Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Ty mi spróbuj od dziś brać jaki socjal.

Zależy co w to wliczyć.

Po za tym nie mogę nie brać czegoś co biorą inni mi równi.

Gdybym zrezygnował, to stratny bym był .

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Desperado napisał:

To czego do cholery kwiczycie i blokujecie niepotrzebnie te drogi jak wszystko jest ok?

Nie byłem na blokadzie bo pracuje na etacie. Blokady są przeciwko zielonemu ładowi który to między innymi  Wojciechowski ustalał a morawiecki swym podpisem się na niego zgodził. A jak zobaczyłem te szczekanie ma Tuska i zapraszanie Putina to choć mam wolne to na nie nie pojadę.

Edytowane przez 6465
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Bo nie jest.

Od kilku lat jest nierówna konkurencja 

A to liczycie że od początku wejścia do unii miała taka być i teraz będzie?  :P  naiwniacy.   xD

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

to liczycie że od początku wejścia do unii miała taka być i teraz będzie

Zawsze gadałem że Polska potrzebna jako rynek zbytu i pracownicy.

Za darmo nikt nic nie daje.

Socjal to patologie.

Jedynie chorym, starym powinno się pomagać, no i premiować pracujących.

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Nie byłem na blokadzie bo pracuje na etacie. Blokady są przeciwko zielonemu ładowi który to między innymi  Wojciechowski ustalał a morawiecki swym podpisem się na niego zgodził. A jak zobaczyłem te szczekanie ma Tuska i zapraszanie Putina to choć mam wolne to na nie nie pojadę.

Też wczoraj się pojawili polityczni prowokatorzy. 

Myśleli że się wmieszają w tłum, bo 3 gminy na jednej blokadzie. 

Nawet swój megafon mieli. Szybciutko byli usunięci ze zgromadzenia i spisani przez policję. 

Strajk jest oddolny i nie polityczny. 

• Like 2
Opublikowano
19 minut temu, Uziu92 napisał:

no właśnie niedaleko moich innych pól, kilkaset metrów no i 2 klasa, także jakby trochę zadbał to 8-10 pszenicy lekko.

Ale odda, wrazie za nawoz ,susze , czy podobne?

Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał:

Rysiek na jaki kąt ustawiona masz ostrzałkę do łańcucha? Bo dziś przyjedzie moja i nie wiem jak ustawić.

Ja ostrze tak 28. W instrukcji naposane 30 ale ze 2 stopnie mniej jest lepiej. Niektóre łańcuchy ostrzy się na 25. 

Na opakowaniu od łańcucha jest najczęściej napisane.

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

Też wczoraj się pojawili polityczni prowokatorzy. 

Myśleli że się wmieszają w tłum, bo 3 gminy na jednej blokadzie. 

Nawet swój megafon mieli. Szybciutko byli usunięci ze zgromadzenia i spisani przez policję. 

Strajk jest oddolny i nie polityczny. 

No i tak powinno być. Chwała wam. Ale jak widać nie wszędzie tak jest 

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

No i tak powinno być. Chwała wam. Ale jak widać nie wszędzie tak jest 

Bo u mnie mocno tego pilnują. 

Ekipa już zwarta. 

Nawet za alkohol jest szybki wyjazd ze zgromadzenia. 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

A ty od razu Rudego, upolitycznianie strajku go zniszczy ale niech strajkujący sobie niszczą strajk jak im tak pasuje ... TV Republika już wykręca rzeczywistość i mówi że za czasów PiSu nigdy nie importowano zboża technicznego xD 

Jaja istne. 

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Co ma pomoc militarna Ukrainie, do interesów jakie zrobili nasi decydenci na imporcie zboża i innych?   Silne lobby pociągnęło gdzie trzeba i się stało co jest. Dodatkowo sami politycy pewnie swoje zarobili. 

Politycy zarobili pewnie swoje. Ale myślałem że interesów upadlińców nie stawiasz nas swoimi 

Opublikowano
20 minut temu, Desperado napisał:

To teraz nic nie dostaniesz i buta nie zawiążesz, bo na sznurowadło nie będzie.  xD

Ja sobie poradzę nie bój się o mnie.

16 minut temu, Desperado napisał:

To czego do cholery kwiczycie i blokujecie niepotrzebnie te drogi jak wszystko jest ok?

O tym pisałem, czytać nie potrafisz. 

Nie jest przeciwko władzy ten strajk a przeciwko wieloletniej polityce uni.

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

O ciekawe urządzenie...

Ciekawe czy się nie upierdzieli zaraz przy ramce. Jakoś tak nie za masywnie to mocowanie.

Ono tylko do podtrzymania żeby z wideł nie spadło. Trzeba kłodę brać po środku bo jak w końcu to Widlice złamie.

Opublikowano
11 godzin temu, Karol6130 napisał:

Jakbym był dobry to nie miał bym tych problemów co miałem 

A Ty jak masz dwa razy tyle pola co ja to myśl o ułatwieniu, a nie dymać ile wlezie

A co myślisz,że nikt problemów nie ma? Problem w tym że mało kto się do nich przyznaje 

• Like 3
Opublikowano
15 minut temu, szymon09875 napisał:

Ja sobie poradzę nie bój się o mnie.

O tym pisałem, czytać nie potrafisz. 

Nie jest przeciwko władzy ten strajk a przeciwko wieloletniej polityce uni.

Ale władza popiera popierała i będzie popierać to szaleństwo  więc i też przeciwko władzy

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

A ty i Desperados nie możecie przyjąć na klatę demokratycznego wyboru którego dokonał naród.

Mogę przyjąć, Tylko mi się marzy Polska wolna bez Tuska Kaczyńskiego i uni europejskiej, ale to nie realne jak narazie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v