Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał:

No dziś oficjalnie mogę się przyznać... że skończyłem 18 lat🤣🤣🤣

20240412_181032.jpg

Który raz już tą 18stkę

8 godzin temu, Uziu92 napisał:

u mnie w tym roku średnia pszenicy z gospodarstwa 9.300, miałem działkę gdzie było 6 ale po rzepaku miałem 10+ i gdyby spadł jeden deszcz więcej w pewnym okresie tak z 10-20 mm to myślę że albo bym zbierał 11+ albo by leżała plackiem pomimo 0.5 modusa

Oj kłamczuszku nie ładnie to tak oszukiwać. Cały tamten rok narzekałeś że susza a takie wyniki. To jak deszczu spadło by więcej to pewnie by się zakręciło jak qq 15t😂😂😂😂😂

k**wa paranoja 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał:

No dziś oficjalnie mogę się przyznać... że skończyłem 18 lat🤣🤣🤣

20240412_181032.jpg

Niby ścianka ta sama, ale ubranie inne. 

Dwie opcje:

1. pokazujesz nam tu kogoś innego 

2. Popuściłeś w gacie i musiałeś się przebrać.

IMG_20240414_074046.jpg

• Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, 6465 napisał:

Zbadaj glebę. Może kwaśna może magnezu brak. Jak masz zalewowe to spróbuj w przyszłym roku po zamarzniętym przejechać i dać ze 150kg kizerytu kolor złapie i z azotem jak najwcześniej.

Kiedyś się siało kizeryt , teraz z 3 lata już nie 

9 godzin temu, Karol6130 napisał:

I głębosz 

Przydało by się 

7 godzin temu, Leszy napisał:

Rozrzutnik obornika Ci potrzebny, albo zainwestować te ogromne pieniądze w jakaś piaskarkę...

Rcw 

11 minut temu, Baks00 napisał:

Gdzie ty tu brzuch widzisz🧐

No rzeczywiście, zmęczenie po pracy 🤷

Opublikowano
10 minut temu, Bananek napisał:

Niby ścianka ta sama, ale ubranie inne. 

Dwie opcje:

1. pokazujesz nam tu kogoś innego 

2. Popuściłeś w gacie i musiałeś się przebrać.

IMG_20240414_074046.jpg

Brawo za spostrzegawczość 

Opublikowano
8 godzin temu, Uziu92 napisał:

pany, kosę demona ktoś ma ? dużo koszenia nie mam, to nie chce inwestować w niewiadomo co, da radę tym wykosić z 15-20 min że 3 razy do roku trochę trawy ?

Polecam, kupuj śmiało. Paliwożerne, jak to chińczyk. Ale za tą cene spoko.

Opublikowano
soltys48 napisał:

Brawo za spostrzegawczość

swego czasu przypinali mi tu łatkę detektywa AF

mirro napisał:

A kac-kupa była?

o wiele rzeczy bym Cię podejrzewał, ale żeby koprofil?

Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

o wiele rzeczy bym Cię podejrzewał, ale żeby koprofil?

Pytanie było zasadne, ponieważ podejrzewam inną przyczynę bólu głowy, niż głośna muzyka.:lol:Ja tam zawsze w takich przypadkach raczej stawiam na to co wypite a nie to co słuchane.

• Haha 1
Opublikowano

Dziś grzyby 6120 robiłem 

Pasowało by żeby i on w rozsiewaczu pracował 

6270 jest szerszy, i trochę gniecie

Jest plan poszerzyć 255 żeby pasował w ścieżki 

I on będzie spięty z opryskiwaczem 

Jakim to jeszcze nie wiem, narazie tym co jest

Ja swojego na 1.8m rozstawilem, całkiem inna jazda.

