drodze a on od kilka lat ściąga miód z niewiadomo skąd i sprzedaja jako własny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v