Gorszy od opryskiwacza jest rozsiewacz

Ale to też nie tak znowu źle 

Trzeba się naprzestawiać troche6

Połowę rozłączyć można, aczkolwiek ja tego nie robię. Nie sypie tyle nawozu żeby przypalić 🤭

2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

@Karol6130 chciałem Ciebie przeprosić, za to że tak skrytykowałem Twoją orke 😏 . Nie było to zamierzone 

Co tu tacy wszyscy skacowani 🤔

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

@Karol6130 chciałem Ciebie przeprosić, za to że tak skrytykowałem Twoją orke 😏 . Nie było to zamierzone 

Nie ma powodu do przeprosin 

Nigdy nie twierdziłem że ja umiem  orać 

Ja na wielu rzeczach się nie znam 

Wielu rzeczy nie umiem

Szymek, można 

Ale weźmy działkę 24m 

Ścieżka 15

Gdy zamkniesz połowę to zostanie 2m niedosiane

Oczywiście ja w swoim rozsiewaczu mogę temu zaradzić 

Poprostu przestawię go, to chwila roboty, ale trzeba wyjść z ciągnika 

Mi te zawory od zamykania połowy już przeszkadzają 

Trzeba sięgać przez szybę 

Powinna być opcja elektrozaworu

A ja od wczoraj zdycham 

Dziś krowy tylko wycierałem 

Teraz bracia obrzadzają

Boli głowa, plecy, cała szyja 

Zatkany nos 

Trzęsę się z zimna

A wczoraj cytrynówkę przyjąłem, nigdy tak dobrze się nie czułem po alko

Ale ta obolałość to tragedia 

Między czasie troch przespałem się na słomie 

Nawet trochę pomogło

Opublikowano
9 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Regularnie bada się glebę, a następnie mając wyniki odpowiednio dobiera się ilość potrzebnych nawozów, beczka Liebiga itp tematy ...

Właśnie Nie robiłem badań 

9 godzin temu, Strongman napisał:

J a podkładem z pieczarek robię bo to mnie tanio wychodzi, czy obornikiem ale go mam już mniej na moje ha, a tak to nawozami trzeba npk i magnez i tez wapno jak trzeba.

Obornik też daje , ale muszę popytać o ten podkład 

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Szymek, można 

Ale weźmy działkę 24m 

Ścieżka 15

Gdy zamkniesz połowę to zostanie 2m niedosiane

Oczywiście ja w swoim rozsiewaczu mogę temu zaradzić 

Poprostu przestawię go, to chwila roboty, ale trzeba wyjść z ciągnika 

Mi te zawory od zamykania połowy już przeszkadzają 

Trzeba sięgać przez szybę 

Powinna być opcja elektrozaworu

A no to fakt, ale to max 5 min i na jednym talerzu łopatkę przestawić. W moim jest gorzej bo nie mogę dawki na jeden talerz zmienić bo hydromotor ciągnie oba ślimaki na raz. 

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

A no to fakt, ale to max 5 min i na jednym talerzu łopatkę przestawić. W moim jest gorzej bo nie mogę dawki na jeden talerz zmienić bo hydromotor ciągnie oba ślimaki na raz. 

Nawet łopatek nie musi dotykać 

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Widać że ogrodnik, łeb jak dynia🤣

I nie wiem dlaczego dziś mnie napieprza. Chyba zbyt głośna muzyka była🤭

Jak do tego jeszcze żebra bolą to klasyczny przykład nadopiekunczej żony,, nie pij już nie pij,, 

21 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Poleci ktoś jakąś kosę spalinową dobrej jakości i w dobrej cenie? coś co nie rozdupczy się po pierwszym koszeniu

Ile km do Strykowa masz 

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, Uziu92 napisał:

pany, kosę demona ktoś ma ? dużo koszenia nie mam, to nie chce inwestować w niewiadomo co, da radę tym wykosić z 15-20 min że 3 razy do roku trochę trawy ?

Spokojnie 

25 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Poleci ktoś jakąś kosę spalinową dobrej jakości i w dobrej cenie? coś co nie rozdupczy się po pierwszym koszeniu

👆👆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v